• Betty the Boop

    Mjukt tunnbröd?

    Har någon recept på mjukt tunnbröd? Skulle vara tacksam ifall du vill dela med dig i så fall. Kramis!

  • Svar på tråden Mjukt tunnbröd?
  • kela81

    jag vet inte...men det vore kul att ha ett sånt recept...så jag hjälper dig och puffar lite på tråden

  • AnnaK

    Mjukt tunnbröd

    Smält margarinet, tillsätt vatskan och värm till fingervarmt. Blanda mix, salt, kryddor, sirap, potatis och rör sist ner vätskan. Blanda väl, gärna i matberedare. Jäs övertäckt ca 30 min. Kavla ut runda kakor, först med vanlig kavel och sedan med kruskavel. Grädda på båda sidor på elektrisk häll, på spisplatta eller i en torr stekpanna.

    Ingredienser

    Ca 3 dl mjölk eller vatten
    50 g jäst
    1/2 dl sirap
    100 g margarin
    lite salt
    ev stött anis och fänkål
    21/2 dl kokt pressad potatis
    Ca 600 g mjöl, vete

  • AnnaK

    Mjukt Tunnbröd 8 st.
    ¼ paket jäst
    25 gr margarin
    2 ½ dl mjölk
    2 kryddmått( krm ) salt
    ¼ dl socker
    1 msk sirap
    2 krm hjorthornssalt
    ¾ dl grahamsmjöl
    1 dl rågsikt
    3 ½ dl vetemjöl
    vetemjöl till utbakning

    Gör så här:
    1. Smula ner jästen i en degbunke.
    2. Smält matfettet, häll på mjölken och låt bli fingervarmt + 37º.
    3. Rör ut jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, socker,
    sirap, hjorthornssalt, grahamsmjöl och rågsikt. Arbeta i vetemjöl. Låt
    degen jäsa övertäckt ca 45 min.
    4. Ta ut degen på mjölat bakbord. Dela den lösa degen i 8 delar.
    5. Rulla varje del till en bulle.
    6. Kavla ut varje bulle till knappt ½ cm tjocka runda kakor. Använd
    gärna kruskavel. Rulla upp degkakan på kaveln och borsta av
    överflödigt mjöl.
    7. Lägg försiktigt ner kakan i en varm torr stekpanna på spisen. Grädda
    kakan ca 2 min på varje sida på medelstark värme.
    8. Låt tunnbrödskakorna svalna under bakduk på galler

  • Hädvigg

    jag har också ett recept, jag återkommer senare!

  • AnnaK

    Mjukt tunnbröd

    Ingredienser (12st)
    5dl ljummen lättmjölk
    10 g jäst
    1 msk ljus sirap
    50 g smält smör eller margarin
    9 dl vetemjöl
    1 tsk salt
    1 msk dragon
    1 msk oregano

    Gör så här:
    Sätt in pizzastenen i ugnen, använd en ugnsplåt på den nedersta falsen. Sätt ugnen på 275 grader. Rör ut jästen i den ljumma lättmjölken. Blanda ned sirapen, smöret, mjölet och till sist kryddorna. Kör blandningen i assistent ca 5 min. Dela degen i 12 bitar. Kavla degen till knappt 2mm tjocklek. För att undvika blåsor vid gräddningen bör bröden naggas med gaffel eller helst kavlas med kruskavel. Grädda sedan 1 minut på vardera sidan.

Svar på tråden Mjukt tunnbröd?