Här är några VV recept med fläskfilé - lite lightversion;
BACONLINDAD FLÄSKFILÉ MED VITLÖKSÅS OCH
UGNSROSTADE GRÖNSAKER - 4 portioner 7 points/portion
500 g fläskfilé
1 paket kalkonbacon
1 stor el 2 små vitlöksklyftor, skalad och i bitar
salt, peppar
Morötter, palsternacka, squash, potatis
2 tsk olja
2,5 dl vv grädde
salt, peppar, vitlök
Gör små snitt i fläskfilén och stoppa in små bitar av vitlök med jämna mellanrum. Linda baconet runt filén. Lägg i ugnsform. Skala och dela grönsakerna i bitar som tar ca 20 min att få klara. Lägg på plåt. Spraya el pensla med lite olja. Krydda. Sätt in grönsakerna och filén samtidigt i ugnen. Ca 175-200 grader.(Använd gärna termometer till köttet, ca 70 grader, tar ungefär 20 min.) Sjud vvgrädde, salt, peppar och vitlök till en sås. Servera med sallad.
KREOLSK GRYTA ? 6 portioner 5,5 points/portion
750 g fläskfilé
2 chilikorvar (Gröna slaktaren)
1 tsk matfett
1 msk vetemjöl
1 röd paprika
1 liten burk syltlök
ca 25 svarta oliver utan kärnor
2 finhackade ättiksgurkor
1 förp. VV-grädde eller Lagalätt
salt, peppar, örtkryddor
Skär filén i skivor och bulta ut dem lätt med handen. Bryn dem lätt i fettet i en fettsnål panna och tillsätt de slantade korvarna. Krydda med salt, peppar (försiktigt, korven är rätt stark) och lämplig örtkrydda, t.ex. timjan eller mejram. Strö över vetemjölet och blanda runt. Tillsätt paprika skuren i små bitar, syltlök, halverade oliver och gurka. Häll på "grädden" och ev. lite vatten. Koka upp och låt det sjuda ca 20 minuter. Smaka av och krydda mera om det behövs. Servera med ris och en sallad.