Mjukt tunnbröd?
Har någon recept på mjukt tunnbröd? Skulle vara tacksam ifall du vill dela med dig i så fall. Kramis!
Har någon recept på mjukt tunnbröd? Skulle vara tacksam ifall du vill dela med dig i så fall. Kramis!
jag vet inte...men det vore kul att ha ett sånt recept...så jag hjälper dig och puffar lite på tråden
tackar
Mjukt tunnbröd
Smält margarinet, tillsätt vatskan och värm till fingervarmt. Blanda mix, salt, kryddor, sirap, potatis och rör sist ner vätskan. Blanda väl, gärna i matberedare. Jäs övertäckt ca 30 min. Kavla ut runda kakor, först med vanlig kavel och sedan med kruskavel. Grädda på båda sidor på elektrisk häll, på spisplatta eller i en torr stekpanna.
Ingredienser
Ca 3 dl mjölk eller vatten
50 g jäst
1/2 dl sirap
100 g margarin
lite salt
ev stött anis och fänkål
21/2 dl kokt pressad potatis
Ca 600 g mjöl, vete
Mjukt Tunnbröd 8 st.
¼ paket jäst
25 gr margarin
2 ½ dl mjölk
2 kryddmått( krm ) salt
¼ dl socker
1 msk sirap
2 krm hjorthornssalt
¾ dl grahamsmjöl
1 dl rågsikt
3 ½ dl vetemjöl
vetemjöl till utbakning
Gör så här:
1. Smula ner jästen i en degbunke.
2. Smält matfettet, häll på mjölken och låt bli fingervarmt + 37º.
3. Rör ut jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, socker,
sirap, hjorthornssalt, grahamsmjöl och rågsikt. Arbeta i vetemjöl. Låt
degen jäsa övertäckt ca 45 min.
4. Ta ut degen på mjölat bakbord. Dela den lösa degen i 8 delar.
5. Rulla varje del till en bulle.
6. Kavla ut varje bulle till knappt ½ cm tjocka runda kakor. Använd
gärna kruskavel. Rulla upp degkakan på kaveln och borsta av
överflödigt mjöl.
7. Lägg försiktigt ner kakan i en varm torr stekpanna på spisen. Grädda
kakan ca 2 min på varje sida på medelstark värme.
8. Låt tunnbrödskakorna svalna under bakduk på galler
jag har också ett recept, jag återkommer senare!
Mjukt tunnbröd
Ingredienser (12st)
5dl ljummen lättmjölk
10 g jäst
1 msk ljus sirap
50 g smält smör eller margarin
9 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 msk dragon
1 msk oregano
Gör så här:
Sätt in pizzastenen i ugnen, använd en ugnsplåt på den nedersta falsen. Sätt ugnen på 275 grader. Rör ut jästen i den ljumma lättmjölken. Blanda ned sirapen, smöret, mjölet och till sist kryddorna. Kör blandningen i assistent ca 5 min. Dela degen i 12 bitar. Kavla degen till knappt 2mm tjocklek. För att undvika blåsor vid gräddningen bör bröden naggas med gaffel eller helst kavlas med kruskavel. Grädda sedan 1 minut på vardera sidan.