Marsipanlock???
Är det ngn som provat att göra marsipanlock till tårtor?? Vad använder ni för ngt, marsipan eller mandelmassa?? Några knep o tips vore jättebra... Hade tänkt baka en tårta till min sambo...
Är det ngn som provat att göra marsipanlock till tårtor?? Vad använder ni för ngt, marsipan eller mandelmassa?? Några knep o tips vore jättebra... Hade tänkt baka en tårta till min sambo...
Jag köpte marsipankorvar. Sånt där 3-pack med gul, grön och rosa korvar. Det gick jättebra!
Är det inte svårt att få det att hålla ihop?? Behöver ganska stort lock.
Det finns färdigutkavlade "lock" på rulle som man kan köpa.
Annars tror jag att de där marsipankorvarna som Jennie beskrev håller ihop bra.
Lycka till med tårtan!
Det var inga problem att få det att hålla ihop. När jag köpte så fanns det tips på baksidan av paketet hur man kunde göra.
Du flyttar locken genom att rulla upp dom på kaveln och sedan rulla ut dom på tårtan. Då går de inte sönder. Försöker du lyfta med fingrarna kanske de går sönder.
Tipa är oxå att kavla marsipanen mellan två bitar plastfolie.
det enklaste är att kavla på en ren vaxduk och använda duken att hålla i när du lägger på marsipanen på tårtan
jag använder marsipan och kul färger finns på tex panduro
Tack för era tips.. Vi får se hur lyckat det blir imorgon...