• Carolatom07

    Någon som läst Wayne W. Dyers böcker och vad tycker ni om honom?

    Han är bortgången sedan några år tillbaka. Han kallades i USA för "The father of motivation" och har hjälpt miljoner människor världen över till ett bättre liv.

    Han är författaren bakom kända självhjälpsböcker som "Älska dig själv", "Sikta mot stjärnorna" och "Du ser det när du tror det".

    Hans budskap är enkelt, du kan bli vad du vill och lyckas med vad du företar dig, bara du tror på dig själv och dina förmågor. I "Älska dig själv" tar han upp begränsningar som vi människor ofta sätter för oss själva, som gör att vi inte vågar röra oss utanför vår komfortzon. Begränsningar som kanske kommer från vad människor i vår omgivning sagt. "Det klarar du inte", "Det är omöjligt" och "Det kommer du inte att lyckas med", kanske är det t.o.m. våra föräldrar som sagt så till oss.

    I "Sikta mot stjärnorna" tar ha upp auktoritära uppfattningar och dikotomiskt tänkande som begränsar oss och gör att vi ser världen genom fördomsfulla och inskränkta glasögon, och hur man bekämpar auktoritära uppfattningar hos sig själv.

    I "Du ser det när du tror det" handlar det om att se sina egna förmågor och tro på dem. Att en stark tro på sig själv och att man kan lyckas med det man företar sig och att begränsningarna bara sitter i ens eget huvud. Böckerna är lättlästa och innehåller inte så mycket av psykologins facktermer. De är skrivna för var och en, kan man säga.

    Ni so har läst hans böcker, tycker ni att han "svävar i det blå" eller finns det relevans i det han säger?

Svar på tråden Någon som läst Wayne W. Dyers böcker och vad tycker ni om honom?