Marinerad pastasallad
8 Portioner
8 dl Kokt pasta
2 l Grönsaksbuljong
200 g Broccolibuketter; färska, -gärna mera
200 g Champinjoner; färska
2 Schalottenlökar Citron; till garnering Färsk oregano; till -garnering
Marinad
8 ts Olivolja
1 tb Citronsaft
1/2 ts Torkad oregano; ELLER
1/2 tb Färsk oregano; hackad
1/2 ts Torkad basilika; ELLER
1/2 tb Färsk basilika; hackad
1/2 ts Örtsalt
Blanda ihop ingredienserna till marinaden och låt den stå och dra en stund. Koka pastan i buljong. Sila av buljongen men spara den. Blanda varm pasta med marinad. Förväll broccolin i buljongen. Putsa och skiva champinjonerna. Droppa över lite citronsaft. Skala löken, hacka hälften och skiva resten till garnering. Blanda försiktigt ner broccoli, svamp och lök i pastan. Lägg upp och garnera med citron och oregano.
Pastasallad med sardeller
4 Portioner
300 g Pasta, t ex pastahjul
Dressing
1 dl Olivolja
1 Vitlöksklyfta, hackad
1 Bit pepparfrukt ELLER
1/2 ml Cayennepeppar
1 cn Sardeller, 50 g
200 g Broccoli, kokt "al dente"
Koka pastan enl förpackningen. Häll i durkslag och spola med kallt vatten. Låt vitlök och pepparfrukt puttra i oljan tills vitlöken blir gyllenbrun. Lägg ner sardellerna i oljan och låt stå på svag värme tills de blir krämiga. Blanda pastan med sardelloljan och broccolin
Pastasallad med räkor och kräftstjärtar
4 Portioner
400 g Pasta
500 g Oskalade räkor ELLER
200 g Skalade
150 g Kräftstjärtar
200 g Champignoner, fint skivade
1 Purjolök, fint strimlad Salladsblad Färska ärter Finhackad gräslök
Dressing
2 dl Majonäs
2 dl Gräddfil
2 tb Curry
2 ts Gurkmeja
1 tb Mango chutney; ev 2 mask Salt, peppar, lite chilipulv
Koka pastan enligt beskrivning på paketet och skölj den i kallt vatten. Blanda dressingen och smaka av. Den ska vara kryddstark. Blanda pastan med övriga ingredienser och lägg upp på ett stort fat bottnat med vackra salladsblad. Häll på hälften av dressingen och strö färska örter över. Servera resten av såsen i en skål bredvid toppad med finhackad gräslök. Med extra tillsats av musslor, gröna ärter, strimlat tomatkött, ananas med mera kan salladen bli hur matig som helst. Dressing med currysmak är gott till.
Varm pastasallad med miso och ostronskivling
4 Portioner
8 Ostronskivlingar (eller 100g - champinjoner)
1/2 ts Salt
2 tb Smör
1 dl Gröna linser
250 g Gröna böner
300 g Pastaskruvar
10 Cocktailtomater
Dressing
2 tb Miso sojaprotein (finns i -asiatiska invandrarbutiker)
2 tb Äppelcidervinäger
2 tb Färsk, finhackad salvia
1 tb Finhackad gräslök
1 Krm vitpeppar
1 ts Grovmalen svartpeppar
1/2 dl Rapsolja
Börja med dressingen. Vispa samman miso med vinäger och krydder. Vispa till sist ner oljan lite i taget. Hacka svampen grovt, salta och stek på stekjärnet. Koka linserna mjuka i saltat vatten ca 25 minuter. Förväll de gröna bönerna mågra minuter i vatten. Koka pastan enl. anvisningar på förpackningen. Blanda samman alla ingredienserna till salladen, lägg upp vackert och dekorera med tomater och örter.
Pastasallad
4 personer - 25 min
Du behöver
250 g penne pasta
4 st ägg
2 dl gräddfil
1 tsk italiensk salladskrydda
1 tsk senap, Dijon
1 dl persilja
1 klyft. vitlök
1 st lök, röd
1 st paprika
2 dl salladskål
svartpeppar
Dekorering
gräslök
Tillagning
Koka pastan och äggen. Blanda gräddfil, salladskrydda, senap, persilja och vitlök. Vänd ner den kokta, kalla pastan i såsen. Skala och skiva löken. Skär tomaterna och paprikan i bitar. Skala och klyfta äggen. Vänd ner grönsakerna och äggen i pastan. Mal över lite svartpeppar. Dekorera med gräslök.
Pastasallad med smulad feta
Ingredienser
4 port
200 g pasta
1 knippa rädisor
2 1/2 dl Arla Köket kall sås, vitlök & gräslök
100 g rucolasallad
100 g Apetina smulad feta
1 krm svartpeppar
Gör så här
Koka pastan och spola den kall. Skiva rädisorna. Blanda pastan med såsen. Varva pasta, rädisor och sallad. Strö över osten och peppar. Servera med bröd.
PASTASALLAD
6 personer
500 gr pasta
200 gr gröna bönor
3 röda paprika, i tunna skivor
2 salladslökar, skivade
ca 400 gr tonfisk på burk, i olja
2 msk olja
0,6 dl vitvinsvinäger
1 msk citronsaft
1 klyfta vitlök
1 tsk socker
1 gurka, i tunna skivor
6 ägg, hårdkokta och delade i fyra delar
4 tomater, delade i 8 delar
80 gr oliver
2 msk basilika, hackad
Koka pastan. Blanda den kokta pastan, bönor, paprika och salladslök i en stor skål. Låt tonfisken droppa av, men spara oljan och blanda den med olja, vinäger, citronsaft, vitlök och socker. Lägg pastan i ett fat och lägg i gurka, ägg och tomater runt kanten av fatet och häll över hälften av dressingen. Lägg tonfisken, oliver och basilika över salladen och häll över resten av dressingen strax före servering.