här har du en blåbärspaj som är lätt att göra och supergod med vaniljsås eller vad man vill ha till. Brukar alltid få göra denna paj när jag bjuder på fika på sommaren, så den är omtyckt men kanske inte så nyttig...
BLÅBÄRSPAJ
1 liter blåbär
drygt 1 dl socker
2 msk vetemjöl
ca 1 msk potatismjöl (om man vill, blir inte så vattning då.)
SMULDEG: (jag brukar dubbla smuldegen, men jag älskar smuldeg)
100 g smör/margarin
1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1. Värm ugnen till 200 grader
2. om du har färska bär så skölj och rensa. Blanda dem med sockret och mjölen.
3. Smält smöret/margarinet till smuldegen, tag kastrullen från plattan och rör ner sockret och mjöl. Rör tills det blir en smulig deg. Låt svalna något.
4. Bottna en pajform med blåbären, smula degen över.
5. Grädda pajen 15-20 minuter. Servera med marsansås, vispad grädde, vaniljsås eller glass.
LYCKA TILL!!