Hur ser man om ett ägg är gammalt?
Helt enkelt: Skulle det flyta om det var bra eller inte?
Helt enkelt: Skulle det flyta om det var bra eller inte?
det känner du på lukten... TRO MIG!
då ska gulan vara hel om man knäcker ägget.. har jag för mig
nä, gulan är hel och tjock om ägget är färskt
om däremot gulan går sönder redan när du kläcker ägget så är det inte riktigt färskt men går ändå att använda
om ett ägg är riktigt dåligt så ska man känna det på lukten, det ska tydligen stinka väldigt, ska vara helt omöjligt att ta miste på sägs det
känns på lukten
Det är det här du är ute efter:
Färskt ägg:
Sjunker till botten och ligger ned
Veckogammalt ägg:
Sjunker till botten men reser sig upp
Gammalt ägg:
Flyter upp
Men visste inte om det var ägget eller min gamla disk som luktade? :P
Okej, de gick ut den femte men sjönk.
Marlene, jag har kört enl sjunka-flyta-metoden och jag har aldrig blivit sjuk av ägg, i alla fall.
Har också använt ägg som har bäst före för ett tag sedan. Om dina ägg inte hade flytit upp hade jag i alla fall knäckt dem ett och ett i ett glas och luktat på dem. Är de inte illaluktande så hade jg använt dem i ngt som ska hettas uu ordentligt, kanske inte till löskokta ägg dock.
Tycker att ägg brukar hålla bra länge efter bäst-före-datumet, så jag skulle ha använt dem som vanligt om de gick ut den femte...