• Anonym (Undrar)

  Curlade barn

  Var du bland de föräldrarna som gav ditt barn lite mer än de kanske behövde. De fick extra glassar och kakor när de var små. Kanske ännu en bil eller docka för de ville ju så gärna. När de var äldre hade de knappt något hushållsarbete och om de behövde en extra peng eller skjuts ställde du upp. 

  Det kanske inte var exakt så det gick till hos er. Men du förstår nog bilden jag försöker måla upp. Om du känner igen dig i beskrivningen och ditt barn idag är 30+, skriv gärna en rad eller flera. 

  Ser du för eller nackdelar med "curlingen" idag? Har det någon betydelse för hur ditt barn är idag? Om du fick vara förälder igen hade du gjort det annorlunda? 


  Jag dömer inte utan är själv ett curlat barn och det är jag fortfarande.
 • Svar på tråden Curlade barn
 • Anonym (A)

  Jag var aldrig curlad (min barndom var egentligen rätt hemsk i många år) men det var ändå det där att inte hjälpa till hemma. Jag tror det skapade en dålig grund inför vuxenlivet. Jag har fortfarande (40+) svårt för att ta itu med städning, matlagning mm. Det kommer inte naturligt. Ingen vana.

  Det var inte så att jag var förskonad att "nej men inte ska väl du", jag vet faktiskt inte varför jag inte var mer involverad. Morsan var hemma om dagarna så det behövdes kanske inte. Matlagning skötte hon själv också.

  Har ett yngre barn nu som så gärna vill hjälpa till men jag blir mest bara stressad, så jag måste nog svälja mina känslor där och låta hen vara med, medan intresset finns.

Svar på tråden Curlade barn