• Leeloo

    Din godaste pastasallad?

    Nu är ju snart sommaren här och vad är somrigare än pastasallad? Så nu vill jag ha era bästa "recept", gärna med lite ovanliga ingredienser. Jag själv har sån dålig fantasi så det brukar bli det vanliga med lite skinka och grönsaker.

  • Svar på tråden Din godaste pastasallad?
  • glasbubblan

    Jag är totalt kass på matlagning, men kan åtminstone tipsa om vad jag jag tycker är gott...

    fetaost
    soltorkade tomater
    rödlök
    parmaskinka
    mozzarellaost
    pinjenötter
    ruccola
    avocado

    kanske inte allt i samma sallad dock

  • Pom

    Pasta av valfri sort
    Morot (Tunnt skivad)
    Gurka
    Tomat
    Köttfärs (brynt och gott kryddad)
    Rödlök (tunnt skivad)
    Rädisor
    Sallad
    Physalis

    Kanske inte är så ovanliga ingredienser, men den brukar jag göra iaf

    När jag vill ha variation så gör jag en sallad med

    Ris (Kokat - avsvalnat)
    Grillad kyckling
    Gurka
    Tomat
    Majs
    Purjolök
    Paprika

  • Leeloo

    Åh vad gott det låter! Soltorkade tomater och rödlök är ju sååå gott!
    Och med ris som variation, mmmmm.

    Fler?

  • k girl

    Varm pastasallad:

    Kokt pasta penne
    Stark kryddad korv, till exempel Kólbasz eller liknande, skuren i medaljonger och stekt
    Tärnad mozzarella
    Tärnad paprika
    Skivad rödlök
    Ruccolasallad
    Coctailtomater, delade i hälften

    Koka pastan. Häll av vattnet och blanda ner resten av ingredienserna. Lätt och sommargott!

  • k girl

    Jag brukar göra en sallad på bulgur också, lite variation från pastan...

    Då kokar jag bulgur enligt instruktionerna på förpackningen och blandar ihop det med tärnad tomat, tärnad avocado, kidneybönor, tärnad paprika, skivad rödlök. En varm variant är bulgur som jag kokar i hönsbuljong och blandar ihop med riven parmesan, soltorkade tomater i olja, färsk hackad basilika, schalottenlök (och oliver om man vill ha det).

  • annca

    Kokar skruvmakaroner al dente.
    blandar ner:
    Finhackad rödlök
    Strimlade soltorkade tomater
    Smulad fetaost
    Ituskurna coctailtomater
    Rostade pinjenötter
    Ruccolasallad
    Färsk basilika
    Rensad grillad kyckling eller skalade räkor
    Minimajs i bitar
    Tärnad mozzarellaost (ja jag vet att det är två sorters ost i nu )
    Hackad röd och gul paprika
    Kluvna marinerade vitlöksklyftor
    Skivade färska champinjoner
    Tärnad avacado
    några små droppar tryffelolivolja

    En vinägrettdressing av äppelbalsamicovinäger, olivolja och italiensk salladskrydda.


    ~*~ Det är lättare att prata än att säga något ~*~
  • Lilla Gnillot

    Prova min kladd-sallad, den är mumms!

    Kokt pasta, skruvar är gott
    hackad röd lök
    hackad sallad och gurka
    hackade salami skivor, typ smörgåspålägg
    fräs lite bacontärningar el bitar.
    svartpeppar efter smak
    creme fraich
    majonäs
    blanda allt i en stor skål,
    kladdigt onyttigt å super gott! Om jag glömt nåt..i´ll let u know. Lycka till!

  • Sagofe

    Penne rigate pasta (stavas det så?)
    Ruccolasallad
    Quornbitar (kryddas i stekpannan)
    Fetaost
    Färsk basilika
    Körsbärstomater
    Rödlök
    Paprika
    Vitlökspulver över allting ...

    och till det vitlöksdressing eller spansk tomatdressing.

