• Viedefamille

    Glas och porslin i kallförråd

    Hej! Kan man förvara fina glassaker och porslin i ett ouppvärmt carportförråd utan att de spricker eller blir förstörda?

  • Svar på tråden Glas och porslin i kallförråd
  • Anonym (Hej)
    Hej! Generellt sett kan det vara riskabelt att förvara glas och porslin i ett ouppvärmt förråd, särskilt om det är oisolerat. Temperatursvängningar kan leda till kondens, vilket kan skada känsliga material.
    Det är också viktigt att notera att det kan vara skillnad på ett isolerat och ett oisolerat utrymme, även om båda är ouppvärmda. Det blir betydligt mindre temperatursvängningar om det är isolerat, och mindre risk för fukt och kondens.
    Om du väljer att förvara dina saker i ett ouppvärmt förråd, bör du överväga att använda tättslutande plastlådor för att skydda dem från fukt. Men kom ihåg att det fortfarande kan bli kallt i lådan, oavsett om det är lock eller inte.
    Så, även om det kan vara möjligt att förvara glas och porslin i ett ouppvärmt förråd, bör du vara medveten om riskerna och vidta lämpliga åtgärder för att skydda dina saker. Om du är osäker, kanske det är bäst att förvara dessa föremål på en mer kontrollerad plats inomhus.

    https://www.byggahus.se/forum/threads/isolera-ouppvaermt-garage-foerrad-risker-med-fukt.205812/
Svar på tråden Glas och porslin i kallförråd