Toblerone Fondue?
Hur gör man?
Vad är det för recept på Toblerone Fondue?
Ska man blanda grädde i chokladen?
Hur gör man?
Vad är det för recept på Toblerone Fondue?
Ska man blanda grädde i chokladen?
låter gott blir nyfiken nu på vad det är???
Åhhh fy sig och fråga sånt...*dreggel*
Lägger tråden te favvisar så jag har receptet när du får ett svar på det
Vi häller grädde i en kastrull och bryter i tobleronen och rör på svag värme tills chokladen smält. Doppa med marsmallos och frukter. MUMS
Hur mycket grädde och hur mycket toblerone till sex personer??? Dreggel
Toppen
Då ska vi ha det ikväll.
har köpt melon,jordgubbar och bananer och så lite godis...
MYS
Yrslan; Det beror på hur mycket ni äter och hur mycket choklad du vill att den ska smaka.
jag funderar på att anmäla den här tråden...
sånt här borde man inte få skriva!!!!!
/lycka som INTE bör äta toblerone fondue *s*
Vi hittade en fondue kokbok här hemma från 1974 där det finns ett recept på tobleronefondue!
1 1/4 dl grädde
3 bitar toblerone på vardera 100 g
(1 msk konjak eller rom eller 1 msk mjölk)
Grädden värms i en kastrull.
De sönderbrutna chokladkakorna tillsätts och får smälta. Rör om tills allt är upplöst. Tunna ut krämen en smula med konjak, rom eller mjölk. Se upp så ingenting bränner fast. Töm över alltsammans i en gryta (eller i ett flamsäkert kärl som ni ställt på latte-eller tevärmaren- en ljuslåga passar bra) och doppa franksbrödbitar, päron och äppeltärningar, kan även använda kakbitar, ananastärningar, körsbär, mandariner eller druvor att doppa.
(recept hämtat ur: Fondueboken från 1974)
Det låter ju alldeles kriminellt gott... Nästan så jag funderar på att synda.
Men nu måste jag fråga något jättekorkat, men vad ska man ha för grädde?