  • Puck76

    *penne, trefärgad (för det är fint)
    *körsbärstomater
    *oliver
    *fetaost
    *parmaskinka
    *roccula

    dressing (till ung 4-5pers):
    *grilla pepparfrukter (2-4st beroende på storlek) så skalet blir svart. ta bort skalet och kärnorna, hacka fruktköttet fint.
    *finhacka färsk oregano (1kruka)
    *finhacka vitlöksklyftor (2st)
    *blanda med olivolja så det täcker precis. Salta och peppra. Låt stå och dra mist 2timmar, gärna längre.

    *blanda nykokt fortfarande ljummen pasta med dressing. Låt stå och dra medans du gör iordning resten
    *dela tomaterna i halvor, strimla skinkan, tärna fetaosten
    *blanda i resten av ingredienserna i pastan

  • Leeloo

    Ååååhhh vad hungrig jag blir!! Vilka goda pastasalladsrecept. Dom låter sjukt goda iaf.

  • Barbamama

    Vi brukar göra en himla god pastasallad som funkar både att äta som den e & att ha till grillat.

    Pastasallad (4port)

    400 g färsk pasta, t.ex. fjärilar
    1 rödlök
    1-2 gula paprikor
    1 gurka
    2 dl matlagningsyoghurt
    1 kruka basilika
    3-4 vitlöksklyftor


    ½ tsk salt


    1-2 krm grov svartpeppar


    1. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Skölj hastigt av pastan med kallt vatten & låt rinna av.


    2. Skala, skiva & "kvarta" löken. Skölj, kärna ur & dela paprikan i 2*2cm stora bitar. Skala & skär gurkan i centimetertjocka skivor som du sedan "kvartar".

    3. Mixa matlagningsyoghurten med basilika, vitlök, salt & peppar. Häll upp i en lagom stor bunke.

    4. Vänd ner pasta & grönsaker i yoghurtmixen, blanda väl.

    Servera med fisk, kyckling eller en köttbit, gärna grillat!!!

  • sweetpea

    Ett tips är att mixa gräddfil (eller nåt i samma stil) med soltorkade tomater och fetaost. Det blir en helt ljuvlig gegga som funkar som tillbehör till nästan allt - pastasallad inräknat.

  • AnnaK

    Pastasallad
    4 port

    200 g pasta, t ex skruvar
    2 - 3 msk pesto, hemlagad eller färdig på burk
    100 g bacon eller rökt fläsk
    1 röd lök
    5 marinerade soltorkade tomater
    100 g färsk spenat
    ½ dl svarta oliver

    Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Spola den kall och blanda med peston.
    Strimla baconet, stek det i stekpanna och låt rinna av på hushållspapper. Skala och skiva löken tunt. Skär tomaterna och spenaten i bitar. Blanda ihop alla ingredienserna till salladen i en stor skål.

    Pastasallad
    1 portion

    90 g kokt pasta (spiral - fullkorn)
    ½ röd lök - skärs i månar
    10 st körsbärstomater - halveras
    5-6 svarta oliver - halveras
    5-6 cm färsk gurka - skärs i mindre bitar
    5-6 cm purolök - i ringar
    Ruccolasallad - efter tycke och smak - kan uteslutas
    4-5 msk creme fraiche - smaksatt eller naturell
    Bland allt i en salladsskål
    Serveras med grillad lax (150 g) eller något kallskuret (skinka, kassel, rostbiff 100 g)
    Ett gott bröd till detta passar utmärkt!

  • AnnaK

    Pastasallad med halstrade tigerräkor
    6 pers

    Det här är en sallad eller pastarätt som kan serveras både varm, ljummen eller kall. Därför passar den både som lunch- och middagsrätt och som en av flera rätter på en buffé. Receptet är beräknat till ca 6 varmrättsportioner; på buffé räcker det till minst det dubbla.

