Ingredienser kaka
150-200 g mörk blockchoklad
150 g smör
2 dl socker
4 ägg
1,5 dl mjöl
0,5 tsk bakpulver
Ingredienser glasyr
150 g mörk blockchoklad
2 msk smör
Nonstop
Kaka
Smält chokladen. Rör fett och socker poröst. Vispa äggen separat och tillsätt dem. Häll i chokladen. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Häll i en smord och bröad form och grädda i ugnen på 175 grader i 35-40 min.
Glasyr
När kakan svalnat, smält choklad och smör, rör om noga och bred över kakan. Garnera med nonstop.
Non stop chocolate-cookies
Buffé nr 10 1998, sid 11
Ingredienser
Portioner: ca 24 stycken
125 g margarin
3 dl socker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 liten påse Non Stop
Gör så här
Sätt ugnen på 175°C.
Blanda margarin, socker, ägg och vaniljsocker i en skål med elvisp eller i en matberedare så det blir en krämig smet.
Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Blanda detta ordentligt till en seg massa.
Klicka ut 2 msk smet till varje kaka på 2 plåtar med bakduk/bakpapper på. Lägg ca 12 kakor per plåt. Låt varje kaka få ett par centimeters mellanrum så att de kan flyta ut lite. Placera ca 5 Non Stop-knappar på varje kaka. Grädda kakorna i ca 15 minuter. Låt svalna på ugnsgaller.
Ingredienser:
2 ägg
3 dl socker
125 g smör
2 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Blandas till en krämig smet:
Ingredienser:
4,5 dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk salt 1 påse non-stop
Gör så här:
Blandas ihop
Häll i mjölblandningen i den krämiga smeten och rör ihp till en deg.
Klicka ut smeten med två teskedar på en plåt med bakplåtspapper, ca 12 st/plåt.
Lägg några non-stop på varje kaka grädda mitt i ugnen på 175 grader i 15 min.
Apelsinbrownies med nonstop
Ingredienser 24 bitar:
1 pkt Kungsörnens chokladkaka
1 ägg
50 g smör eller margarin
3 dl florsocker
ca 2 msk koncentrerad apelsinjuice
några droppar gul hushållsfärg
24 nonstop
Så här gör du:
Blanda kakmixen efter paketets anvisning, använd den lyxigare rekommendationen med ägg och smör.
Bred ut smeten i smord liten långpanna, 30 x 20 cm, och grädda ca 30 minuter mitt i 175 grader varm ugn.
Låt svalna.
Blanda glasyr av siktat florsocker, apelsinkoncentrat och ett par droppar färg. Bred över kakan och måtta så att en nonstop hamnar mitt på varje fyrkant. Bitarna skärs när glasyren stelnat, 5 x 5 cm stora. Kakorna kan frysas, men glasyren blir skadad och man lägger lager på lager av kakorna i samma burk.
NonStop-klickisar
Antal portioner
24 st
Ingredienser
100 g smör eller margarin, rumsvarmt
1 dl farinsocker
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
3 dl havregryn
1 1/2 dl kärnvetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
100-125 g (1-1 1/2 dl) NonStop
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör eller vispa matfett, farin-, strö- och vaniljsocker kraftigt, tills det blir ljust och poröst.
Rör i ägget.
Blanda samman övriga ingredienser och rör ner dem i smör/socker-blandningen.
Blanda väl.
Klicka ut smeten på bakplåtspappersklädda plåtar.
Lägg klickarna glest då de flyter ut, 12 på varje plåt är lagom.
Grädda mitt i ugnen, 12-14 minuter.
Lägg dem på galler, efter att de har svalnat en stund på plåten.