• Pector

    Diskmaskin trasig, reparationstips

    Hej! 


    Vår Samsung-diskmaskin har visat felmeddelande E21 (eller om det var E24) ett tag (problem med vattenpåfyllning) vilket vi kunnat förbigå genom ett "knep". Nu tänkte vi ta tag i det och rensa rören i maskinen, vilket vi gjorde enligt denna video

    Därefter visade den E15 (vatten i botten) och efter att ha torkat torrt i botten visar den E09 (värmaren gör inte sitt jobb). Det går alltså att köra kallt (även om man måste göra "knepet" och öppna luckan till maskinen någon minut efter programstart.
    De flesta verkar tipsa om att mäta motståndet i värmeaggregatet för att se om det fungerar som det ska och i så fall byta det. Vi kommer nog köpa en annan maskin om så är fallet. Men tänkte kolla med er om ni har andra tips på felkällor. Har kollat att kretskortet är intakt och att filter etc är rena. Vi fick inte helt rent i rören på sidan av maskinen, men det blev bättre än innan och jag har väldigt svårt att förstå varför värmaren skulle sluta funka just nu, och vad vi gjort som skulle kunna förstöra den. Den har alltså diskat varmt fram tills idag.

    Mvh
    Niklas 
  • Svar på tråden Diskmaskin trasig, reparationstips
Svar på tråden Diskmaskin trasig, reparationstips