• body

  Har någon fått levaxin mot högt antal TPO antikroppar?

  Undrar om någon har fått det, dom vill att jag skall äta det ett halvår för att det kan finnas ett samband med missfall o svårt att bli gravid på grund av högt antal antikroppar.
  Nyfiken på om det är någon annan som har fått det. Har gjort 3 ivf utan resultat, så då att mina antikroppar mot sköldsköteln låg på 640 och skall ligga under 100.

  Längtar efter barn. Body

 • Svar på tråden Har någon fått levaxin mot högt antal TPO antikroppar?
 • Angla

  Enligt min läkare finns det inget man kan göra åt TPO-antikroppar. Levaxin är för att normalisera TSH, T3 och T4. Möjligtvis kan trombyl vara ett alternativ vid graviditet.


  Angla - med vingar av lycka
 • body

  ok! Men till mig sa dom att dom att min sköldskötel läcker eftersom det bildas antikroppar, som en inflamation, dom hadde gett det till en som fick missfall hela tiden och blev gravid med levaxin och att dom hadde gått ner, det är så att dom skriver remis från min ivf till tyreodeaenheten för dom forskade i det och ev såg ett samband till barnlöshet i vissa fall.

 • Angla

  Hmmm ja du fast ett fall är ju knappast underlag för varken statestik elelr forskning. Mne ngn stans måste man ju börja!


  Angla - med vingar av lycka
 • ljust

  Intressant, men hur ligger dina värden i övrigt?
  Jag har själv TPO antikroppar, men har ok värden, möjligtvis ett lågt TSH 0.23 men har utvecklat struma på sista tiden. Har också 3 misslyckade IVF försök bakom mig.Jag har läst en artikel där de har sett ett samband mellan TPO ak och misslyckade IVF försök. På sahlgrenska tror de ej på detta, men det gör jag, hoppas det kommer att funka med Levaxin för dig! Vilken stad gör du IVF i?

 • body

  Hej grått!

  Jag har gjort mina IVF på sahlgrenaka, och jag går hos specialist på su som säger att IVF kan skicka remiss till tyreodea kliniken för hjälp med levaxin. Mina övriga värden ligger också bra.Och att om man har höga tpoantikroppar så har man en inflammation i sköldskörteln, som stör i kroppen, men eftersom det inte är farligt att äta levaxin så vill vi göra ett försök, då har man ju gjort allt man kan för att bli gravid, jag tror att det kan hänga ihop, att hormornerna inte är som det skall och att det inte vill fästa, har dom hittat något fel på er? Inta på oss kanske lite få antal pigga spermier men inte så alvarligt att det inte skulle kunna funka på vanligt sätt.
  Hör dig för om levaxin.
  Kram Body

 • Rosen3

  Hur har det gått för er? Jag har lätt förhöjda TPO-ak men normala TSH på 0,9. Har fått fyra missfall. Läkarna kan inte hjälpa mig mer än ge Trombyl just nu. 

Svar på tråden Har någon fått levaxin mot högt antal TPO antikroppar?