• AnnaK

    Tårtbotten med choklad

    Är det nån som har ett recept på en tårtbotten med riktig choklad i? (inte kakao)

    gärna en som man kan dela i 3 bottnar...

  • Svar på tråden Tårtbotten med choklad
  • NovasMam

    150 gr smör
    1 1/2 dl vatten
    2 1/2 dl socker
    2 1/2 dl mjöl
    2 msk kakao
    2 tsk bakpulver
    2 ägg

    börja med å smälta smör å blockchoklad å häll te vattnet
    blanda socker, mjöl å bp i en bunke..
    tillsätt smör å vattenblandningen och äggen å rör om te jämn smet
    häll smeten i en bröad form ca 24 i diameter å grädda i nedre delen av ugnen i 175 gr ca 30 min.
    strö gärna hackad choklad över kakan när du tar den ur ugnen, de blir en fin topping när den smälter!
    skär kakan i 3 bottnar, en kesellablandning mä florsocker, grädde å hallon e mumma å ha imellan!!

    hoppas de kan va ett bra tips!!
    jag e stooooor chokladfantast å jag fullkomligt älskar den!!

    // Emelie

  • AnnaK

    ingen med recept med riktig choklad? ej kakao...

  • Laire

    Jättemumsigt recept:

    Supersaftig chokladtårta (14-16 bitar)

    400g ren choklad (ljus eller mörk)
    125 g mörk blockchoklad
    175g osaltat smör (rumstempererat)
    3 dl ljust muscadavosocker (Finns på Coop (och då säkert på ICA), kan i värsta fall bytas ut mot farinsocker)
    4 ägg
    1,75 dl mjöl
    1 tsk bakpulver
    1 dl kakao
    (100 g malda mandlar)
    2 dl vispgrädde
    250 g mascarpone (finns bland mjukostarna)

    1. Smörj en rund bakform (20 cm) och bröa den väl. Smält 250 g choklad med 3/4 dl vatten i en liten skål.

    2. Rör samman smör och socker till en krämig massa. Vispa ner äggen, ett i taget. Ev kan lite mjöl röras ner så det blir en slätare smet. Rör ner chokladen.

    3. Sikta resten av mjölet med bakpulver och kakao över smeten. Tillsätt de ev mandlarna och vänd försiktigt ihop smeten.

    4. Häll över smeten i formen och jämna till ytan. Grädda i 160 grader i ca en timme eller tills kakan höjt sig och just börjat kännas fast (den ska fortfarande kännas kletig i mitten, detta handlar om minuter när den är färdig, några minuter för länge och den blir för fast och mycket av saftigheten försvinner). Låt svalna i formen.

    5. Koka samman vispgrädden med 125 g av mörk blockchoklad under ständigt rörande. Sätt kakan på en stor skärbräda. Skär kakan i tre bottnar med en lång kniv (varning, de faller lätt sönder!). Fyll med chokladkrämen. Låt svalna. Smält resten av chokladen i en liten skål.

    6. Vispa upp mascarponen med 1 msk kokande vatten. Rör ner chokladen och bred över kakan. Ta två stekspadar och lyft över kakan på ett serveringsfat.

    Låt stå i kylen över natten, tag fram ca en timme före servering.

  • Laire

    Så är det bara att inte göra glasyeren om du bara vill ha kakan.

  • UWO BaraJag

    Här är en, språket är danska:
    Sukker 60 g
    Chokolade 340 g
    smør 68 g
    æggehvider 7,5
    Æggeblommer 4,5


    Bunde: Smelt chokolade med smør. Pisk æggehviderne stive med sukker. Vend lidt af æggehviderne og alle æggeblommerne ned i chokoladen. Tilsæt resten af hviderne.
    Put dejen ud på bagepapir til 5 bunde.
    Bag ved 180 grader i ca. 12-15 min. Til de er let sprøde.

Svar på tråden Tårtbotten med choklad