• yaaniz

    kalorisnålt godis?

    Någon som kan rekomendera nått gott gott kalori snålt godis eller bakverk?
    testade ett recpet på kalorisnåla chokladbollar..dom var inge goda..
    nån som kan rekomendera nått gott?

  • Svar på tråden kalorisnålt godis?
  • Fiaflopp

    Naturdiet bar,dom är jättegoda!!

  • SvenskEngelsk

    Ät vingummin mm, finns även sockerfritt godis i smågodis avdelningen, lösgodis alltså, smakar helt ok!

    Stå över choklad, eller köp Anton Bergs mörka sockerfria choklad!

    Ät godis annars men ät små mängder och motionera!
    Då är de inte farligt!

  • Jennie med ie

    360 kcal per hg, som t ex vingummi, kallar jag inte kalorisnålt

    Nåt som förvisso inte är så jättekalorisnålt men ändå nyttigt, och som man inte lika lätt sätter i sig ett hekto av som t ex lösgodis, är rostade sojabönor. Go Greens är godast. De innehåller nyttigt fett och mycket protein.

  • septbebis

    Viktväktarnas kanske? Men man bör inte kränga i sig en hel påse för då får man sitta på dass hela dagen.

  • soraya

    Naturdiet har små chokladbitar (inte deras måltidsbars) som är illans goda,
    i alla fall chokladcrisp och den andra som heter något med karamell.

    Max 99 kcal i varje.

  • sweetpea

    Godis och kalorisnålt är två ord som inte borde få nämnas i samma mening. Även godis som utges vara av lågkalorityp innehåller ju en himla massa kalorier. Då tycker jag att det är bättre att äta det godis man vill ha och som smakar gott, men äta det med måtta och ta en promenad först. Jag tror att det är lätt att man annars överäter det "kalorisnåla" godiset bara för att man inbillar sig att det är nyttigt.

    Ett exempel är sockerfria Werthers original, som innehåller nästan 300 kcal/hg. Vad är bäst - att äta tio sådana eller fem vanliga Werthers, som kanske innehåller 500 kcal/hg? Och vad är godast?

  • Asali65

    Gör eget!

    Skiva bananer, blanda kakao och canderell-pulver, doppa bananskivorna i kakaoblandningen, frys in styckvis.

    GOTT!!


    Livet är som en godispåse: sött, surt, salt och beskt! Och så finns det choklad... *ler*
  • AnnaK

    Fruktchips

    5 äpplen
    5 bananer
    kanel

    Skär bananerna på snedden i tunna skivor. Kärna ur äpplen och skär i tunna skivor.
    Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och strö över kanelen!

    Torka i ugn 45 grader i 10 timmar. Öppna ugnsluckan då och då för att släppa ut fukten.

  • AnnaK

    Fikonbollar:

    200 g torkade fikon
    200 g torkade dadlar
    200 g valnötter
    100 g russin
    1 cm färsk ingefära
    1 msk kanel
    1 pressad limefrukt

    mixa ihop till en smet. Rulla till små bollar, som rullas i kokos! Njut!

  • Fjuppan
    Ät bara inte för mycket sockerfritt godis....det straffar sig genom helkvällar med illaluktande gaser... Cool Att moffa i sig för mycket sådant godis är ett misstag man bara gör en gång...hahaha
  • stenfalk

    Torkad frukt är toppenbra godis. Går att torka i princip vad som hels. Bara tuna skivor på en plåt med bakplåtspapper i ugnen i 50 grader. Lite olika lång torktid beroende på vad man torkar, man får känna efter. Ca 10 timmar rukar vara lagom. Och så ha ugnsluckan lite på glänt hela tiden.
    Annar är riktigt mörk choklad (mer än 75%kakao) bra. Är ju inte helt kalorisnålt, men det smakar så mycket att man brukar vara nöjd efter bara en liten bit och då blir det ju inte så farligt i alla fall.

  • AnnaK

    Frukt eller Bärpaj.

    Ugnstemp:225 grader

    Gräddningstid: ca 25 min

    3 äpplen eller

    2 äpplen och en banan

    3 - 4 dl bär

    3/4 dl flytande Nytta

    1,5 dl vetemjöl

    1,5 dl havregryn

    1 msk socker

    Skiva frukten och lägg den eller bären i en smord form. Blanda det flytande Nytta med vetemjöl, havregryn och socker. Fördela blandningen över frukten eller bären och sätt formen i ugnen.

