olja istället för smör?
kan man använda det när man bakar en kaka?
kan man använda det när man bakar en kaka?
Jag är inte nån bakexpert, men jag hade inte gjort det...Tror att det förändrar smaken helt.....det gör det i alla fall i matlagningen.
Jag skulle inte använda olja istället för smör, men däremot bakmargarin, inte lika flottigt som riktigt smör. Och billigare...
Om det är sockerkaka så kan du det! Jag brukar använda t ex 50% rapsolja och 50% flytande margarin när jag gör saker som muffins & olika sockerkakor, dvs mjuka kakor.
Enligt en bagare (svensk mästare) som jag träffat sa att med smör blir det bäst resultat och smarkar bäst.
Men han var ju bagare så det är klart att han svarar smör....
ok, tack för svaren! testade att använda olja till en sockerkaka, men som ni ju säger så blev smaken inte den samma. så nästa gång blir det smör..
Tänk på att olja är fetare än smör. Man sparar pengar, men inte kalorier....
Men om man använder rapsolja så är det ju betydligt nyttigare fetter..