• Alina

    Kall sås till kräftor?

    Är det någon som har något bra recept på en kall sås som man kan doppa kräftstjärtar i?

  • Svar på tråden Kall sås till kräftor?
  • rumpnissen

    Dijonsenaps dressing, vet inte riktigt hur man gör den dock

    Kanske dijon, creme fraiche mm

  • Alina

    Nån annan?

    Det med senap i lät ju dock gott...

  • Sotlugg

    Hackad röd lök, creme fraiche, pressad vitlök, lite salt och röd stebitsrom!!

    Supergod röra till allt möjligt!

  • adina

    Gör en äkta aioli. Det blir garanterat en succé och reseptet finns på nätet och i vår kokbok. Med vitlöksbröd till blir det extra smarrigt!

  • annca

    Japp! Alioli är supergott till kräftor!
    Eller en romsås - isahvsrom, dill, gröddfil ocg lite finhackad rödlök.
    Eller varför inte tzatziki!

  • Sötnos

    Jag har köpt chiliaioli som jag ska doppa kräftstjärtar i imorrn...mm...Nån som har ätit det nångång? Låter gott i alla fall...

  • Champagne

    Vi har en kall sås som är ett MÅSTE till kräftor (och även till skaldjur)

    Man tar en rejäl klick majonäs (ca 1 dl), ca 1,5 msk senap, 2-3 msk strösocker och några få droppar vinäger. Detta röres samman och smakas av (därav de något osäkra mått-uppgifterna). Den är rysligt god!!!

  • Alfrida

    Blanda ett paket philadephia ligt med en burk cremmefraiche. Ha i hackad rödlök, röd stenbitsrom och salt och peppar. Blanda allt till en röra. Supergott till kräftor.

Svar på tråden Kall sås till kräftor?