• Anonym (Luna)

    Stuga o hus eller bara hus

    Hej
    Vi ska köra hus har radhus nu. Har en stuga värd ca 3.5 milj o det skulle göra oss skuldfria om vi sålde även om huset vi ska köpa kostar 8 milj ca. 

    Vi har chansen att hyra ut det o ta mer lån o då får vi in pengarna som vi behöver till lån. Vi har just nu inte tid med stugan det blir ett stressmoment men den är byggd 2017 så det kommer inte behöva göras något det närmsta . Hur hade ni tänkt? Vad är bäst ekonomiskt långsiktigt ?

  • Svar på tråden Stuga o hus eller bara hus
  • Anonym (Elin79)

    Ekonomiskt vet jag inte men vi har ett lantställe i släkten som vi kommer ärva.  I dagsläget är det bara vår familj som uppskattar det och är Där regelbundet. 
    Och vi har alltid sagt att vi inte kan ha två hus. Det hinner vi inte rent krasst och det skulle innebära att varenda år så fanns det nåt i underhållsplanen att åtgärda på endera stället.
    Så när den dagen kommer säljer vi huset och flyttar till lägenhet.

  • Tecum

    Teoretiskt sett är det i särklass bästa att behålla stugan och hyra ut den. Fast egendom har alltid ett värde och ni kan alltid sälja i framtiden och kanske få ut mer. Ni får in hyresintäkter som betalar ränta och amorteringar på lånet. Tiden går fort, barnen kan få nytta av det i framtiden. Eller ni.

    Men även om huset är nytt behöver det tillsyn och t ex vitvaror har begränsad livslängd samtidigt som ni har dåligt med tid. Det värsta är dock hyresgästen, har ni otur kan ni råka på världens strulpelle som varken betalar hyra eller är rädd om huset. Det kan bli både dyrt och krångligt.

  • Anonym (Man52)

    Skulle sälja stugan 
    satsa på ett hus med max 2miljoner i lån 
    om ni inte tjänar över tillsammans 100 papp i månaden 
    finns många som sitter trångt nu med fint hus och feta lån ?.där lånet är högre än husets värde 
    ställ dig frågan 
    är det kul å lägga 20 t på ränte kostnader i månaden ? 

Svar på tråden Stuga o hus eller bara hus