    500 g pastasnäckor, gnocchi eller castellane
    2-3 msk olivolja till kokningen
    4?6 skalade urkärnade färska tomater
    250 g färska sockerärter
    250 g lättkokta broccolibuketter
    2?3 dl grovriven parmesanost
    500 g, 20-25 st, tigerräkor med skal
    olivolja till halstring

    Basilikadressing:
    1 stor kruka färsk basilika
    1 tsk salt
    2-3 krm nymald svartpeppar
    2-3 msk äpplecidervinäger + 1 msk vatten
    2 dl olivolja

    Börja med att förbereda grönsakerna. Skålla, skala och kärna ur tomaterna och dela tomatköttet i bitar. Skär sockerärterna i grova strimlor samt lättkoka broccolibuketterna. Riv parmesanosten grovt.
    Repa av bladen på basilikan och lägg dem tillsammans med de övriga ingredienserna till dressingen i en matberedare. Kör det hela till en grön dressing och allt är väl blandat.
    Koka pastan enligt förpackningens anvisningar (10-12 minuter). Ha gärna med några matskedar olivolja i kokvattnet så kokar det inte över så lätt och pastan klibbar heller inte ihop när du silat av kokvattnet. Låt pastan svalna.
    Blanda sockerärterna och tomaterna i pastan tillsammans med parmesanosten. Halstra tigerräkorna i het olja i en panna på spisen knappt 1 minut på varje sida.
    Lägg upp pastan som en pyramid på ett stort fat, garnera med tigerräkorna och varma broccolibuketter. Ringla över dressingen

  • AnnaK

    Marinerad pastasallad
    8 Portioner

    8 dl Kokt pasta
    2 l Grönsaksbuljong
    200 g Broccolibuketter; färska, -gärna mera
    200 g Champinjoner; färska
    2 Schalottenlökar Citron; till garnering Färsk oregano; till -garnering

    Marinad

    8 ts Olivolja
    1 tb Citronsaft
    1/2 ts Torkad oregano; ELLER
    1/2 tb Färsk oregano; hackad
    1/2 ts Torkad basilika; ELLER
    1/2 tb Färsk basilika; hackad
    1/2 ts Örtsalt

    Blanda ihop ingredienserna till marinaden och låt den stå och dra en stund. Koka pastan i buljong. Sila av buljongen men spara den. Blanda varm pasta med marinad. Förväll broccolin i buljongen. Putsa och skiva champinjonerna. Droppa över lite citronsaft. Skala löken, hacka hälften och skiva resten till garnering. Blanda försiktigt ner broccoli, svamp och lök i pastan. Lägg upp och garnera med citron och oregano.

    Pastasallad med sardeller
    4 Portioner

    300 g Pasta, t ex pastahjul

    Dressing

    1 dl Olivolja
    1 Vitlöksklyfta, hackad
    1 Bit pepparfrukt ELLER
    1/2 ml Cayennepeppar
    1 cn Sardeller, 50 g
    200 g Broccoli, kokt "al dente"

    Koka pastan enl förpackningen. Häll i durkslag och spola med kallt vatten. Låt vitlök och pepparfrukt puttra i oljan tills vitlöken blir gyllenbrun. Lägg ner sardellerna i oljan och låt stå på svag värme tills de blir krämiga. Blanda pastan med sardelloljan och broccolin

    Pastasallad med räkor och kräftstjärtar
    4 Portioner

    400 g Pasta
    500 g Oskalade räkor ELLER
    200 g Skalade
    150 g Kräftstjärtar
    200 g Champignoner, fint skivade
    1 Purjolök, fint strimlad Salladsblad Färska ärter Finhackad gräslök

    Dressing

    2 dl Majonäs
    2 dl Gräddfil
    2 tb Curry
    2 ts Gurkmeja
    1 tb Mango chutney; ev 2 mask Salt, peppar, lite chilipulv

    Koka pastan enligt beskrivning på paketet och skölj den i kallt vatten. Blanda dressingen och smaka av. Den ska vara kryddstark. Blanda pastan med övriga ingredienser och lägg upp på ett stort fat bottnat med vackra salladsblad. Häll på hälften av dressingen och strö färska örter över. Servera resten av såsen i en skål bredvid toppad med finhackad gräslök. Med extra tillsats av musslor, gröna ärter, strimlat tomatkött, ananas med mera kan salladen bli hur matig som helst. Dressing med currysmak är gott till.

