Ört- och vitlöksbakad fläskfilé 6 - 8 portioner
800 g fläskfile
smör
salt, peppar
300 g champinjoner (hoppa över dessa om han nu inte gillar det...)
2 vitlöksklyftor
1 kruka basilika
4 dl creme fraiche
2 msk tomatpuré
3 msk mango chutney
1 krm cayennepeppar
½ - 2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Skär filén i skivor. Bryn i smör, salta och peppra. Lägg skivorna i en ugnssäker form. Dela champinjonerna i fyra delar och pressa vitlöken, fräs det i smör. Hacka basilikan. Blanda den frästa svampen med örter, creme draiche, tomatpuré och mango chutney. Smaka av med salt och kryddor. Fördela blandningen över filébitarna. Gratinera i 225 grader, ca 15 minuter. Såsen är lite snålt tilltagen, ta gärna 1½ sats.
Jättemumsigt!!
Servera med sallad, klyftpotatis eller ugnsbakade potatis halvor.