Göra fruktpure själv! Recept
Har en massa bär i frysen och vill göra pure av dem. Hur går jag till väga? Använder man potatismjöl?
Många tack för svar!
Har en massa bär i frysen och vill göra pure av dem. Hur går jag till väga? Använder man potatismjöl?
Många tack för svar!
Jag bara kokar lite pch mixar, har aldrig använt mjöl. Det enda som blirvit lite blaskigt är mango. Jag brukar ha i några botar torkad fruk till tex vinbären. Det gör att det blir en lite fastare konsistens.
Jag tror inte du behöver koka och reda dem, utan det är nog bara att purea. Däremot har jag sett att många blandar med banan för att det inte ska bli så surt (beroende på vad man har för bär). Och serverar man det helt nypureat brukar det ju inte hinna vattna till sig.
Vad har du för bär? *nyfiken*
Men om jag tinar mina blåbär och jordgubbar blir det inte alls mosigt utan bara löst.
Här finns ganska bra och inspirerande tips:
http://www.kanalen.org/maj03/barnmat.doc
Hej!
Jag har ibland kokaty frukt (tex äpple och päron), mixat dem och sedan kokat upp mixen igen med kokvattnet och tillsatt potatis eller majsmjöl, blir otroligt slät och fin puré.
Dessutom drygar man ut frukten lite. Ser man på de färdiga barnmatsburkarna så är innehållet oftast runt 50-60% frukt, resten vatten, risstärkelse och vitaminer.
Men det går lika bra att mixa frukten/bären som de är! Banan är ju ett bra tips att söta puréer utan att tillsätta socker.
Kokar man katrinplommon som svällt i vatten över natten och mixar så blir purén perfekt i konsistens, utan tillsatser och ändå inte rinnig!
Lycka till!