Kycklingspett
Tänkte att vi skulle grilla kycklingspett imorgon kväll. Någon som har bra tips på marinad eller tillbehör?
Tänkte att vi skulle grilla kycklingspett imorgon kväll. Någon som har bra tips på marinad eller tillbehör?
Ingen som är sugen på kyckling?
När jag hör kycklingspett så tänker jag på thailändskt, med jordnötssås och ris till. Gott!
Kycklingspett
Ingridienser
-700 g kycklingfärs
-2 pressade vitlöksklyftor
-1 1/1 tsk salt
-1 tsk sambal oelek
-2 tsk rosmarin
-1 1/2 dl matyoghurt
Gör så här:
1. Sätt på ugnen på 250 grader
2. Blanda ingridienserna till en kämn smet.
3. Forma färsen runt 20 blötlagda träspett.
Lägg spetten på en plåt med smord folie.
4. Stek i övre delen av ugnen ca 10 min.
Serveras ljumma.
Kycklingspett
8 Spett
240 g Kycklingfilé; skuren i -mindre bitar
Marinad
1/2 dl Vitt vin
1 tb Olja
1 ts Dragon
1 tb Soja
1/2 Krm svartpeppar
1 Krm salt
Kycklingspett: Lägg kycklingköttet i en plastpåse. Slå på marinaden och lägg svalt 2-3 timmar. Trä upp köttet på tunna träspett och grilla på grill eller i ugn. Se upp så att det tunna köttet inte blir för torrt.
Indiska kycklingspett
4 Portioner
4 Kycklingfiléer, ca 500 g
2 dl Matlagningsyoghurt
2 Vitlöksklyftor
1 ts Salt
1 ts Ingefära
1 1/2 ts Garam masala
1 pn Cayennepeppar
1 ts Gurkmeja
Skär kycklingfiléerna i bitar. Blanda matlagningsyoghurt med pressad vitlök, salt och alla kryddor i en skål. Lägg i kycklingen och rör om. Låt kycklingen marinera 4 tim. eller över natten. Trä upp kycklingen på grillspett. Lägg spetten på oljat grillgaller och grilla runt om ca 10 min. Servera kycklingspetten med en klick matlagningsyoghurt och en sallad, gärna med kokta kikärter.
Kycklingspett
2 stora kycklingfiléer
1 tsk kinesisk soja
1 msk smör- & rapsolja
8 träspett
2 dl hackade färska örter t ex blad-persilja och basilika
Lime- och honungsmarinerat kycklingspett
Det här behövs till ca 4 port:
4 kycklingfiléer
Marinad:
1 lime
1/2 dl matolja
1 1/2 msk flytande honung
1 msk balsamvinäger
1 1/2 krm peppar
2 msk kycklingfond
Klicka för större bild
Gör så här:
1. Skär kycklingfiléerna i stora tärningar. Blanda samman rivet skal och pressad saft från lime med övriga ingredienser till marinaden.
2. Häll marinaden i dubbla plastpåsar och lägg ner kycklingtärningarna. Knyt till påsen och lägg den kallt i minst 2 timmar. Vänd på påsen några gånger under tiden.
3. Torka av köttet och trä upp det på grillspett. Grilla spetten ca 6-8 minuter på varje sida. Köttsaften ska vara helt klar (genomskinlig).
Bjud kryddris och matlagningsyoghurt till.
Grillade kycklingspett med glasnudlar
Kycklingspett
2 st kycklingfilé(er)
2 msk soja
1 st citron(er)
1 msk ingefära, färsk riven
2 st vitlöksklyfta(or)
2 msk rapsolja
salt och peppar
Nudelsallad
250 g glasnudlar
1 dl soja
1 msk sesamolja
1 st chili
1 knippa(en) koriander
2 st morötter
1 st gurka
1 st rödlök
1 msk rapsolja
Tillagning:
1. Blanda ihop soja och pressade vitlöksklyftor, pressad citron, ingefära samt rapsolja.
2. Dela kycklingen på längden i 4-5 bitar. Trä kycklingen på spett och lägg i marinaden i minimalt 2 timmar.
3. Grilla kycklingen på grill eller i en grillpanna i ca 10 minuter tills de är genomstekta. Tänk på att inte röra på dem för mycket då detta förstör ränderna på kycklingen.
4. Koka nudlarna enligt anvisningen på paketet. Spola nudlarna i rinnande vatten (slå bort vattnet). Stek nudlarna i en wokpanna i mycket het olja tillsammans med lite koriander, chili och soja. Stänk över lite sesam olja. Blanda nudlarna med lite gurka, morötter och rödlök som är skuret i strimlor
5. Servera nudelsalladen toppad av kyckling spetten. Garnera med lite koriander
Kycklingspett
Ingredienser 4 portioner:
4 kycklingfiléer
1/2 dl söt soja, t ex ketjap manis
1 tsk sambal oelek
2 msk matolja
1 påse (150 g) blandad sallad
2 dl solrosskott
1/2 dl plockade korianderblad
3 dl jasminris
2 dl böngroddar
Dressing
saften av 2 lime
3 msk söt soja
2 msk matolja
Så här gör du:
Dela kycklingfiléerna på längden. Trä upp dem på bambuspett.
Marinera dem i 10-15 minuter i en blandning av söt soja, sambal oelek och matolja.
Blanda sallad, solrosskott och koriander. Rör ihop dressingen och vänd drygt hälften ner i salladen.
Bryn spetten runt om och efterstek dem i ugnen 6-7 minuter i 175 graders ugnsvärme.
Kommentar:
Servera spetten med salladen och nykokt jasminris. Skeda gärna över lite extra dressing. Garnera med böngroddar. Ät gärna en fruktsallad efter maten så du blir riktigt mätt.