Hjälp mig koka saft!
Jag har en saftmaja som jag inte vet hur jag ska använda sen har jag massa krusbär och vill göra saft.
Kan någon hjälpa mig så det blir rätt!
Recept och saftmajakunskap, Tack!
/ Gimmi
Jag har en saftmaja som jag inte vet hur jag ska använda sen har jag massa krusbär och vill göra saft.
Kan någon hjälpa mig så det blir rätt!
Recept och saftmajakunskap, Tack!
/ Gimmi
Hittade detta på passagen där någon ställde samma fråga:
Att safta med "Saftmaja" (enkelt recept)
Fyll upp vatten till nivåstrecket i den understa bunken.
Varva bär och socker i den översta bunken.
2,5 - 3 dl socker per kilo bär. ( 2 liter bär = 1 kg)
Ångkoka i ca 1 timme.
Tillsätt 1 kryddmått Atamon per liter färdig saft i den mellersta bunken. (se instruktioner på Atamon-flaskan)
Töm upp den färdiga saften på väl rengjorda flaskor. (Skölj ur flaskorna med Atamon, se Atamon-flaskan)
verkar finnas den del tips på www.tasteline.com också
(men du kanske ville ha råd från folk med personlig erfarenhet)
Tack så hemskt mycket!
Bjuder på ett glas saft sen när den är färdig!
/ Gimmi
har absolut ingen kunskap som kan hjälpa dig, men måste bara skriva ändå!
det var så mysigt att se din tråd! *ler* det finns så många goa tjejer här att alla verkar känna att de kan fråga om/ta upp precis allt! och alla skyndar genast till hjälp!
tycker bara att vi alla är så himla bra, rent kollektivt!!
kram!
Jess
Javisst e vi toppen!
Jag bjuder laget runt på saft sen