• Mrs J

    Råa skaldjur?

    Läser livsmedelsverkets råd och undrar vad de egentligen menar med råa skaldjur? Dessa får man inte äta enligt listan.

    Räkor och kräftor som är kokta får man väl äta?
    Hit hör väl t ex räkor och kräftstjärtar som man köper i burk eller räkor/kräftor som man skalar och äter? De är väl kokta innan och de måste man väl kunna äta, eller?
    Kan man äta dessa kalla eller måste de vara upphettade?

    Vilka skaldjur äter man råa då?

  • Svar på tråden Råa skaldjur?
  • skånskan76

    Det går att äta räkor och kräftor kalla det gjorde jag när det var kräftskiva och det gick bra och det är så gott.

  • Duckan74

    Ostron är big no no. Stod nånstans att inte ens ickegravida ska äta det om de har känslig mage för det är så mycket bakterier i .
    Längtar till kräftor nu bara för det, slurp!

  • Mrs J

    Vad skönt att man får äta räkor och kräftor. Det är ju så gott
    En kompis till mig påstod att hon inte fick äta kräftstjärtar i en sallad och det var det som gjorde mig fundersam. Men det måste ju varit fel då?

    Ostron avstår jag gärna ändå.

  • Lola Jämtland

    Ts

    Din kompis trodde kanske som så många andra att man måste ha tillagat skaldjuren på nåt sätt själv. Det är långt ifrån alla som vet att tex räkor redan är kokta....

  • Mrs J

    Lola Jämtland: du har säkert rätt
    Skönt att kunna fråga här i alla fall...

Svar på tråden Råa skaldjur?