kycklinggryta
något lätt vill jg ha i kväll med tex wookgrönsaker i skriv hela recept
något lätt vill jg ha i kväll med tex wookgrönsaker i skriv hela recept
Thai Wok (7 points)
2 pers
½ tetrapack Kelda Thai soppa (2,5 dl)
1 påse Findus Wok grönsaker Lotus
2 kycklingfiléer á 125 g eller 1 påse Findus chicken fillet (0,5 pts mer per person isåfall)
3 stora vitlöksklyftor
Nudlar (1 block per person - ca 55 g okokt per pers)
Gör så här:
Strimla kycklingen (eller häll i chicken fillet påsen) och bryn den i lite olja eller Fry easy (sprayolja)
Häll i grönsakerna och låt brynas tillsammans med kycklingen ett tag.
Häll i Thai soppan och låt allt puttra upp tillsammans.
Koka upp nudlarna i lättsaltat vatten och servera.
OBS! Häll gärna lite kinesisk soja över också!!
KycklinggrytaReceptet är för 1 person
1 tsk olivolja
1 tsk currypasta
1 kycklingfilé
150 g wokgrönsaker
1 dl buljong
1 tsk flytande honung
1 tsk pressad citron
1 tsk soja
1 vitlöksklyfta, pressad
Fräs currypastan i oljan i en wokpanna. Strimla kycklingfilén och tillsätt den och wokgrönsakerna. Stek på hög värme till köttet är färdigt. Tillsätt resten av ingredienserna. Red av med lite maizena. Servera med ris.
--------------------------------------------------------------------------------
Receptet innehåller cirka 400 kcal
Stekt ris med wokgrönsaker och kyckling
Ger 4 portioner.
Ingredienser:
500 g stekta, frysta kycklingbitar
8 dl kokt långkornigt ris
500 g frysta, fint skurna wokgrönsaker
0,5 dl soja
3 msk matolja
2 vitlöksklyftor
1 msk finhackad färsk chili,
t ex spansk peppar
1 dl grovhackade jordnötter
Gör såhär:
Hetta upp en wokpanna eller stor stekpanna. Fräs jordnötter , vitlök och chili i olja snabbt. Tillsätt de frysta grönsakerna och stek 1-2 minuter, därefter kyckling och ris. Slå över sojan och låt allting bli varmt. Smaka av med mer soja och ev peppar om man vill ha rätten starkare. Servera med sojasås och sweet chili-sås.
Kyckling i sötsur sås
350 g kycklingfilé(er)
1 tsk rapsolja
1 st gul lök(ar)
300 g frysta wokgrönsaker
200 g minimorot/morötter
1,5 dl sweet chilisås
3 dl ris
4 port blandad sallad
Tillagning:
1. Hacka löken och skär kycklingen i bitar. Stek löken och kycklingbitarna i rapsoljan. Tillsätt wokgrönsaker och minimorötter då kycklingen fått färg. Häll över sötsur sås och låt koka 10 minuter.
2. Servera med ris och sallad.
Lime wok
3-4 portioner
2 msk matolja
400 g kyckling, fläskkött eller räkor, strimlade
400 g wokgrönsaker
1 påse Lime Wok Spice Mix
2 dl vatten
Tips!
Santa Maria Fish sauce
Santa Maria Koriander, färsk
TILLAGNING
Hetta upp woken med matolja. Woka kyckling eller fläskkött (används räkor tillsätt i slutet av tillagningen) och wokgrönsaker i några minuter. Ström över kryddmixen och tillsätt vatten. Låt koka ihop. Servera med nudlar eller ris.
Tips! Smaksätt gärna med Santa Maria Thai Fish Sauce och garnera med Santa Maria färsk Koriander.
Kyckling
4 portioner
4st kycklingfiléer
salt
peppar
2 msk smör
4 dl wookgrönsaker
Sås:
4 msk margarin
2 msk mjöl
soya
kycklingfond
salt
peppar
Arbetsgång:
Sätt spisplattan på medelvärme. Lägg i fett i pannan och genomstek kycklingfiléerna. Salta och peppra på filéerna.
Stek wookgrönsakerna i en vanlig stekpanna tillsammans med lite olja tills dom är mjuka.
Koka två dl långkornigt ris.
Brunsåsen:
Lägg 4 msk margarin i en kastrull och låt det smälta. Vispa i 2msk mjöl och tillsätt vatten allt eftersom du vispar. Tillsätt sedan soya för att få färg. Smaksätt med kycklingfond, lite salt och peppar.
kyckling med kokos, ananas och mandariner
Ingredienser
kycklingfileer (välj själv hur många)
kokosmjölk en burk
basmatiris
ananas på burk
3 mandariner
wokgrönsaker
en liten burk champinjoner
currykryddor
peppar (välj själv sort)
salt
olja (en sked)
ev. ett ägg
Tillagning
börja koka risen enligt anvisningar på förpackningen
steka kycklingen, när den är mjuk skära i små bitar
addera olja (helst olivolja), salt, curry och peppar i både riset och kycklingen.
steka frukten i en liten stekpanna, inte i samma som kycklingen.
börja steka champinjonerna tillsammans med kycklingen.
Om allt har fått lite färg, släng in wokgrönsakerna och frukten.
Låt stå i några minuter på svagare värme (typ 3-4).
Nu är det dag att hälla i kokosmjölken (fast bara halva burken). Låt sudda. Ta nu färdigkokta riset och blanda med kycklingen och wokgrönsakerna i stekpannan. Ha i lite mer kryddor. Häll i resten av mjölken och eventuellt ett ägg för fylligare sås (fast jag gillar inte det så pass mycket). Provsmaka. Om det smakar fär svagt ha i ännu mer kryddor (det ör absolut nödvändigt hos en sådan rätt). Så nästan klart! Låt det bara stå på svag värme (1-2) i typ 5 till tio minuter så alla smaker kan blandas.
Smaklig måltid!!!