• Glass

    har köpt torkad sojafärs och biffar... vad gör jag nu?

    Nu har jag köpt lite torkad sojafärs, ganska grov och några sojabiffar, eller vad det är.
    Vad gör jag nu för att det ska bli så gott som möjligt och för att även min man, som hatar bönor, ska vilja äta det?
    Behöver som ni ser en massa bra, goda och rätt enkla förslag.

    Tank på att jag är en matlagningsanalfabet (ett alldeles nypåkommet ord )

  • Svar på tråden har köpt torkad sojafärs och biffar... vad gör jag nu?
  • Sidney

    torkad sojafärs, om det är det jag tror att det är, kokar du en liten stund och sen steker du med lök och lägger till lite tomatpuré, salt och vitlök. jag är själv inte så framgångsrik i köket alltid, men ledordet vad gäller sojafärs är krydda! det smakar inte så spännande i sig själv... lycka till!

  • Glass
    Krydda... Ja det är ju det där med krydda... jag kan inget om sånt där
    Men det andra lät gott, det är som köttfärssås, ungefär
  • xxmeyaxx

    men fy sjutton för soja *urk*

  • YtseJam

    Sojabiffar är jättegoda att marinera eller panera. Yummy!! Jag brukar köpa färig marinad eller grillolja. Låt dom ligga i marinaden en timme minnst. Gott till potatisgratäng eller klyftpotatis och ngn god sås.

  • YtseJam

    Jag ber om ursäkt för stavningen-. Ammar tösen o skruiver med vänster hand. Blir lite tokigt ibland.

  • Glass
    Stavningen spelar ingen roll
    Ska man koka dem först och sedan lägga dem i marinad och sedan steka dem?
    Hur steker man såna? Ska de bli ordentligt genomstekta eller ska de vara lite "lösare"?
  • Glass
    Sojafärsen använder man alltså som vanlig köttfärs, ungefär. Skoj!
    Kan man göra köttbullar av det också?
  • YtseJam

    Japp! Koka först, brukar variera från 5 till 15 minuter beroende på storlek och märke. Jag brukar steka tills de fått fin färg bara. Det är ju inte som kött som måste vara genomstekt. Lycka till!

  • Glass

    Fler tips på vad jag kan göra med biffarna?


    Människan är en underlig varelse, tur att jag är en apa...
  • YtseJam

    Grilla! Nu börjar ju grillsäsongen... :)

  • Chaia

    Glass:

    Vad är det för biffar du har köpt? Sojafiléer eller?

  • Glass

    ja, sojafiléer tror jag...

    Kan man grilla dem? Blir det inte torrt då?


    Människan är en underlig varelse, tur att jag är en apa...
  • YtseJam

    Ja det går bra.. Marinera innan. Här kommer ett recept från en broschyr från Djurens Rätt. Har inte provat det själv än men ska göra det så småningom.

    100 g torkat sojakött

    Marinad:
    1 dl olja
    1 msk vinäger
    2 msk senap
    2 tsk lönnsirap
    svartpeppar
    örtsalt

    Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Förbered sojaköttet enligt anvisningar på förpackningen. Pressa ur så mkt vatten som möjligt ur köttet och lägg det sedan i marinaden några timmar eller över natten. Grilla!

  • Glass

    Det låter gott!
    Tack!


    Människan är en underlig varelse, tur att jag är en apa...
Svar på tråden har köpt torkad sojafärs och biffar... vad gör jag nu?