• Fru Kirta

    Kycklingvingar

    Jag köpte kycklingvingar idag. Någon som har några tips hur man ska tillaga dem?

  • Svar på tråden Kycklingvingar
  • Blåkråka

    finns ju olika finns Buffalowings vilka ä rkryddade.. okryddade finns oxå... Vilkethhr du?

  • Blåkråka

    kryddmarinad av modell revbenspjäll funkar.. eller bara pensla med soija/olja o hälla på aromat o peppar

  • AnnaK

    Ingredienser 4 port.:

    ca 600 g kycklingvingar
    Marinad:
    1 citron
    1 limefrukt
    6 hackade vitlöksklyftor
    2 msk olja
    (slätbladig persilja)
    Så här gör du:
    Skölj kycklingvingarna och skaka dem torra i en kökshandduk. Lägg vingarna i en bunke.
    Pressa saften ur citron och lime. Skär sönder skalen och lägg dem i saften. Lägg i vitlök och skeda ner olja. Klipp ner persilja om så önskas, den har dock lät för att brinna om bladen sitter kvar på vingarna då de grillas. Blanda ingredienserna.
    Häll marinaden över vingarna och låt dem dra på köksbänken 1/2-1 timme. Låt marinaden droppa av och lägg vingarna på grillen. Grilla på stark värme och vänd flera gånger. Stektid 8-10 minuter. Köttet ska inte vara rött inuti vid benen.
    Sätt fram gourmetsalt att smula över, samt peppar att mala från kvarn.

  • AnnaK

    Hot chicken wings
    6 Portioner

    1 kg Kycklingvingar Olja till fritering
    150 g Hot sauce eller Tabasco
    1 dl Smält smör

    Dela kycklingvingarna i två delar vid leden. Hetta upp tillräckligt med olja för att täcka vingarna till ca 180°. Lägg i vingarna och fritera tills de är krispiga, ca 12-15 minuter. Om du hellre vill grilla vingarna i ugnen så går det bra. Värm ugnen till 225°. Bred ut vingarna på ett bakplåtspapper och stek dem i ugnen i ca 45 minuter. Vingarna bör ligga i ett lager för bästa resultat. Såsen: Blanda hot sauce och smält smör. Så fort vingarna är klara ska de penslas med såsen. Räcker till 2-6 personer.

  • AnnaK

    Fyllda kycklingvingar
    (Pik Kai Yad Sai)

    8-12 kycklingvingar
    5 korianderrötter, hackade
    10 pepparkorn
    3 vitlöksklyftor
    400 gr fläskfärs
    2 msk ljus soja
    2½ dl olja
    några korianderblad
    2 msk chilisås
    3 msk tomatsås
    1 msk socker

    Garnering:

    5 salladsblad
    2 tomater

    Bena ur kycklingvingarna på sådant sätt att topparna är intakta och utan att slita sönder skinnet. Stöt samman koriander, pepparkorn och vitlök. Blanda detts med fläskfärsen och stänk lite soja över. Fyll kycklingvingarna med fläskfärsblandningen och bryn dem i oljan på medelvärme, strö korianderblad över. För att göra såsen hälls oljan ur pannan, häll i chilisåsen, tomatsåsen och resten av sojan. Koka upp och låt sjuda i 2 minuter.

  • AnnaK

    Kycklingvingar med honung och citron

    4 portioner

    16 kycklingvingar med spetsen avklippt
    1,5 tsk havssalt
    1,25 dl citronsaft
    1 krossad vitlöksklyfta (eller 5 st om det är vuxna som ska äta)
    90 g honung
    citronklyftor till serveringen Sätt ugnen på 200ºC. Lägg kycklingvingarna i en smord ugnsform, salta och ställ in i ugnen i 30 minuter. Blanda citronsaft, vitlök och honung i en skål och rör till en jämn sås. Häll den över de halvstekta vingarna och rör om så att såsen fördelas jämnt över dem. Ställ in i ugnen i 20 minuter till. Servera med färska citronklyftor.

  • AnnaK

    Kycklingvingar

    1998-11-24

    (4 port)
    9-12 kycklingvingar
    2 msk tomatpuré
    1 krm svartpeppar
    2 vitlöksklyftor
    1 tsk smulad timjan
    0,5 tsk salt
    Dipsås:
    1 dl naturell lättyoghurt, 2 msk chilisås, halv röd paprika, salt, svartpeppar, paprikapulver.
    Eller gör grön sås:
    1 dl naturell lättyoghurt, rivet skal av halv citron, saft av halv citron, 1
    knippa hackad persilja, salt, svartpeppar.

    Rör samman tomatpuré med kryddorna och pressa i vitlöksklyftorna.
    Lägg kycklingvingarna på ugnssäkert fat. Pensla dem med blandningen på båda sidor.
    Stek i ugn vid 175 grader ca 30 min. Upprepa ev penslingen några gånger under stektiden.
    Rör samman såsen eller båda såserna.
    Bjud såserna till samt en blandad sallad

  • AnnaK

    Kycklingvingar "sweet and sour"
    4 portioner
    Ugnstemperatur 250º

    Ingredienser
    20 kycklingvingar
    8 dl hönsbuljong
    ½ - 1 tsk vitlök på tub eller 2 vitlöksklyftor, finhackade
    1 msk riven färsk ingefära
    rivet skal och saft av 1 citron
    3 msk soja
    1 dl sweet chilisås
    2 msk socker
    Tillagning
    Sätt på ugnen. Koka upp buljongen i en stor kastrull. Lägg i kycklingvingar och alla andra ingredienser och koka upp igen. Låt sjuda under lock, ca 10 minuter. Ta upp vingarna, men spara såsen, och lägg dem på en plåt. Sätt in plåten i övre delen av ugnen tills vingarna fått fin färg, ca 10 minuter. Låt under tiden såsen småkoka. Pensla vingarna med sås. Använd resten av såsen att doppa vingarna i när ni äter.

  • AnnaK

    Grillade vingar
    4 portioner

    Tillagning
    Blanda samman alla kryddor och strö kryddblandningen över vingarna.
    Låt vila i kyla minst 30 min.
    Grilla vingarna i ugn, 225 grader tills de blir gyllenbruna och knapriga i skinnet.
    Servera en dip-sås och gott bröd till.

    Ingredienser
    700-1000 g vingar
    1 1/2 tsk salt
    2 tsk citronpeppar
    2 tsk paprikapulver
    1 krm cayennpeppar
    2 tsk dragon

  • AnnaK

    Barbecue-kycklingvingar

    Ingredienser 4 port.:

    1 1/2 kg kycklingvingar
    grillolja efter smak
    salt, svartpeppar
    Så här gör du:
    Pensla tinade kycklingvingar med grillolja och låt dem dra en stund. Torka bort överflödig olja och krydda dem. Grilla dem nära glöden i 15-20 minuter. Vänd dem efter halva tiden.
    Eller, om du inte vill grilla: pensla vingarna med grillolja. Lägg dem på ett galler med en ugnsplåt under. Krydda. Stek dem i 225 grader 20-25 minuter tills de fått fin färg och är genomstekta.

  • Fru Kirta

    Tack så mycket för alla recept! AnnaK, det ska nog kanske inte vara 150 g tabasco? Är det inte väldigt mycket, även om det handlar om hot chicken wings :)

  • Pokergirl

    Gör en marinad på honung, soya, sweet chili, vitlök och vitvinsvinäger. Pensla på innan samt några gånger under tiden dom är i ugnen. Smarrigt!

Svar på tråden Kycklingvingar