• Anonym (I)

    Vågar man behålla barnet i magen?

    Sist jag var gravid fick jag så stark ångest att jag fick klaustrofobi i min egna kropp. Från vecka 27 tills jag födde. Idag är det snart 2 år sen det hände och ångesten är inte borta helt. Dock jag kan leva att normalt liv med att jobba, ta hand om barn osv. När jag intr tänker på ångesten mår jag helt okej, det är så fort jag börja tänka på den som jag mår dåligt och får lite svårt att andas, men det leder inte till panikångest. Jag har ju klaustrofobi sen jag var 18, åker inte hiss och tåg. Men när jag var gravid år 2021 så blev denna klaustrofobiska ångest konstant i min egna kropp, spelade ingen roll vart jag var nånstans. Fick känslan av klaustrofobi fast jag var ute, och kändes hopplöst och kände att ingen kunde hjälpa eller förstå mig. Har blviit Gravid igen oplanerat och vill verkligen inte göra abort. Är bara i vecka 7, och känner att jag vill behålla. Men är livrädd att jag ska drabbas igen av sådär skyhög ångest konstant. Nån som har nå tips på vad jag kan göra eller vad som hjälpt för er? Nån som känner igen sig? Ni får jättegärna skriva, ni är till stor hjälp! 

  • Svar på tråden Vågar man behålla barnet i magen?
  • Anonym (D)

    Varför har du inte sökt hjälp innan du valde att bli gravid igen? 

  • Anonym (Lisa)

    Inte varit med om precis det där men annat. Låter jobbigt. Men om du verkligen inte vill göra abort så ska du ju inte göra det. Kanske bäst att du pratar med din bm och berättar hur det är. Du kan få samtalskontakt. Du kan också få ett besök inbokat med deras läkare som är specialiserade på mödravård. Kanske finns det någon ångest dämpande medicin du kan ta så att du klarar dig igenom graviditeten. Jag kan absolut inte säga vad det är utan det får ju läkarna bedöma. Finns ju en del som äter viss dos anti depressiva eller någon ångest dämpande medicin som du kan ta till när det är panik. Det får de som sagt avgöra. Beroende på hur du mår, om det är konstant eller stundvis osv.

    Om du verkligen vill ha ett till barn så försök kämpa för det. Kanske är du färdig sedan och kan skydda dig bättre? Om du inte vill ha fler sedan. Men då har du ju de barn du vill ha och kan njuta. Lycka till

  • Anonym (hjälp finns)

    Håller med ovan 

    Där är medicin du kan ta mot ångest medan du är havande. 

Svar på tråden Vågar man behålla barnet i magen?