• Anonym (Rödstrumpan)

  Stödstrumpor!

  Hej alla kloka!
  Jag är en lagom tjock och medelålders tant som har högt blodtryck och svullna vader.

  Min husläkare sa att jag bör använda stödstrumpor vilket jag provat. Men de jag köpt (för stora vrister) har suttit så hårt och varit så obehagliga att ha på sig. När jag läser om strumpor SKA de sitta hårt men inte vara svåra att sätta på sig. Vad innebär det? Jag är vig och rörlig och kan klämma in mig i det mesta som har lite stretch. Betyder det att de obehagliga strumporna sitter lagom hårt?

  Nu har jag köpt strumpor på diasocks och de är sköna. 

  Problemet är att jag inte har en aning om HUR hårt stödstrumpor ska sitta. Finns det något test?
 • Svar på tråden Stödstrumpor!
 • Anonym (Apoteket)

  Mina första stödstrumpor köpte jag på apoteket. Var då inne på apotekets fysiska butik och fick hjälp med att mäta ut storleken - minns det som att de måttade vaderna och liknande. 


  För något år sedan beställde jag även hem från apotea.se då tog jag bara den storlek jag gissade på och dessa sitter lösare än vad mina tidigare utprovade gör.

  Det är ganska knöligt att få på och av sig stödstrumpor, tanken är ju att de ska smita åt lite, å andra sidan tror jag inte heller att tanken är att det ska göra ont eller att de ska sitta så hårt att det blir obekvämt att ha på sig dom,

  Mitt råd till dig är att gå in på ett apotek och be om hjälp, troligtvis kommer de hjälpa dig på samma sätt som de hjälpte mig när jag köpte mina första.

 • Anonym (Moa)

  På sjukhuset mätte de vristen och vaden. Strumporna var trånga men de gjorde inte ont. Är nog viktigt att få benen mätta.

 • Anonym (Stöd)

  Hej jag har använt stödstrumpor i många år och jag tycker det är ganska skönt att ha dom på allra helst under vintern det är bara att mäta med ett måttband och kolla på tabellen som tillverkan har så är det inte några problem och ja dom sitter åt men det blir snart till en vana 

Svar på tråden Stödstrumpor!