• Lör 11 mar 23:44
  1043 visningar
  0 svar
  0
  1043

  Kan jag ha PCO?

  jag och min man har försökt länge, 2 år nu att få till ett syskon. Jag har börjat läsa på om PCO och börjar undra om jag kan ha det? 


  Sen förlossningen så känner jag av min ägglossning tydligt. Det börjar med att jag får extra kladdiga flytningar, följt av positivt ägglossningstest och några timmar senare brukar jag få ont runt äggstockarna, en molnande huggande värk som varar av och till i cirka ett dygn. 
  Sen brukar jag ca 1 vecka efter få en gulare tjockare flytning från slidan ( ofta märkt i samband med att jag bajsar) men i konsistens känns den nästan som en älflytning igen? Sedan kan jag få en sådan flytning igen ca 3 dagar innan mens. 
  Hur som, ang PCOS. Jag har börjat få fler hårstrån på hakan, inte mörka utan ljusa men hårdare och längre. 
  Mensen är däremot regelbunden, ofta exakt på dagen 28-29 dagar cykel. Kan diffa någon gång. Under två år har mensen varit riktigt sen, trots utslag på ältest. 10 dagar sen, men inget positivt test och mens på BIM + 11. 
  Jag är 169 lång, väger ca 63 kilo. Men har sen förra graviditet fortfarande lite bukfett runt magen som jag inte blir av med- förlöstes med akut snitt. 
  På dag fem i cykeln när jag börjar sluta blöda får jag återigen ont i nedre delen av magen, äggstockarna? Livmodern? 
  Ja, vad tror ni? Hur utreds man om man misstänker PCO? Vad görs det för utredningar? Hur lång tid tar det? Och vad får jag för behandling? 
Svar på tråden Kan jag ha PCO?
Logga in
Bli medlem