    Varm pastasallad med miso och ostronskivling
    4 Portioner

    8 Ostronskivlingar (eller 100g - champinjoner)
    1/2 ts Salt
    2 tb Smör
    1 dl Gröna linser
    250 g Gröna böner
    300 g Pastaskruvar
    10 Cocktailtomater

    Dressing

    2 tb Miso sojaprotein (finns i -asiatiska invandrarbutiker)
    2 tb Äppelcidervinäger
    2 tb Färsk, finhackad salvia
    1 tb Finhackad gräslök
    1 Krm vitpeppar
    1 ts Grovmalen svartpeppar
    1/2 dl Rapsolja

    Börja med dressingen. Vispa samman miso med vinäger och krydder. Vispa till sist ner oljan lite i taget. Hacka svampen grovt, salta och stek på stekjärnet. Koka linserna mjuka i saltat vatten ca 25 minuter. Förväll de gröna bönerna mågra minuter i vatten. Koka pastan enl. anvisningar på förpackningen. Blanda samman alla ingredienserna till salladen, lägg upp vackert och dekorera med tomater och örter.

    Pastasallad

    4 personer - 25 min
    Du behöver
    250 g penne pasta
    4 st ägg
    2 dl gräddfil
    1 tsk italiensk salladskrydda
    1 tsk senap, Dijon
    1 dl persilja
    1 klyft. vitlök
    1 st lök, röd
    1 st paprika
    2 dl salladskål
    svartpeppar

    Dekorering
    gräslök

    Tillagning
    Koka pastan och äggen. Blanda gräddfil, salladskrydda, senap, persilja och vitlök. Vänd ner den kokta, kalla pastan i såsen. Skala och skiva löken. Skär tomaterna och paprikan i bitar. Skala och klyfta äggen. Vänd ner grönsakerna och äggen i pastan. Mal över lite svartpeppar. Dekorera med gräslök.

    Pastasallad med smulad feta
    Ingredienser
    4 port
    200 g pasta
    1 knippa rädisor
    2 1/2 dl Arla Köket kall sås, vitlök & gräslök
    100 g rucolasallad
    100 g Apetina smulad feta
    1 krm svartpeppar
    Gör så här
    Koka pastan och spola den kall. Skiva rädisorna. Blanda pastan med såsen. Varva pasta, rädisor och sallad. Strö över osten och peppar. Servera med bröd.

    PASTASALLAD
    6 personer

    500 gr pasta
    200 gr gröna bönor
    3 röda paprika, i tunna skivor
    2 salladslökar, skivade
    ca 400 gr tonfisk på burk, i olja
    2 msk olja
    0,6 dl vitvinsvinäger
    1 msk citronsaft
    1 klyfta vitlök
    1 tsk socker
    1 gurka, i tunna skivor
    6 ägg, hårdkokta och delade i fyra delar
    4 tomater, delade i 8 delar
    80 gr oliver
    2 msk basilika, hackad

    Koka pastan. Blanda den kokta pastan, bönor, paprika och salladslök i en stor skål. Låt tonfisken droppa av, men spara oljan och blanda den med olja, vinäger, citronsaft, vitlök och socker. Lägg pastan i ett fat och lägg i gurka, ägg och tomater runt kanten av fatet och häll över hälften av dressingen. Lägg tonfisken, oliver och basilika över salladen och häll över resten av dressingen strax före servering.

  • Leeloo

    Ojojoj! Jag tror att vi kommer äta pastasallad i sommar. Typ varje dag!!!

  • Leeloo

    *puffar för ännu fler recept*

  • Tjofsen

    Gnoccipasta
    Avacado
    Fetaost
    Sallad
    Räkor/Crabstick
    Oliver
    Rödlök/lök
    Keso
    Örtagårdsdressing
    Minitomater

Svar på tråden Din godaste pastasallad?