• minimi

    Bär i sockerkaka/muffins

    Alltså, blir helt knäpp på det här! Tänkte avancera lite idag och baka in färska blåbär i sockerkakan. Men alla bär ligger ju som en enda stor geggklump i botten!! Hur gör man för att få bären sådär utspridda i kakan??
    *Dagens I-landsproblem*

  • Svar på tråden Bär i sockerkaka/muffins
  • MalinJD

    Jag har annars ett annat bärkaka- recept, som blir jääättegod, nästan som sockerkaka, fast man gör i långpanna!

    Vill du ha?

  • Elut

    Blandade du bären med mjöl innan du la dem smeten?
    Så brukar jag göra och det funkar både med blåbär och hallon.

    Blir mumsiga............

  • MalinJD

    Bärkaka

    4 ägg
    5 dl socker
    200 gr smält smör/margarin
    3 tsk vaniljsocker
    6 dl mjöl

    Vispa ägg och socker pösigt. Häll i smör. Rör i mjöl och vanlijsocker.
    Häll i bakplåtspappersklädd lånpanna. Strö på vinbär, rabarber, hallon, blåbär eller annan frukt och bär. Grädda 15-20 minuter i 200 grader.
    Skär i fyrkanter.

    Mums! Eftersom det är så många ägg i så blir det nästan lite marängsegt på toppen...*slurp*

    Lycka till!

  • minimi

    Elut: Nä, jag bara blandade i dem... Kanske ska prova att mjöla in dem nästa gång då. Tack!

  • minimi

    MalinJD: Låter ju JÄTTEGOTT! Ska testa imorgon! Tack för hjälpen!!

Svar på tråden Bär i sockerkaka/muffins