• scrapparlotta

    nån med recept på kräm??

    Jag skulle vilja ha ett enkelt recept på nån kräm. Antingen med bär eller fruk i. Jag har en liten tös som är så kräsen, hon äter inte fil, inte gröt, inte flingor, hon har ätit yoghurt men inte heller det duger längre. Så jag köpte lite kräm och det tycket hon om, men det är ju så mycket socker i sån kräm. Kräm som man gör själv är väl inte riktigt så söt eller??
    Om man gör kräm, går den att frysa då eller?? För det går ju inte åt så mycket åt gången.

    Som sagt, det får gärna vara nåt enkelt recept. Jag är inte så dukitg på sånt där safta och sylta-grej.

  • Svar på tråden nån med recept på kräm??
  • lill linda 82

    kolla på baksidan på potatismjölspaketet, där finns recept.

  • Jennie Brunflo

    Kräm innehåller socker - så är det ju bara.

    Du kan koka kräm på vatten + bär + socker + någon slags stabilisering typ potatismjöl. Det blir nog minst socker på det viset. Särskilt om du har färska bär då du kanske inte behöver något socker alls.

    Annars kan du koka på vatten + saft (eller jos) + potatismjöl.

    Jag har inte måtten i huvudet, men saftkräm är väldigt lätt att göra. Ska skriva in recept här sedan om du inte får svar.

  • AnnaK

    Bärkräm
    4 Portioner

    4 dl Vatten
    5 dl Bär; färska eller tinade
    3/4 dl Socker

    Redning

    2 1/2 tb Potatismjöl
    1 dl Vatten

    Häll vattnet i en hög form, häll i bären och sockret, täck formen och koka på full effekt 5-6 minuter. Rör ut potatismjölet i vattnet till redningen och rör ner i bärblandningen. Hetta upp krämen på full effekt i 2-3 minuter, rör om och servera med mjölk.

  • AnnaK

    Bärkräm
    En enkel kräm, som blir godast på hemkokt saft.
    2 ½ dl saft
    3 ½ dl vatten
    3 msk potatismjöl
    Frysta bär, ca 200 gram

    Kokas upp under omrörning- får ej koka!
    Lägg de otinade bären i en skål och häll över den heta krämen.
    Rör då och då tills bären tinat.

  • AnnaK

    Basrecept på bär- fruktkräm

    3 dl vatten
    2 msk potatismjöl
    2 dl mosade bär el frukt
    1-3 msk socker beroende på surheten

    blanda potatismjölet m det kalla vattnet i en kastrull
    värm upp under omrörning, krämbasen är färdig när koket bubblar
    tillsätt de mosade bären el frukten, söta vid behov

  • scrapparlotta

    ok, tack för svaren. Ska försöka ge mig på detta. Vet nån om man kan frysa in det sen. Det går ju inte åt så mycket varje gång.

  • Jennie Brunflo

    Jag tror inte det går att frysa in.

    Potatisstärkelse blir väl inte så mysigt i frysen.

    Gör liiiite....du lär dig efter någon gång hur man höftar till en pytteliten sats.

    Det håller ju många dagar i kylen så man måste ju inte äta allt samma dag.

Svar på tråden nån med recept på kräm??