Vad göra av skinkinnanlår?
Hej!
Har köpt skivat skinkinnanlår, och undrar nu om nån har tips på vad man kan göra med det. Kan man bara steka som det är, eller hur gör ni? Panera kanske?
Hej!
Har köpt skivat skinkinnanlår, och undrar nu om nån har tips på vad man kan göra med det. Kan man bara steka som det är, eller hur gör ni? Panera kanske?
panera, gör gräddsås och koka potatis och ärtor till. Servera (om du vill) med citronskivor och ansjovisfiléer, såå vips har du fått en klassisk schnitzel.
att steka det utan panering blir väääldigt torrt! Har provat..
Snabb pastamiddag för två
Ingredienser:
Pasta penne
(Broccoli)
200-300 gram skinkinnanlår
2 dl minifraiche
50 gram gorgonzolaost
Riven parmensanost
Salt, peppar
Finhackad vitlök
Persilja
Gör så här:
* Koka upp pastavatten och lägg i kort pasta, helst penne, för två personer. Hungergrad avgör mängden. Låt eventuellt broccolibuketter koka med de sista minutrarna.
* Stek lövskuret skinkinnanlår i het panna, precis så att köttet får stekyta.
Salta och peppra rejält (gärna vitlökspeppar eller fint hackad vitlök)
* Häll över minifraiche och rör runt så att den blandar sig med köttet och kokar ihop någon minut
* Klicka ner gorgonzolan och låt det smälta och blanda sig med såsen. Låt inte såsen koka efter det!
* Häll upp pasta och broccoli på tallrikar, häll sås och kött över och toppa det hela med färskriven parmesan.
* Om du utesluter broccoli, strössla gärna över lite persilja.
Grillad parmesan schnitzel
4 portioner
Servera med pasta som blandats med resten av parmesanfyllningen och grillade squashskivor.
Ingredienser
8 små eller 4 stora skinkschnitzlar av skinkinnanlår eller bogskinka (ca 600 g)
4 baconskivor
salt, peppar
Parmesanfyllning
50 g valnötter
1 kruka färsk basilika
rivet skal av 1/2 citron
50 g (ca 1 dl) riven parmesanost
1 dl olivolja
1-2 vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
Gör så här
Börja med fyllningen. Hacka valnötter och basilikablad, gärna i en matberedare eller mixer. Riv citronskalet. Blanda ner citronskal och parmesan. Tillsätt oljan under kraftig omrörning. Pressa ner vitlöksklyftorna och salta. Lägg schnitzlarna på en skärbräda. Dela dem om de är stora. Bred ut hälften av parmesanfyllningen på fyra schnitzlar. Lägg resten av schnitzlarna ovanpå. Salta och peppra. Tryck ihop dem. Vira en baconskiva runt varje par. Grilla dubbelschnitzlarna ca 4-6 minuter på varje sida eller tills de är genomstekta.
Äppelfyllda skinkrullader med gräddsås
Tidsåtgång: 01:00:00
Ingredienser:
8 tunna skivor skinkinnanlår
1 syrligt äpple
8 kärnfria katrinplommon
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm mald ingefära
1 msk smör Sås
3 dl köttbuljong av tärning
1,5 msk vetemjöl
0,5 dl vatten
0,5 dl grädde
soya
salt
peppar
Serveras med:
Kokt potatis
Så här gör du:
Lägg ut köttskivorna på ett stort skärbräda. Skala och kärna ur äpplet och skär i tunna klyftor. Fördela klyftorna och katrinplommonen på köttskivorna. Salta och krydda. Rulla ihop köttskivorna kring fyllningen och fäst med tandpetare. Bryn rulladerna runt om i smör på medelstark värme. Lägg över i en kastrull. Späd med hälften av buljongen Låt rulladerna bräsera på svag värme under lock tills köttet är mört, tar ungefär 20 minuter. Ta upp ruladerna och håll dem varma. Sila stekskyn och späd med resten av buljongen. Skaka ihop vetemjöl och vatten och tillsätt den i skyn. Späd med grädde och låt koka 3-5 minuter. Smaksätt såsen med soya, salt och peppar. Ta bort tandpetarna från rulladerna och lägg ner dom i såsen. Låt allt bli genomvarmt.
klassisk snitzel är kalvkött
annars heter det skinksnitzel
ska du steka utan panering så skiva lite tjockare och stek först på riktigt hög temp så de får färg - sen in i ugnen på 125grader tills de är genomstekta
eller på med lock på stekpannan och sänk till lägsta