• Gabbisen

    Hjälp, kladdig kladdkaka

    Igår gjorde jag en kladdkaka med sötpotatis, smeten blev jäääättegod!! Jag hade den i ugnen i en halvtimme och den såg bra ut. Ställde den i kylen för att svalna. Idag när jag tog fram den och skulle skära upp bitar så är den nästan flytande. 🙈
    Går det att ställa in den i ugnen igen trots att den redan svalnat?

  • Svar på tråden Hjälp, kladdig kladdkaka
  • Anonym (sötpotatis)

    Har du receptet? Det låter lite annorlunda med sötpotatis. 

    Jag bakar sweet potato pie varje år till Thanksgiving och den är inne i 55-60 minuter. Den liknar kanske inte kladdkaka, men men. 

  • Anonym (sötpotatis)

    Du kan ju prova att sätta in den igen, du har ju inget att förlora!

  • Anonym (l)

    Skulle sätta in den igen,hacka lite choklad att ha över

  • Anonym (sötpotatis)
    Gabbisen skrev 2023-10-19 12:53:55 följande:
    Tack, jag chansar! 😊 Det är det här receptet jag körde på.
    Aha! Ser gott ut! Testade du kakan med en baksticka innan du tog ut den?

    Ett tips från mig eftersom jag använder sötpotatis rätt ofta är att baka den i ugnen i sitt skal, gör bara ett kryss ovanpå innan. Då blir smaken mycket godare och det är bara att dra av skalet när den kommer ut. Sedan mosar jag den och använder den i sweet potato pie eller sweet potato pound cake. 
  • Gabbisen

    Ja, jag testade med sticka och den var ren. Men den höll inte ihop ändå. Så vi får se hur den blir efter varv två i ugnen. 😊

  • Anonym (sötpotatis)
    Gabbisen skrev 2023-10-19 13:59:11 följande:

    Ja, jag testade med sticka och den var ren. Men den höll inte ihop ändå. Så vi får se hur den blir efter varv två i ugnen. 😊


    Jag hoppas den blir perfekt!! Glad
Svar på tråden Hjälp, kladdig kladdkaka