• Alvi

    Krämig (grädd)pastasås med oxfilé, svamp, paprika och vitlök? HUR?

    På restaurang finns det ofta denna rätt med en fantastisk pastasås med oxfilé, kantareller/champinjoner, paprika, och så massa massa vitlök...! Har försökt leta efter ett recept för den såsen, men hittar inte!

    Nån som kan hjälpa mig? Antingen nån som har recept, eller nån som vet hur man gör en "krämig sås på grädde"...

    Kanske är det nån tomatpuréaktig grej i oxå...


    Jag är en glad sork som njuter av livet...!
  • Svar på tråden Krämig (grädd)pastasås med oxfilé, svamp, paprika och vitlök? HUR?
  • jullis05

    Jag skulle steka oxfilen, svamp, paprika, lök och vitlök sen ta mellangrädde så det täcker allt i pannan och låta det koka ihop, då blir det en krämig pastasås. Sen får man smaka av med lite goda kryddor, kanske lite färsk timjan vid serveringen.

    Lycka till!

  • Dino78

    Blir ganska krämigt om man har creme fraiche istället för grädde tycekr jag. Eller reder av såsen med lite idealmjöl.

  • Zabina

    Har för mig att det brukar vara lite gorgonzola i den såsen, garanterat krämigt iaf... och ljuvligt!

Svar på tråden Krämig (grädd)pastasås med oxfilé, svamp, paprika och vitlök? HUR?