• minisnutt

    Recept på Katalaner önskas!! (Mazariner m. hallonsylt)

    Någon som vet vad Katalaner är?? Jag har själv jbbat på café o då hade vi såna.
    Men det finns inte med in någon receptbok.

    Någon som har receptet???

  • Svar på tråden Recept på Katalaner önskas!! (Mazariner m. hallonsylt)
  • mommy4you

    lhllh kkkkkkkkkkkkkk¨ki-++

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++li9kl
    p
    -i0po999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000 90i970 i798

    kkkkkkkkgrlröooij6lhöhöpp5ålkäkkkh娨'ålölän'å

  • AnnaK

    Jordgubbsmazarinrutor i liten långpanna (ca 30 st)

    100 gr sötmandel
    200 gr smör
    2 ägg
    2 dl socker
    3 dl vetemjöl
    1½ tsk bakpulver
    1 dl lättmjölk
    250 gr jordgubbar (0,25 l)

    Garnering:
    2 dl florsocker
    2-3 msk konc. jordgubbssaft

    Skålla, skala och mal mandeln på mandelkvarn. Smält matfettet i en kastrull och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp.
    Blanda mjöl, mandel och bakpulver. Vänd ner mjölblandningen, smält matfett och mjölk i äggsmeten. Skölj ev och skiva jordgubbarna. Blanda försiktigt ner jordgubbarna i smeten. Häll smeten i en smord, liten långpanna 20x30 cm. Grädda kakan i 200° i 15-20 min. Låt kallna i formen. Blanda florsocker och saft. Bred glasyren över kakan och skär i rutor

  • AnnaK

    Mazariner
    5 dl mjöl
    1 dl socker
    200 g margarin

    Fyllning:
    2 uppvispade ägg
    100g sötmandel
    2 bittermandlar
    1 1/2dl socker
    1 1/2dl tjock grädde

    Glasyr:
    2 1/2dl florsocker
    1 1/2-2msk vatten el saft

    Lägg mjölet i en hög på bakbordet. Tillsätt matfett, socker och ägg och arbeta ihop till en deg. Låt den vila kallt minst en tim. Skålla, skala och mal mandeln. Blanda den med ägg, socker och grädde. Rulla ut degen till längder, dela dem i bitar och klä små veckade bakelseformar. Fördela fyllningen i formarna. Grädda i 175-200° ca 15-20 min. Låt mazarinerna kallna. Rör florsocker och vatten och bred ett tunt lager glasyr.

  • pucken

    katalaner

    ingedienser, mördeg:
    300 gr vetemjöl (5 dl)
    200 gr smör
    100 gr florsocker (2 dl)
    10 gr salt (0,5 msk)

    Blanda allt till en smidig deg och kyl den sedan.

    ingedienser mazarinmassa:
    300 gr mandelmassa
    150 gr smör
    150 gr ägg (3 s)

    1. rör ner lite smör i taget i mandelmassan. det är viktigt att massan är klumpfri.
    2. rör försiktigt ner ett ägg i taget.
    3. ställ blandningen i kylen.

    ingredienser glasyr:
    200 gr florsocker (4 dl)
    40 gr ljummet vatten (3 msk)

    Blanda sockret och vattnet så att det blir klumpfritt.

    hallonsylt

    GÖR SÅ HÄR:
    1. sätt ugnen på 190 grader.
    2. kavla ut mördegen så att den blir ca 2 mm tjock.
    3. fodra en mazarinform med mördeg och skär bort överbliven deg.
    4. lägg i en klick hallonsylt.
    5. fyll 2/3 av formen med mazarinmassa.
    6. baka av demn i ca 15 minuter.
    7. vänd formarna upp och ner på en plåt med bakpapper.
    8. låt dem svalna.
    9. ta ut katalanerna ur formarna.
    10. stryk på lite hallonsylt ovanpå och glasera dem sedan med en palett.

  • mommy4you

    Förlåt mig för inägget men min dotter har varit framme på datan och inte jag.

Svar på tråden Recept på Katalaner önskas!! (Mazariner m. hallonsylt)