• Nilla2005

    marsipan av mandelmassa??

    Hej!

    Skulle pröva laga princesstårta kanske men har bara mandelmassa hemma. Man kan visst göra marsipan av det... nån som vet hur?
    Tacksam för svar...

  • Svar på tråden marsipan av mandelmassa??
  • Linda1976

    Antar att du får köra det i matberedare med florsocker - det är ju det som är skillnaden - finfördelat och mer socker


    // Linda - faktafanatiker och språkpolis.
  • AnnaK

    Marsipan

    Antal portioner
    ca 1,6 kg

    Ingredienser
    1 ½ dl vatten
    50 g smör eller margarin (ev mjölkfritt)
    1 ½ dl vetemjöl
    1 kg mandelmassa
    ca 6 dl florsocker

    Gör så här:
    Koka upp vatten och matfett i en kastrull.
    Vispa i mjölet.
    Sjud smeten under omrörning med en trägaffel tills den släpper kastrullens botten och blir en stor klump.
    Låt den kallna.
    Riv mandelmassan på rivjärn eller i matberedare och arbeta ihop den med den kokat smeten och florsockret.
    Är mandelmassan riktigt färsk och mjuk, kan man behöva lite mer florsocker för att marsipanen ska bli formbar.

  • AnnaK

    Marsipan

    1 1/4 dl vetemjöl
    1 dl vispgrädde
    400 g mandelmassa
    1 dl florsocker

    Gör så här:
    Blanda mjöl och grädde i en kastrull. koka upp under omrörning. Värm i några minuter tills den blir gul och liksom "genomskinlig". Låt kallna. Kör degen, mandelmassan och florsockret i matberedaren. Får inte allt plats, kör två omgångar

Svar på tråden marsipan av mandelmassa??