• mammatillfyra88

  Förälder till min dotters kompis undanhöll information från mig som kunde lett till att barnen hittats när de försvann!

  Dottern (13 år) frågade i fredags om en av hennes bästa vänner fick sova här, då det hänt mycket senaste tiden och det var första kvällen jag skulle få andas sa jag nej, hon berättade att hennes kompis inte ville sova hos sin förälder (de är separerade och den andra var bortrest över helgen) 
  Jag förklarade att det vart mycket och jag behöver få ta det lugnt och slappna av men att lördag kunde hon sova här. Dottern säger då att hon inte tänker komma hem utan sova med kompisen ute för att hon inte tänker låta henne sova själv ute en fredag. Jag tog det inte så allvarligt först för lite dramatik då och då blir det ju, hon kom iallafall inte hem. Svarade mig inte, slutade tillslut svara på mina mess och blockerade mig. Jag tog kontakt med kompisens förälder som inte heller fick tag på dem. Tillslut erbjuder sig personen att åka ut och leta. jag var som sagt ensam hemma, de andra barnen låg och sov och klockan var nästan 22.
  får sen veta att hen sett tjejerna springa på en buss men såg inte vilken och hann inte ifatt, när hen kom till bilen igen var bussen borta. senare får jag svar av andra föräldern att kartan på snapchat sa x antal minuter tidigare att dom åkte mot centrum.


  många samtal senare till polis, som skickade polis-sms till tjejerna och att jag väckte min äldsta som fick vara barnvakt sprang jag  hemifrån efter 01 på natten för att leta efter tjejerna. jag var ute till 03, skyndade mig hem för att jag frös så hemskt, ångest och fruktansvärd oro, va dom ute? Inne? Har det hänt något? Är dom säkra? VART ÄR DOM?!

  sista gången jag ringde 112 vid 03.10 berättade dom att dom fått fatt på tjejerna på McDonalds 3 mil hemifrån, i en annan stad. (under hela den här processen har jag pratat med flickans andra förälder som satte sig direkt i bilen och började sin resa hem som tog 2,5 timme för att hen vart så rädd och orolig)

  vid 04.30 möter jag 2 polisbilar och får äntligen krama om min dotter, vid det här laget rann bara tårarna av lättnad, jag var inte ens arg på henne för att jag var så lättad att dom mådde bra! Jag sov inget alls den natten. Var vaken från 06.10 på fredag morgon till 23 någon gång på lördag kväll.. 

  hade ett långt samtal med dottern när hon sovit några timmar där hon berättar att kompisens förälder som jag hjälpt under natten och ?samarbetat? med klev på den bussen tjejerna satt på, sa till att dom skulle kliva av och följa med hem men när hens dotter vägrade sa föräldern typ ?skitsamma jag pallar inte ? eller nåt liknande, fick exakt samma story av dotterns kompis och senare av den andra föräldern som konfronterat sitt ex ang detta och hen berättade att det var så det gått till. Mao har hen undanhållit information från mig hela kvällen och natten, suttit och låtsats inte veta vart dom åkte och gjorde ingen ansträngning att förhindra att dom åkte. Hade hen sagt detta direkt Hade jag kunnat be någon åka till där bussen stannade och plocka tjejerna, istället sprang jag runt en fredagsnatt på helt fel ort bland fyllon och letade efter våra döttrar!!! Kan tillägga att min dotter är deprimerad, har ångest, äter mediciner för detta som har ganska hemska bieffekter om medicinen inte tas när den ska. Hon har även ett ganska omfattande självskadebeteende som hon får hjälp med och har insatser för och detta har satt djupa sår i min själ.

  jag känner mig så lurad, bedragen, sviken!
  jag är så jävla arg så hälften hade nog räckt för att få hen att blekna om det gick att ta på.. jag skrev till föräldern att jag kommer att prata med soc på måndag (imorgon) och jag kommer göra en orosanmälan på hen utifrån agerandet och likgiltigheten till att barnen återfanns. eftersom polisen gör orosanmälan på det som hände tänker jag att jag ska ta upp allt på en gång. 


