• SEG
  Mån 2 jan 16:07
  36816 visningar
  6 svar
  +1
  6
  36816

  Flytta till Karlskrona

  Hejsan!


  Min fru har fått ett jobberbjudande så vi funderar att flytta till Karlskrona från Stockholm. Själv har jag tröttnat på att bo i en stor stad och med tanken på våra två små barn tror jag att det är nog bäst att flytta någon annanstans.
  Vi är ute efter att köpa en villa nära Karlskrona och hört att Lyckeby, Bergåsa och Nättraby är bra. Men hur känns det att bo lite längre från stan? Rödeby, Ramdala, Jämjö och Fågelmara är de områden som jag skulle vilja gärna höra lite extra om.


  Tack på förhand för alla tips!


  Karlskrona
 • Svar på tråden Flytta till Karlskrona
 • Mån 2 jan 17:15
  #1
  +1

  Hur det känns kan bara ni själva veta! Vad är ni ute efter? Det blir lite längre till stan bara. Just nu byggs E22 öster om stan om så det är lite struligt med trafiken men när den är färdig går det snabbt in till stan även från Jämjö och Fågelmara.
  Nättraby är ett fint område. I Rödeby har det varit strul och bråk, både i skolan och i samhället. Det hade jag valt bort.

 • Anonym (Trumm­enäs)
  Tis 3 jan 07:31
  #2
  +1

  Trummenäs/Torstäva/Möcklö är mysigt också. Trummenäs är ett lantligt villaområd, det andra ännu mer lantligt med ofta med flera grannar. Kommer du från en större stad är nog inte pendlingen upplevs som så mycket längre. det är ca 20-25 min in till stan (ngt längre i rusning nu pga att E22 byggs om). Ramdala skolan är lugn och bra (har barn där), undervisar själv på högstadiet i Jämjö som de fortsätter på om man inte väljer friskola. Vilket jag upplever som en bra och lugn skola, lite stök emellanåt som på många högstadier. Skulle baserat på mina erfarenheter av området inte rekommendera Fågelmara eller Torhamn, dels för att det är ett mycket längre och dels för att jag upplever tonåringarna har det lite stökigare hemma om man generaliserar.

  Hade valt Nättraby framför Lyckeby. Lyckeby framför Rödeby. Lyckeby är mysigt kring ån.

 • Anonym (Trumm­enäs)
  Tis 3 jan 07:40
  #3
  +1

  En sak ni dock bör tänka på är att eftersom det ligger i ett hörni söder, med vatten på 3/4 runtomkring så är det alltid långt överallt. Mina föräldrar flyttade hit med mig som tonåring och jag kallar det med hatkärlek Sveriges återvändsgränd. 

 • Anonym (Hästö­bo)
  Tis 3 jan 20:02
  #4
  +1

  Skulle vilja tipsa om Hästö! Ligger ca 5km från den centrala staden och är perfekt för barnfamiljer. Finns förskola och skola F-6. Mest villor och radhus och väldigt få hyresrätter vilket gör att det är övervägande ordentligt folk som bor här. Det är mycket barnfamiljer som bor på Hästö. Det finns några väldigt fina badplatser som är perfekta varma sommardagar. 

 • SEG
  Mån 23 jan 11:16
  #5

  Och jag antar att Ronneby är inget bra eller?

 • Anonym (Hästö­bo)
  Lör 28 jan 13:46
  #6
  +1

  Ronneby vill du nog inte bo i. Det är en liten pärla till stad som tyvärr tagits över helt av folk araber. Det är inte så att folk mördas i parti och minut eller så men det är väldigt påtagligt att staden förvandlats. Finns knappt några butiker kvar utan staden är väldigt präglad av ?det nya?.  Fördelen är väl att bostäderna är betydligt billigare jämfört med Karlskrona och så har det nog alltid varit. 

Svar på tråden Flytta till Karlskrona
Logga in
Bli medlem