marsipan av mandelmassa??
Hej!
Skulle pröva laga princesstårta kanske men har bara mandelmassa hemma. Man kan visst göra marsipan av det... nån som vet hur?
Tacksam för svar...
Hej!
Skulle pröva laga princesstårta kanske men har bara mandelmassa hemma. Man kan visst göra marsipan av det... nån som vet hur?
Tacksam för svar...
Antar att du får köra det i matberedare med florsocker - det är ju det som är skillnaden - finfördelat och mer socker
Marsipan
Antal portioner
ca 1,6 kg
Ingredienser
1 ½ dl vatten
50 g smör eller margarin (ev mjölkfritt)
1 ½ dl vetemjöl
1 kg mandelmassa
ca 6 dl florsocker
Gör så här:
Koka upp vatten och matfett i en kastrull.
Vispa i mjölet.
Sjud smeten under omrörning med en trägaffel tills den släpper kastrullens botten och blir en stor klump.
Låt den kallna.
Riv mandelmassan på rivjärn eller i matberedare och arbeta ihop den med den kokat smeten och florsockret.
Är mandelmassan riktigt färsk och mjuk, kan man behöva lite mer florsocker för att marsipanen ska bli formbar.
Marsipan
1 1/4 dl vetemjöl
1 dl vispgrädde
400 g mandelmassa
1 dl florsocker
Gör så här:
Blanda mjöl och grädde i en kastrull. koka upp under omrörning. Värm i några minuter tills den blir gul och liksom "genomskinlig". Låt kallna. Kör degen, mandelmassan och florsockret i matberedaren. Får inte allt plats, kör två omgångar