• Malwa

    Någon som har receptet på "siggetårta"?

    Tror att den heter så! är en tårta med maräng botten med rice crispies i, sen är det choklad eller kola kräm imellan + vispgrädde tror jag!?

  • Svar på tråden Någon som har receptet på "siggetårta"?
  • Majsan70

    .: Marängtårta :.

    Det här behövs till 10-12 bitar:

    Maräng:
    3 äggvitor
    2 1/2 dl strösocker
    3 dl Rice Krispies (frukostflingor)

    Fyllning:
    1 dl vatten
    2 1/2 msk vetemjöl
    50 g mörk choklad
    50 g smör
    1 dl florsocker
    1 äggula
    3 dl vispgrädde

    Garnering:
    30 g mörk choklad

    Gör så här:
    1. Maräng: Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret under vispning och vispa minst 5 min. tills marängen är blank.
    2. Vänd ner Rice Krispies. Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna. Grädda i mitten av ugnen 1 timme. Ta ut långpannan och dela marängen i två delar.
    3. Fyllning: Koka ihop vatten och mjöl under vispning till en tjock smet.
    4. Ta kastrullen från värmen och vispa i choklad och smör. Vispa tills allt smällt.
    5. Tillsätt florsocker och äggula och vispa till en jämn kräm. Bred krämen på den ena halvan av marängen. Hit kan förberedas dagen innan. Förvara då botten med kräm svalt.
    6. Vispa grädden och bred den över krämen. Lägg den andra maränghalvan över. Smält chokladen och ringla ett mönster med en gaffel på marängen. Låt gärna tårtan stå svalt en stund före servering.

  • Karli

    Jga har ett recept som kallas riscrisptårta och den liknar lite den ni beskriver fast det är inte choladsmet mellan utan en annan gudomlig kräm.
    Hojta till om du vill ha recept!

  • Vem där

    Karli du får jättegärna skriva receptet ... gudomlig kräm det låter som något jag vill smaka till påsk

  • Lizza

    jag vill gärna ha


    *Min starkaste kärlek är till mina barn*
  • Karli

    Riscrisptårta.
    Vispa: 4 äggvitor hårt.
    Rör sedan i : 2 dl. socker
    5 dl.riscrisp
    Smörj bakplåtspapper väl.
    Bred ut i en långpanna.
    Grädda i ugn i 125* i 80 min.

    Kräm:
    4 äggulor
    1 dl. socker
    1 msk. mjöl
    1 dl. grädde
    Sjud ihop detta tills det tjocknar.
    Tag av spisen och rör sedan i 100g. margarin.
    Låt kallna.
    Dela botten på mitten. Lägg krämen mellan.
    Grädde ovanpå.
    Garnera med frukt eller choklad.

    Den e så supergod.
    Ett litet tips bara; krämen brukar jag ta ett par varv med elvispen efter att den kallnat för att få den lite jämnare.
    Lycka Till
    /Anna

  • AnnaK

    en till!!!

    Rice Crisp-tårta

    Botten
    4 äggvitor
    2 dl socker
    3 dl Kellogs Rice Crisp

    Vispa äggvitorna hårt, tillsätt sockret och vispa igen. Vänd ned flingorna. Bred ut på smort bakplåtspapper i en långpanna. Grädda mitt i ugnen i ca 80 minuter 125 grader. Låt tårtbottnen svalna en aning i långpannan innan du vänder upp den och drar bort pappret.

    Kräm
    4 äggulor
    1 dl socker
    1 msk mjöl
    1 dl grädde
    75 g smör
    1 pressad citron

    Lägg alla ingredienserna utom smöret i en kastrull. Vispa och sjud - ej koka - tills krämen tjocknar. Tag av från plattan och klicka ned smöret. Låt krämen kallna.

    Dela bottnen på hälften och lägg krämen emellan. Vispa 3 dl grädde och bred ovanpå. Dekorera på valfritt sätt.

Svar på tråden Någon som har receptet på "siggetårta"?