• sandra1980

    kycklinggryta

    något lätt vill jg ha i kväll med tex wookgrönsaker i skriv hela recept

  • Svar på tråden kycklinggryta
  • AnnaK

    Thai Wok (7 points)

    2 pers
    ½ tetrapack Kelda Thai soppa (2,5 dl)
    1 påse Findus Wok grönsaker Lotus
    2 kycklingfiléer á 125 g eller 1 påse Findus chicken fillet (0,5 pts mer per person isåfall)
    3 stora vitlöksklyftor
    Nudlar (1 block per person - ca 55 g okokt per pers)

    Gör så här:
    Strimla kycklingen (eller häll i chicken fillet påsen) och bryn den i lite olja eller Fry easy (sprayolja)
    Häll i grönsakerna och låt brynas tillsammans med kycklingen ett tag.
    Häll i Thai soppan och låt allt puttra upp tillsammans.
    Koka upp nudlarna i lättsaltat vatten och servera.
    OBS! Häll gärna lite kinesisk soja över också!!

  • AnnaK

    KycklinggrytaReceptet är för 1 person

    1 tsk olivolja
    1 tsk currypasta
    1 kycklingfilé
    150 g wokgrönsaker
    1 dl buljong
    1 tsk flytande honung
    1 tsk pressad citron
    1 tsk soja
    1 vitlöksklyfta, pressad

    Fräs currypastan i oljan i en wokpanna. Strimla kycklingfilén och tillsätt den och wokgrönsakerna. Stek på hög värme till köttet är färdigt. Tillsätt resten av ingredienserna. Red av med lite maizena. Servera med ris.

    --------------------------------------------------------------------------------
    Receptet innehåller cirka 400 kcal

  • AnnaK

    Stekt ris med wokgrönsaker och kyckling

    Ger 4 portioner.

    Ingredienser:

    500 g stekta, frysta kycklingbitar
    8 dl kokt långkornigt ris
    500 g frysta, fint skurna wokgrönsaker
    0,5 dl soja
    3 msk matolja
    2 vitlöksklyftor
    1 msk finhackad färsk chili,
    t ex spansk peppar
    1 dl grovhackade jordnötter

    Gör såhär:
    Hetta upp en wokpanna eller stor stekpanna. Fräs jordnötter , vitlök och chili i olja snabbt. Tillsätt de frysta grönsakerna och stek 1-2 minuter, därefter kyckling och ris. Slå över sojan och låt allting bli varmt. Smaka av med mer soja och ev peppar om man vill ha rätten starkare. Servera med sojasås och sweet chili-sås.

  • AnnaK

    Kyckling i sötsur sås
    350 g kycklingfilé(er)
    1 tsk rapsolja
    1 st gul lök(ar)
    300 g frysta wokgrönsaker
    200 g minimorot/morötter
    1,5 dl sweet chilisås
    3 dl ris
    4 port blandad sallad
    Tillagning:

    1. Hacka löken och skär kycklingen i bitar. Stek löken och kycklingbitarna i rapsoljan. Tillsätt wokgrönsaker och minimorötter då kycklingen fått färg. Häll över sötsur sås och låt koka 10 minuter.

    2. Servera med ris och sallad.

  • AnnaK

    Lime wok
    3-4 portioner

    2 msk matolja
    400 g kyckling, fläskkött eller räkor, strimlade
    400 g wokgrönsaker
    1 påse Lime Wok Spice Mix
    2 dl vatten

    Tips!
    Santa Maria Fish sauce
    Santa Maria Koriander, färsk

    TILLAGNING
    Hetta upp woken med matolja. Woka kyckling eller fläskkött (används räkor tillsätt i slutet av tillagningen) och wokgrönsaker i några minuter. Ström över kryddmixen och tillsätt vatten. Låt koka ihop. Servera med nudlar eller ris.

    Tips! Smaksätt gärna med Santa Maria Thai Fish Sauce och garnera med Santa Maria färsk Koriander.

  • AnnaK

    Kyckling

    4 portioner
    4st kycklingfiléer
    salt
    peppar
    2 msk smör
    4 dl wookgrönsaker

    Sås:
    4 msk margarin
    2 msk mjöl
    soya
    kycklingfond
    salt
    peppar

    Arbetsgång:

    Sätt spisplattan på medelvärme. Lägg i fett i pannan och genomstek kycklingfiléerna. Salta och peppra på filéerna.

    Stek wookgrönsakerna i en vanlig stekpanna tillsammans med lite olja tills dom är mjuka.

    Koka två dl långkornigt ris.

    Brunsåsen:
    Lägg 4 msk margarin i en kastrull och låt det smälta. Vispa i 2msk mjöl och tillsätt vatten allt eftersom du vispar. Tillsätt sedan soya för att få färg. Smaksätt med kycklingfond, lite salt och peppar.

  • AnnaK

    kyckling med kokos, ananas och mandariner

    Ingredienser
    kycklingfileer (välj själv hur många)
    kokosmjölk en burk
    basmatiris
    ananas på burk
    3 mandariner
    wokgrönsaker
    en liten burk champinjoner
    currykryddor
    peppar (välj själv sort)
    salt
    olja (en sked)
    ev. ett ägg

    Tillagning
    börja koka risen enligt anvisningar på förpackningen
    steka kycklingen, när den är mjuk skära i små bitar
    addera olja (helst olivolja), salt, curry och peppar i både riset och kycklingen.
    steka frukten i en liten stekpanna, inte i samma som kycklingen.
    börja steka champinjonerna tillsammans med kycklingen.
    Om allt har fått lite färg, släng in wokgrönsakerna och frukten.
    Låt stå i några minuter på svagare värme (typ 3-4).
    Nu är det dag att hälla i kokosmjölken (fast bara halva burken). Låt sudda. Ta nu färdigkokta riset och blanda med kycklingen och wokgrönsakerna i stekpannan. Ha i lite mer kryddor. Häll i resten av mjölken och eventuellt ett ägg för fylligare sås (fast jag gillar inte det så pass mycket). Provsmaka. Om det smakar fär svagt ha i ännu mer kryddor (det ör absolut nödvändigt hos en sådan rätt). Så nästan klart! Låt det bara stå på svag värme (1-2) i typ 5 till tio minuter så alla smaker kan blandas.
    Smaklig måltid!!!

Svar på tråden kycklinggryta