Är gelatin en riskfaktor för att få galna kosjukan? Eller äta benmärg?
Läste på instagram om ett inlägg, en person som jag följer som är lite av en offentlig person: Hans pappa gick bort i galna kosjukan nu.
Detta har man ju glömt och jag googlade lite nu och tänkte att gelatin från nöt, är det något att vara orolig för?
Vårt godis vi köper är väl inte allt tillverkat i Sverige? (efersom Sverige ändå känns rätt tryggt med livsmedelskontroller osv) och det finns ju mycket gelatin i godis, även om det mesta är gris så finns väl även nöt?
Valio hittade jag innehåller gelatin från nöt i yoghurt. Är det svenskt gelatin då?
Pfizer har gelatin i sina kapslar. Är det svenskt gelatin i pfizers medicin?
Framför mig har jag både antibiotika nu med kapslar i gelatin och även en påse med polly som det står gelatin på.
Bör man sluta äta gelatin om det är från nöt?
Å de som äter benmärg, det borde väl va ännu värre?