• MissDecember

    Kycklingspett

    Tänkte att vi skulle grilla kycklingspett imorgon kväll. Någon som har bra tips på marinad eller tillbehör?

  • Svar på tråden Kycklingspett
  • Tess76

    När jag hör kycklingspett så tänker jag på thailändskt, med jordnötssås och ris till. Gott!


    //Kalla fötter, varmt hjärta.
  • AnnaK

    Kycklingspett

    Ingridienser

    -700 g kycklingfärs
    -2 pressade vitlöksklyftor
    -1 1/1 tsk salt
    -1 tsk sambal oelek
    -2 tsk rosmarin
    -1 1/2 dl matyoghurt

    Gör så här:

    1. Sätt på ugnen på 250 grader
    2. Blanda ingridienserna till en kämn smet.
    3. Forma färsen runt 20 blötlagda träspett.
    Lägg spetten på en plåt med smord folie.
    4. Stek i övre delen av ugnen ca 10 min.
    Serveras ljumma.

  • AnnaK

    Kycklingspett
    8 Spett

    240 g Kycklingfilé; skuren i -mindre bitar

    Marinad

    1/2 dl Vitt vin
    1 tb Olja
    1 ts Dragon
    1 tb Soja
    1/2 Krm svartpeppar
    1 Krm salt

    Kycklingspett: Lägg kycklingköttet i en plastpåse. Slå på marinaden och lägg svalt 2-3 timmar. Trä upp köttet på tunna träspett och grilla på grill eller i ugn. Se upp så att det tunna köttet inte blir för torrt.

  • AnnaK

    Indiska kycklingspett
    4 Portioner

    4 Kycklingfiléer, ca 500 g
    2 dl Matlagningsyoghurt
    2 Vitlöksklyftor
    1 ts Salt
    1 ts Ingefära
    1 1/2 ts Garam masala
    1 pn Cayennepeppar
    1 ts Gurkmeja

    Skär kycklingfiléerna i bitar. Blanda matlagningsyoghurt med pressad vitlök, salt och alla kryddor i en skål. Lägg i kycklingen och rör om. Låt kycklingen marinera 4 tim. eller över natten. Trä upp kycklingen på grillspett. Lägg spetten på oljat grillgaller och grilla runt om ca 10 min. Servera kycklingspetten med en klick matlagningsyoghurt och en sallad, gärna med kokta kikärter.

  • AnnaK

    Kycklingspett
    2 stora kycklingfiléer
    1 tsk kinesisk soja
    1 msk smör- & rapsolja
    8 träspett
    2 dl hackade färska örter t ex blad-persilja och basilika

  • AnnaK

    Lime- och honungsmarinerat kycklingspett

    Det här behövs till ca 4 port:
    4 kycklingfiléer
    Marinad:
    1 lime
    1/2 dl matolja
    1 1/2 msk flytande honung
    1 msk balsamvinäger
    1 1/2 krm peppar
    2 msk kycklingfond

    Klicka för större bild
    Gör så här:
    1. Skär kycklingfiléerna i stora tärningar. Blanda samman rivet skal och pressad saft från lime med övriga ingredienser till marinaden.
    2. Häll marinaden i dubbla plastpåsar och lägg ner kycklingtärningarna. Knyt till påsen och lägg den kallt i minst 2 timmar. Vänd på påsen några gånger under tiden.
    3. Torka av köttet och trä upp det på grillspett. Grilla spetten ca 6-8 minuter på varje sida. Köttsaften ska vara helt klar (genomskinlig).
    Bjud kryddris och matlagningsyoghurt till.

  • AnnaK

    Grillade kycklingspett med glasnudlar
    Kycklingspett
    2 st kycklingfilé(er)
    2 msk soja
    1 st citron(er)
    1 msk ingefära, färsk riven
    2 st vitlöksklyfta(or)
    2 msk rapsolja
    salt och peppar
    Nudelsallad
    250 g glasnudlar
    1 dl soja
    1 msk sesamolja
    1 st chili
    1 knippa(en) koriander
    2 st morötter
    1 st gurka
    1 st rödlök
    1 msk rapsolja

    Tillagning:

    1. Blanda ihop soja och pressade vitlöksklyftor, pressad citron, ingefära samt rapsolja.

    2. Dela kycklingen på längden i 4-5 bitar. Trä kycklingen på spett och lägg i marinaden i minimalt 2 timmar.
    3. Grilla kycklingen på grill eller i en grillpanna i ca 10 minuter tills de är genomstekta. Tänk på att inte röra på dem för mycket då detta förstör ränderna på kycklingen.

    4. Koka nudlarna enligt anvisningen på paketet. Spola nudlarna i rinnande vatten (slå bort vattnet). Stek nudlarna i en wokpanna i mycket het olja tillsammans med lite koriander, chili och soja. Stänk över lite sesam olja. Blanda nudlarna med lite gurka, morötter och rödlök som är skuret i strimlor

    5. Servera nudelsalladen toppad av kyckling spetten. Garnera med lite koriander

  • AnnaK

    Kycklingspett

    Ingredienser 4 portioner:

    4 kycklingfiléer
    1/2 dl söt soja, t ex ketjap manis
    1 tsk sambal oelek
    2 msk matolja
    1 påse (150 g) blandad sallad
    2 dl solrosskott
    1/2 dl plockade korianderblad
    3 dl jasminris
    2 dl böngroddar
    Dressing
    saften av 2 lime
    3 msk söt soja
    2 msk matolja
    Så här gör du:
    Dela kycklingfiléerna på längden. Trä upp dem på bambuspett.
    Marinera dem i 10-15 minuter i en blandning av söt soja, sambal oelek och matolja.
    Blanda sallad, solrosskott och koriander. Rör ihop dressingen och vänd drygt hälften ner i salladen.
    Bryn spetten runt om och efterstek dem i ugnen 6-7 minuter i 175 graders ugnsvärme.

    Kommentar:
    Servera spetten med salladen och nykokt jasminris. Skeda gärna över lite extra dressing. Garnera med böngroddar. Ät gärna en fruktsallad efter maten så du blir riktigt mätt.

Svar på tråden Kycklingspett