• Aelwa

    Påskbord, vad äter man då?

    Svärföräldrarna kommer ner på påsk och då tänkte vi göra påskbord och bjuda dem på. Men vad äter man egentligen på påsk?? Min familj har aldrig firat påsk.

    Ägghalvor med majonäs och räkor tänkte jag men sen då?

    Kramar

  • Svar på tråden Påskbord, vad äter man då?
  • AnnaKlara

    Vi brukar ha ganska likt julbordet, lite sill och potatis, rökt lax, köttbullar och prinskorv...mm

    Tur att middagen snart är klar

  • Nyfiken gul

    påskmaten är ju samma som julmat egentligen....

    mycket sill, köttbullar, skinka... plockmat helt enkelt..

    det äts väl kanske mycket mer olika sorters fiskrätter och ägg än mot julen förstås...

  • roha

    Vi brukar äta sill o lax osv...eller rättare sagt; dom andra i min familj äter det. Jag avskyr fisk, så jag äter kyckling.
    Kanske lite köttbullar o prinskorvar oxå? Tycker egentligen inte att påskmat skiljer sig så mycket från julmat, om man tar bort skinka, rödkål o brunkål.

  • Aelwa

    Har hört att en del äter lamm eller är det en myt??

  • Nyfiken gul

    ja lamm tillhör påsken för många...

  • Hans och Henne

    janssons, sill, köttbullar, prinskorv, ägghalvor, revben... Typ som ett litet julbord.

  • Aelwa

    MMM janssons är gott. Jag har precis ätit men blev jättehungrig hehe. Tack för era tips, kanon!

  • deluxe

    en hel ugnsgrillad lax eller lamm brukar vi ha....

  • Skrattmås

    Lamm förstås!!

    Det är ett måste hemma hos oss!

  • rasajj

    Vi har alltid haft lamm. Med vitlok och in i ugnen. Till klyftpotatis och en sallad. Mums! Sedan gor jag nufortiden potatisgratang med lammresterna dagen efter.

  • satsumas

    Ägg, sill, lax, omelette, prinskorv, potatisgratäng och påskskinka!


    / satsumas
Svar på tråden Påskbord, vad äter man då?