grilla tonfiskfile - tillbehör???
Vi ska grilla tonfisk i morgon för första gången, och undrar lite vad man ska ha för tillbehör...
Vi ska grilla tonfisk i morgon för första gången, och undrar lite vad man ska ha för tillbehör...
Teriyakisås är gott till tonfisk gärna med en avokadoröra gjord på avokado,riven pepparrot och pressad lime.
mangosalsa
Vi har kört tonfisk på jobbet hela vintern, och vi har serverat den med potatiskaka och citronsmör. Ett lite enklare tips bara.....
Tillbehör:
Tomatsallad med basilika och salladslök
Fänkål - se recept
Grillad stark korv
Grillad zucchini - dragon
Gazpacho dressing/sås
Fänkål
5-6 fänkålsstånd
1/2 dl olivolja
1 dl rapsolja
1 stor msk dijonsenap
2 vitlöksklyftor
rivet skal och saft från en mogen citron
salt och peppar från kvarn
Gör så här:
Ansa och skär varje fänkålsstånd i 8-10 klyftor. Koka i lätt saltat vatten tills de är mjuka. Ca 5-7 minuter.
Häll av vattnet. Vispa senap, citronsaft och skal. Häll därefter i oljorna med jämn stråle. Smaksätt med vitlök,
salt och peppar. Häll över fänkålen och låt stå 1-2 timmar. Servera rumstemperade eller kalla.
Gazpacho dressing
2 st paprika röd
4 st salladslök
5 st solmogna tomater
2 st gurkor
2 st blekselleri (stänglar)
2 msk olivolja
2 msk vinäger
1/2 st röd chili
1 st vitlök
5 droppar Tabasco
Rensa grönsakerna, gröp ur gurkan. Mixa samman allt och smaksätt med salt.
Grillad färsk sill
Fylld med timjan, dragon, vitlök, rödlök, citron.
Grillas ca 3 minuter/sida
Tillbehör:
Kokt nypotatis
Morötter
Rödbetor
Parmesankräm:
Mixa riven färsk parmesanost
salt
svartpeppar
avrunnen yoghurt
Grillad tonfisk med rostade rödbetor, getostcrème samt en liten grönsallad
4 personer
800 g tonfisk
500 g rödbetor
2 msk matolja
75 g chèvre
2 msk crème fraiche
200 g plocksallad
Några lantchips
Salt och peppar
Dela tonfisken i fyra lika stora bitar.
Skala och klyfta rödbetorna. Lägg betorna med matoljan på plåt i ugnen och rosta med salt och peppar i 175°C i 45 min. Mixa chèvren med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Stek tonfisken lätt (hellre för lite än för mycket). Skölj salladen och lägg på torr handduk. Arrangera betorna i botten av tallriken med tonfisken ovanpå. Forma ett ägg av getostkrämen och placera detta på toppen. Avslutningsvis, salta och peppra salladen och lägg i en snygg stapel med några lantchips i.