    Citron/ Apelsin och Marängpaj 8 port

    sätt ugnen på 225 grader

    PAJDEG CITORN-, APELSINKRÄM

    1 ½ dl vetemjöl 2 dl vatten

    50 g flytande nytta 1 ½ msk socker

    2 msk vatten 4 msk majzenamjöl

    1citron el. apelsin (saft

    MARÄNG och skal)

    2 äggulor

    2 äggvitor 2 tsk flytande nytta

    1 msk socker

    Pajdegen

    Blanda mjölet och det flytande nytta i en skål. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Låt den vila i kylskåp ca 30 minuter tim. Klä en pajform med degen och förgrädda i ca 15 min. Låt svalna

    Citron-, apelsin-kräm

    Blanda vatten, socker, majzenamjöl och pressad citron eller apelsin i en kastrull. Låt det koka upp under omröring. Skilj på äggulor och vitor. Blanda i citronskal/ apelsinskal och fett. Låt krämen svalna. Bred ut krämen på den förgräddade pajen.

    Marängen

    Vispa vitorna till hårt skum. Blanda ner sockret och bred marängen över citronkrämen/ apelsinkrämen. Sätt pajen i 150 graders ungsvärme och låt den få färg ca 10 min

    Mandeltårta. 15 bitar Ugn: 175 grader

    200 g sötmandel

    1/2 dl socker

    6 äggvitor

    Mal mandel och blanda med sockret. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Rör ner mandel - och sockerblandningen. Bred ut smeten i en rund, väl smord form, ca 20 cm i diameter, gärna med löstagbar botten. Grädda ca 20 minuter.

    Kräm till tårtan:

    1/2 dl lättmjölk

    1 msk socker

    4 äggulor

    2 tsk potatismjöl

    50 g flytande NYTTA

    Blanda alla ingredienserna i en tjockbottnad kastrull. Sjud under kraftig vispning tills krämen tjocknat. Sätt kastrullen i kallt vatten och vispa krämen kall. Bred den över den avsvalnande mandelbotten. Ganera med jordgubbar i halvor eller skivad kiwi.

  • AnnaK

    Bärpaj 4 port

    1 ägg
    3/4 dl Fruktos
    1 dl dinkelmannagryn
    2 ½ dl dinkelmjöl, sikt
    ca 2dl bär

    Sätt ugen på 200 grader.
    Blanda alla ingredienser förutom bären till en deg.
    Tryck ut degen i en pajform, även upp på kanterna.Fördela bären i pajskalet.
    Grädda pajen i ca 30 min.
    Servera med glass eller grädde, självklart sötat med fruktos.

    Kesokaka

    3 ägg
    2 dl mjölk
    2½ dl kelda laga lätt
    ½ dl dinkel ljust(sikt)
    3 msk fructos
    500 gr keso
    1½ dl mandel, hackad
    2 bittermandel, hackad
    lite kanel och kardemumma

    Blanda alla ingredienser i en form med löstagbar kant.
    Grädda i 150 grader ca 1½ tim
    Servera med sockerfri sylt
    Detta är enmycket god kaka som är mycket lämplig som mellanmål, mycket proteiner.

    1. Smält 100 g choklad (minst 70 procent kakao) över vattenbad.
    2. Blanda i 2 dl hackad mandel eller hasselnötter.
    3. Skeda upp blandningen på ett bakplåtspapper.

  • AnnaK

    Drömbollar, nyttigt godis

    Ingredienser
    4 dl urkärnade och finskurna dadlar
    2 mosade bananer
    2 dl hackade valnötter
    4 dl kokosflingor

    Gör så här:
    Kör ihop allt i matberedare utom 1 dl kokos. Forma bollar och rulla i kokosen.

    skiva ett äpple. på med sötningsmedel (alt socker) och kanel. in i mickron i ca 1 minut

  • yaaniz

    oj oj tack för alla tips :D:D:D
    jätte snällt!!

Svar på tråden kalorisnålt godis?