• Ellisen

    grilla tonfiskfile - tillbehör???

    Vi ska grilla tonfisk i morgon för första gången, och undrar lite vad man ska ha för tillbehör...

  • Svar på tråden grilla tonfiskfile - tillbehör???
  • Linn79

    Teriyakisås är gott till tonfisk gärna med en avokadoröra gjord på avokado,riven pepparrot och pressad lime.

  • Morgard82

    Vi har kört tonfisk på jobbet hela vintern, och vi har serverat den med potatiskaka och citronsmör. Ett lite enklare tips bara.....


    "Den risken är så liten att den är försumbar. Med det menas att den finns inte, fast bara lite"
  • AnnaK

    Tillbehör:
    Tomatsallad med basilika och salladslök
    Fänkål - se recept
    Grillad stark korv
    Grillad zucchini - dragon
    Gazpacho dressing/sås

    Fänkål
    5-6 fänkålsstånd
    1/2 dl olivolja
    1 dl rapsolja
    1 stor msk dijonsenap
    2 vitlöksklyftor
    rivet skal och saft från en mogen citron
    salt och peppar från kvarn

    Gör så här:
    Ansa och skär varje fänkålsstånd i 8-10 klyftor. Koka i lätt saltat vatten tills de är mjuka. Ca 5-7 minuter.
    Häll av vattnet. Vispa senap, citronsaft och skal. Häll därefter i oljorna med jämn stråle. Smaksätt med vitlök,
    salt och peppar. Häll över fänkålen och låt stå 1-2 timmar. Servera rumstemperade eller kalla.

    Gazpacho dressing
    2 st paprika röd
    4 st salladslök
    5 st solmogna tomater
    2 st gurkor
    2 st blekselleri (stänglar)
    2 msk olivolja
    2 msk vinäger
    1/2 st röd chili
    1 st vitlök
    5 droppar Tabasco

    Rensa grönsakerna, gröp ur gurkan. Mixa samman allt och smaksätt med salt.

    Grillad färsk sill
    Fylld med timjan, dragon, vitlök, rödlök, citron.

    Grillas ca 3 minuter/sida

    Tillbehör:
    Kokt nypotatis
    Morötter
    Rödbetor

    Parmesankräm:
    Mixa riven färsk parmesanost
    salt
    svartpeppar
    avrunnen yoghurt

  • AnnaK

    Grillad tonfisk med rostade rödbetor, getostcrème samt en liten grönsallad
    4 personer

    800 g tonfisk

    500 g rödbetor

    2 msk matolja

    75 g chèvre
    2 msk crème fraiche

    200 g plocksallad
    Några lantchips
    Salt och peppar

    Dela tonfisken i fyra lika stora bitar.
    Skala och klyfta rödbetorna. Lägg betorna med matoljan på plåt i ugnen och rosta med salt och peppar i 175°C i 45 min. Mixa chèvren med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Stek tonfisken lätt (hellre för lite än för mycket). Skölj salladen och lägg på torr handduk. Arrangera betorna i botten av tallriken med tonfisken ovanpå. Forma ett ägg av getostkrämen och placera detta på toppen. Avslutningsvis, salta och peppra salladen och lägg i en snygg stapel med några lantchips i.

Svar på tråden grilla tonfiskfile - tillbehör???