• Sigrid

    Recept på kaka till fikat på jobbet (ska bakas till ca 40 personer)

    Snart är det dags att baka till fikat på jobbet och jag behöver hjälp med recept. Det ska vara en kaka som är lätt att baka till ca 40 personer. Går den att baka i förväg och frys in så är det pluspoäng.

    Snälla hjälp meg med något smarrigt.

  • Svar på tråden Recept på kaka till fikat på jobbet (ska bakas till ca 40 personer)
  • Karisma

    Ska se om jag hinner fixa fram det ikväll, annars imorgon fm. Vet inte riktigt var den är. Väldigt smarrig dock.

    Kram K.

  • angelcry
    Karisma skrev 2008-01-16 20:09:13 följande:
    Ska se om jag hinner fixa fram det ikväll, annars imorgon fm. Vet inte riktigt var den är. Väldigt smarrig dock.Kram K.
    okej va kul. Skulle vara jätte kul om jag kunde få den tills i morgon. för jag fyller nämligen år i morgon och då skulle den passa bra att bjuda på:-P
    Kärleken ser inte med ögonen utan med själen.
  • Karisma

    Hej hopp,

    Jag ska skriva receptet nu, tur du påminde mig, glömde helt bort. Sorry!

    Har ett recept på kaka ala haga, väldigt mumsig den med.

    Kram K.

  • Sophia2

    Den enklaste kakan/tårtan jag vet:

    För två bottnar, runda, tallriksstora:

    4 äggvitor, hårt vispade
    400 g mandelmassa, grovt riven på rivjärn

    Blanda och bred ut rundlar på två plåtar. In i ugn, 175 grader i ca 17 min. Byt plats på plåtarna efter halva tiden.

    Bred på vadsomhelst, bara en botten med vispgrädde och frukt, dubbla bottnar med vaniljkräm eller nutella eller hallonmousse eller vadsomhelst...:)

  • Karisma

    Kristinas kolakaka

    175 grader i 20min, bakplåtspapper.

    6 1/2dl vetemjöl
    1dl strösocker
    225g margarin (rumstemp)

    (Blandas och smetas ut i ugnsform, mindre modell. Har man en stor ungsplåt behövs 2 satser.)

    Kolasås:

    kokas i en timma. (ska vara lite rinnande, inte som knäck)

    175g margarin
    2dl strösocker
    3dl vispgrädde
    1 1/2 msk sirap

    Häll kolasåsen över första smeten, låt stelna lite innan smält blockchoklad hälles ovanpå.

    Garnering: ca 200g Blockchoklad
    ____________

    Det är oftast min pappas fru som brukar göra den här och bjuda på, hon har en liten form, då hennes ugnsform är så stor, en nyare spis. Så dubbel sats till en stor ugnsplåt.

    kaka á la haga kommer strax...

  • Karisma

    kaka á la haga el väktarkaka

    Vispa 4ägg och 6dl socker
    3dl vetemjöl
    8msk kakao
    2.5tsk vanilj socker
    2krm salt
    175g smält smör

    Bred i långpanna 200grader 13-15min. (Blir lite kladdig då man har i smöret, missas smöret så blir dn väldigt torr.)

    Garnering

    75g smör
    2dl socker
    1.5dl grädde
    1dl sirap
    1påse cocos

    Sjudas i kastrull i 5min

    (jag brukar ha lite mer än vad som står, så det verklgen täcker hela kakan.)

    Bred på kakan och grädda sedan i ugnen i 8-10min. Skär kakan i bitar.
    ___________

    Åt denna kakan första gången på café Viktoria i Umeå, väldigt smarrig.

  • ThereseJ

    paj kan man alltid bjuda på(med blåbär är väldigt gott) med vanilj sås till går nog inte att frysa i och för sig..

  • Ia87

    Kexchokladspaj är smarrigt och super gott ..

    det kan du göra i stora formar, men även i portions formar,

  • sappe

    Vad är kexchocklad paj för något? Det lät jätte smarrigt..
    Ia,vill du lägga ut receptet? ;)

  • Ia87
    sappe skrev 2008-01-18 16:10:36 följande:
    Vad är kexchocklad paj för något? Det lät jätte smarrigt..Ia,vill du lägga ut receptet? ;)
    Klart jag kan

    här kommer det, den är jätte god med söt så ha gärna något syrligt till. Kan inte komma på något just nu , men knse hallon som du gar mosat i ny vispad grädde. Det skulle säkert funka. Eller lite kessela elleer något.

    Kexchokladpaj

    3 st kexchoklad
    6 msk smält margarin
    150 g blockchoklad
    4 msk vispgrädde
    3 äggulor
    1 tsk vaniljsocker

    1. Krossa kexchokladen i matberedare
    2. Blanda ner det smälta margarinet och rör om
    3. Häll smeten i en smord pajform
    4. Grädda i 175 grader i 6 min
    5. Låt svalna
    6. Smält blockchokladen och blanda ned grädden
    8. Rör ner vaniljsockret och äggulorna
    9. Låt svalna en stund
    10. Bred över pajskalet
    11. Låt stå kallt i kylen i 4 timmar
    12. Servera med grädde eller vaniljglass

    Lycka till
  • sappe

    Tack! Lät jätte gott.Ska pröva det någon dag...Eller idag,blev jätte sugen

  • sappe

    Nu har jag gjort kexchockladpaj.Kunde inte hålla mig,blev så sugen och oj vad gott,det var verkligen smarrigt..

  • Ia87
    sappe skrev 2008-01-19 19:58:21 följande:
    Nu har jag gjort kexchockladpaj.Kunde inte hålla mig,blev så sugen och oj vad gott,det var verkligen smarrigt..
    Ja visst är det . Man blir definitivy beroende av den, hihi
  • S u s s

    Ia - Ska det var stora kexchoklad, vad de nu väger, eller det lite mindre och vanligaste formatet?

    Jättesmarriga recept låter det som att ni har fått med här, ska testa flera stycken!

Svar på tråden Recept på kaka till fikat på jobbet (ska bakas till ca 40 personer)