• Thomaszz25

    Min sambo trivs inte i min stad.

    Hej . Jag har varit tillsammans med min tjej i 14 år. Hon flyttade från Gävle ner till mig i Västerås där vi nu levt som sambos i ca 11 år. Men det sista år har hon börja må dåligt för att hon inte trivs i Västerås och längtar hem till Gävle. Nu har der gått så långt att hon fick panik och har sjukskrivit sig och åkt till Gävle och bor hos sin syster. Vi har hållt kontakten via sms till för 4 dagar sen . Jag skrev bara massor med fina saker och hur mycket jag älskar henne och att jag vill att vi ska lösa det här tillsammans.  Men hon säger att hon mår så dåligt att hon måste ta sig själv i första hand och börja må bra igen. Så hon är väldigt känslo kall. Inga gulliga sms från henne alls. 
    Hon skrev sitt sista sms i Torsdag att hon snart får panik och bad mig sluta skicka sms för att hon orkade inte. Jag har frågat om honvill göra slut. Men får bara till svar att hon måste få må bra igen. Hur ska jag agera. Vill ju leva med henne? 

  • Svar på tråden Min sambo trivs inte i min stad.
  • Dexter dot com

    Handlar det "bara" om att hon inte trivs i Västerås så får ni testa att flytta till Gävle alt bli särbo och se om hennes mående blir bättre .

  • Nicco123

    Tyvärr tror jag det mer handlar om att hon är osäker på förhållandet med dig men hon vet inte riktigt vad hon känner för att hon också mår dåligt och kan då inte riktigt sära på tankarna och veta vad som är vad. 


    Vill du vara med henne så får du göra det tydligt för henne att du kan flytta till Gävle, om du nu kan det. 


    Jag tycker du borde åka dit snart och be att få prata med henne om hur hon mår. Men ta det lite lugnt och visa att du finns där och lyssnar på henne. 

  • Thomaszz25

    Jag har sagt till henne att jag är villig att köpa boende i Gävle om hon vill. Det som jag tycker är så jobbigt är att inte få svar på om hon vill fortsätta vara tillsammans eller inte. Hon säger bara att det inte beror på mig utan att hon inte trivs I Västerås. Der svänger oxå väldigt fram och tillbaka med hennes humör. Visa dagar skriver hon mycket på sms . Andra dagar får hon panik av mina sms. Det hon har sagt är att hon kan tänka sig att ta tag i relationen när hon mår bättre. Men  hur länge ska jag vänta . Jag menar jag mår inte bra av detta heller. Dessutom är det ju inte bara att flytta för hennes del . Hon måste ju hitta boende och jobb. 

  • Mortiscia80

    Problemet är nog inte staden, då hade det inte tagit tio år att må dåligt. Det är något annat som är fel här, kanske att hon känner sig ensam då släktingarna bor så långt bort.

    Sluta jaga henne. Antagligen kommer hon att göra slut och även om hon just nu inte är helt klar med tanken så lär du garanterat driva bort henne om du fortsätter. Ge henne utrymme. Skriver hon sms så svara att du så klart blir glad av hennes meddelanden men att det samtidigt är plågsamt eftersom du inte vet var ni står, och att det är bättre att hon nu tar den här tiden för sig själv som hon bett om så kan ni prata irl längre fram. Du kan ge henne en tidsram av ett par veckor där ni kan kolla av läget igen, är hon fortfarande lika kall så skulle jag tyvärr säga att det är lika bra att bryta relationen.

  • Jagäterkeso

    Vänner är extremt viktiga för många lite yngre kvinnor. Inte bara det där med att man har vänner man känner väl, som ställer upp och som man träffar ibland. Utan mycket tätare där man hörs dagligen och ses flera gånger i veckan.

    Kvinnor som inte har det behovet eller som lyckas skaffa sig nya vänner att ha den täta kontakten med kan flytta till en ny stad. Men kvinnor med det behovet som inte lyckas hitta nya vänner...ja då måste mannen vara den som flyttar om hon träffar någon från en annan stad, annars blir det depression.

  • Thomaszz25

    Absolut. Hon säger att hon saknar sina barn och att hon inte har några vänner här. Och absolut ska jag ge henne utrymme . För att när jag skrev gulliga sms så skrev hon att hon snart skulle få panik attack. Så jag är helt tyst nu och låter henne vara. Tack för all respons.  :)

Svar på tråden Min sambo trivs inte i min stad.