  jag undrar, vad hade hen för rätt att göra såhär mot mig? Är det ens okej? Jag ska prata med polisen imorgon med för det jag gick igenom den natten kommer jaga mig.. kommer jag någonsin kunna lita på en annan förälder igen? Hur har barnen det hos hen egentligen? Om ett litet barn sätter i halsen, skulle hen sätta barnet i en garderob och låtsas som ingenting och hoppas på det bästa? (Kass jämförelse men vart fan är ansvarskänslan?) och risken hen medvetet försatte våra barn i! Fredagnatt, vad som helst kunde ha hänt! Påkörda, misshandlade, bortförda, våldtagna, drogade eller vad som helst. Jag trotsade 2 av mina största rädslor den natten, mörker och fulla män, för att hitta VÅRA barn, medans hen satt hemma med informationen som kunde besparat mig allt lidande.. jag ber om ursäkt för långt och kanske rörigt inlägg, kan hända att det står hem istället för hen på några ställen. 


  Finns det något jag KAN göra för att ?sätta dit? den här föräldern för att hen höll information om min dotter som kunde fått hem henne dold för mig? För det lidande det orsakade och riskerna hen försatte både mig och tjejerna för? 


  mvh Vansinnigt arg, sårad och lurad mamma.

 • Svar på tråden Förälder till min dotters kompis undanhöll information från mig som kunde lett till att barnen hittats när de försvann!
 • Anonym (Orolig mamma)

  Det låter jättehemskt och jobbigt det du som mamma varit med om. 


  Har du funderat på att åka och prata med den föräldern om hur hen tänkte egentligen? Det låter ju inte alls bra att dottern inte vill sova hos sin förälder. Risken är ju också att din dotter hamnar i nåt trubbel tillsammans med kompisen om hon inte vill sova hemma. 


  Vore nog också bra att vara tydlig med din dotter att det inte alltid funkar med att ha kompisar sovandes över. Är själv mamma och vet att nattsömnen kan bli störd om barnen är uppe lite sent eller håller låda. 


  Hoppas det ordnar sig🤗

 • mammatillfyra88
  Anonym (Orolig mamma) skrev 2024-04-22 00:01:30 följande:

  Det låter jättehemskt och jobbigt det du som mamma varit med om. 


  Har du funderat på att åka och prata med den föräldern om hur hen tänkte egentligen? Det låter ju inte alls bra att dottern inte vill sova hos sin förälder. Risken är ju också att din dotter hamnar i nåt trubbel tillsammans med kompisen om hon inte vill sova hemma. 


  Vore nog också bra att vara tydlig med din dotter att det inte alltid funkar med att ha kompisar sovandes över. Är själv mamma och vet att nattsömnen kan bli störd om barnen är uppe lite sent eller håller låda. 


  Hoppas det ordnar sig🤗


  Jag skrev ett meddelande till föräldern där jag förklarade att jag inte accepterar att bli ljugen för, förklarade lidandet det här orsakat pga två händelser tidigare i år där min dotter lämnat ett avsked (hon menade att det va en TikTok grej men det tvivlar jag på) och några dagar senare försvann hon efter att ha låtit annorlunda på telefon och stängt av den, polis ambulans och brandkår va ute och letade och tågtrafiken stängdes av. jag var nyopererad men jag sprang, jag ropade och snubblade runt på tågspåret vid vilken hennes sista kända plats var, som tur var hade telefonen dött pga kylan, hon var med en kompis vi begränsat umgänget med pga deras bådas psykiska ohälsa och hon kom tack och lov hem. Jag är helt trasig efter det. Det här var en upprepning av den kvällen, den skräcken går inte att jämföra med något tror jag. Föräldern I fråga är aktuell hos soc sen tidigare så det finns mer. Jag kommer lägga in min oro för flickan eftersom hon agerade så drastiskt för att hon inte ville vara hos sin förälder. Hen är jätte arg på mig för att jag kommer ta upp detta med socialen och ?jag skiter i hennes jävla unge? var vad som kom ur munnen när exet konfronterade agerandet. Kan tala om att deras dotter är en av dom barn utom mina egna jag håller närmast hjärtat och står bakom i alla lägen och att prata med föräldern i fråga kommer inte att ge mer än fler orsaker för mig att vara arg tyvärr.

