Brödbok
Jag skulle vilja lära mig mer om hur man bakar bröd. Har någon tips på en bra bok som enkelt beskriver grunderna i brödbakning?
Jag skulle vilja lära mig mer om hur man bakar bröd. Har någon tips på en bra bok som enkelt beskriver grunderna i brödbakning?
Rutiga kokboken
Jag hade valt en vanlig kokbok och bakat bröden i den. Eller din gamla hemkunskapsbok, om du har kvar den. Brödbak är inte alls så komplicerat som folk som skriver böcker om det vill få oss att tro. En bok bara om bröd krånglar mest till det i onödan för en nybörjare, tror jag. Jag använde Vår kokbok när jag började baka.
Det finns tre huvudspår: knäckebröd, mjuka bröd med jäst och mjuka bröd med surdeg. Jag hade bestämt mig för en av sorterna och kört på den tills jag kände mig nöjd med det och sen fortsatt med nästa sort.
Tunnbröd glömde jag. Det finns ju också. :)
Den här är både lätt att läsa och följa recepten.
Har själv lånat den på biblioteket.