  min Dotter vet att det inte alltid passar och det har aldrig vart något liknande innan och hennes vilja att stötta sin vän hade ändrat mitt beslut om att sova här bara dom berättat på en gång att det är för att föräldern dricker och hänger hos sin nya istället för med sina egna barn som får hänga hos hens föräldrar.

  tack för ditt svar 🌺
  Fem pojkar, fyra flickor, en rikedom större än allt! Mina barn
 • Björkenli

  Självklart är det inte ok. Något allvarligt fel på en människa som gör så!!

  Men det verkar ju vara något som inte stämmer alls his kompisens förälder när din dotter liksom ber dig ta in henne en natt som för att fly föräldern,  och sen säger "sova ute tillsammans", som om det är helt otänkbart för kompisen att sova hemma hos föräldern. 

  Något är skumt.  Bara på det hade jag gjort en anonym orosanmälan på den föräldern. Hellre en gång för mycket än för lite och detta ger väldigt olustiga vibbar.

 • Anonym (M)

  Tycker det känns märkligt att du accepterar att din dotter sover ute, med all den problematik hon har. Redan där hade jag kontaktat den andre föräldern. 

 • Anonym (Jfgy)

  Fy f-n. Stackars, stackars kompisen, som hellre sover ute än hos sin förälder. 

  Och nej, vad föräldern gjorde mot barnen/ungdomarna och dig var så klart absolut inte ok någonstans. Eftersom polisen var inblandade har hen ju faktiskt ljugit för dem också! 

 • Anonym (Jfgy)

  Och själv hade jag inte kunnat med att säga nej till en ung person som hellre sover ute i minusgrader än hos sin förälder. Och jag hade inte heller släppt iväg mitt eget barn för att göra kompisen sällskap utomhus hela natten. 

 • Anonym (Orolig mamma)

  Jag undrar var dina barns pappa är? Bryr han sig inte om sina/era barn alls? Verkar som att du ensam roddar allt. Hemskt i såna fall. En otrolig börda för en ensam förälder. Jag kanske har fel i detta fall, men det finns så mycket män som struntar i sina barn, speciellt efter separationer. Kvinnorna tar det största ansvaret. 

 • Anonym

  Såklart gjorde de helt fel

  Att barnet inte vill sova hemma tyder ju på att de inte tar sitt föräldraansvar.

  Du har meddelat föräldrarna vad du tycker.
  Du kommer berätta för polis och sociala myndigheter vad de gjort och lämnar då över problemet till myndigheter.

  Du och dottern får sedan ha en plan för hur ni ska agera när minderåriga inte vill sova hos sina föräldrar. Ha ett journummer till sociala myndigheter dit ni vänder er tex.

 • Anonym (Jfgy)
  Anonym skrev 2024-04-22 09:16:05 följande:

  Såklart gjorde de helt fel

  Att barnet inte vill sova hemma tyder ju på att de inte tar sitt föräldraansvar.

  Du har meddelat föräldrarna vad du tycker.
  Du kommer berätta för polis och sociala myndigheter vad de gjort och lämnar då över problemet till myndigheter.

  Du och dottern får sedan ha en plan för hur ni ska agera när minderåriga inte vill sova hos sina föräldrar. Ha ett journummer till sociala myndigheter dit ni vänder er tex.


  TS dotter ska inte ha någon sån plan - hon är ett barn. Dottern kan däremot själv behöva stöd. Hon känner uppenbarligen att hon - trots stora egna problem - måste ta hand om sin kompis eftersom de vuxna sviker. 

 • Anonym (en annan mamma)

  Tycker du gör HELT rätt som orosanmäler. Inget barn ska behöva känna att hon hellre sover utomhus än hemma hos en förälder. Det är helt sjukt och självklart ska du ingripa. 

  Hoppas allt blir bättre för din dotter också, du är i alla fall engagerad och motiverad. Det är en bra grund för att hon ska kunna må bättre! 

Svar på tråden Förälder till min dotters kompis undanhöll information från mig som kunde lett till att barnen hittats när de försvann!