• Dollars matte

    Vad var onödigt i din BB-väska?

    Om några veckor är det väl dags att börja fundera på att packa den där berömda BB-väskan   Har tittat runt på folks olika listor men tycker att många verkar packa med sig alldeles för mycket och onödiga saker. Men vad behöver man egentligen och vad inte? Så jag undrar främst det som rubriken säger:

    Vad packade du i BB-väskan som efteråt visade sig vara heeeelt onödigt, då du varken använde eller ens tänkte på det under din tid där?

    Men också: Missade du att ta med dig något som du däremot önskar att du hade haft med dig, eller som mannen fick åka och hämta/handla?


    Gift dig inte för pengar, det är billigare att låna dem
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-09-15 13:58
    Skriv gärna också hur länge du var inne på BB! Både före och efter förlossningen.
  • Svar på tråden Vad var onödigt i din BB-väska?
  • Psyke

    Jag blödde så mycket att jag ville inte smutsa ner mina egna kläder och gick i sjukhusets så flera ombyten kläder åkte hem ouppackade. Sedan hann vi aldrig läsa böcker och äta av maten vi tog med oss heller.

    Egentligen den enda saken jag verkligen behövde använda var mjukt toalettpapper.

  • jannajamtland

    Mest onödiga jag hade var bebiskläderna i storlek 56, dom satt som ett korvskinn på dottern, tur vi bodde nära så sambon fick ta dit annat, iofs lyckades han ta 56 han med, men dom var lite större i storleken som tur var


    Hat är bara brist på fantasi/ G.Green
  • SanTan

    Jag skulle absolut inte vilja vara utan min Pripps sportdryck. Drack säkert 5 flaskor under själva förlossningen (och då kom vi in kl 5 på morgonen och kl 7 var hon ute!!!)
    Ville inte dricka nått annat och mycket dricka gick åt!

    Hade inte behövt ha med förlossningsmusik, bok och kortlek.

    Ej heller den där j-la förlossningsbollen alla sa var SÅÅÅÅÅ bra att sitta på under förlossningsarbetet! Vad då sitta. Ryggen höll på att gå av om jag satt, jag ville stå! Hela tiden, hängades i en "gå-vagn"! Men det där är ju så olika!

    Jag fick inte med mig deo, schampo, tandborste, hårborste, ja typ necesärsaker.... min man skulle packa det när jag hade värkar och visst, han packade ner necesären men glömde lägga i grejer i den!!! Men det gick så bra ändå. Man klarar sig på det som finns på BB och efteråt kunde min man hämta det hemma som behövdes!

    Jag skulle absolut inte vilja vara utan min TENS-apparat!

    Och som små kläderna i stl 50-56 var onödiga! Dom var ju för små från början! Vi fick börja med stl 62!

  • SatuSv

    Typ allt va onödigt,använde trosorna där(skulle bara ha gjort ont m vanliga,blev sydd ganska mkt)o deras nattlinnen o kläder.Tog på mig dom kläderna jag hade som jag kom dit med när vi åkte hem,o bebisen hade oxå bb:s kläder men hade med kläder till henne när vi åkte hem.
    Det jag använde av mitt va: deo,tandkräm o tandborste,kam,shampo o balsam.

  • 08Mamma

    Det mesta var onödigt. Efter akutsnittet var jag så svullen att jag inte fick på mig kläderna som jag packat till mig, inte ens strumporna gick på.

    Det vi använde var toalettsakerna och kläderna till bebisarna.

  • Superizza

    Ja hade ingen BB-väska.. Min son ville ut i v.32.. Men en kamera, mjukiskläder, tidning o godis.. hade inte suttit fel..

  • MuminMy

    det där med kläderna vet man ju aldrig... vi hade ju köpt 50-56 men de var alldeles för stora... fick ju akutshoppa 44-46 det första vi gjorde...


    och rakhyvel?      Får nog erkänna att sådana saker inte ens fanns i min hjärna då


    En enda solstråle är nog för att driva bort många skuggor. /Franciskus
  • Mamma Maj08

    hehe packa ner smink ó string trosor.....*var fanns huvundet*? haha....

    använde sjukhusets rockar ó mega trosor + deras stora bindor....(guld värt) när man inte ens kunde sitta dan efter....hua...

    ta me dig en vete kudde....värme åt rygg ó nedre delen av magen....

  • Carinamamma84
    Svar på #34
    Som jag då Asg
    Hära kommer man till BB med små kläder runt 50-56 jag ochså så kommer det ut en son på 62cm Asg
  • SanTan

    Mamma Maj08: Nja, stringtrosor är väl inte det man använder efter en förlossning.... Jag använde stringtrosor hela graviditeten, men köpte stora goa mamma-trosor som jag använde EFTERÅT!! Helsköna! Dom hade jag packat ner i BB-väskan och det var jag glad för!

    Hade även inhandlat en typ av bh på apoteket. Ser ut i formen som en sportbh men den är i material som en elastisk binda typ. Funkade jättebra att amma i och den sov jag i hela amningstiden som pyamas typ.... Den var jag också glad åt att jag hade med mig i väskan!

    Smink, jo vars, lite maskara är väl lite kul att piffa till sig med.... men inte nödvändigt.

    Och rakhyvel?!?!?!? Fanns inte heller i min tanke där och då! Det var liksom inte det viktigaste! Även om man inte var välansad i bikinilinjen efter att inte ha sett den på flera månader!

  • Redbit

    CD-skivor med avslappningsmusik till förlossningen var garanterat mest onödigt. Hade inte en tanke på något sådant...

    Låg på BB i knappt två dygn, använde en omgång kläder till mig och till lilltjejen. Amningsinläggen var guld värda.

  • Carinamamma84

    Jag fick avslappningsmusik själv Operationsborde hehe det var ochså musiken jag ville lyssna på han som sjunger Im yours ååååh jag älskar den då kom tårarna från min kind när den kom och min lilla (stora) Amadeus kom till värden

  • Johanssons

    Rakhyveln var till armhålorna...Iaf. jag svettades rätt mycket när vi kämpade med amningen, och det var guld värt att få raka sig under armarna då, man kände sig mycket fräschare!

  • SysterBus

    Mysbyxor och linne var det enda i klädväg som jag använde på BB. Hade Apotekets "amningsbh" och BB:s nättrosor.

    Innetofflor var bra. Mina fötter svullnade upp rejält EFTER förlossningen, så jag kunde inte ha mina vanliga skor när jag åkte hem...

    Necessär med deo, schampo, tandborste etc. Hade också rakhyvel (till armhålorna) Kändes bra att få känna sig lite fräsch iaf

    Kamera!

    Bok och kortlek var helt onödigt. Hade inte tid för det på förlossningen och på BB ville jag bara sova så fort jag fick tid över.

    Min TENS apparat var tyvärr onödig för den fick jag inte använda pga att de satte skalpelektrod...


    Tove föddes 25/4 -08!
  • Majasmamma07

    jag blev snittad akut efter ett vanligt bm besök i v 40, så jag hade inget alls där. Killen fick åka hem och hämta efter. Jag hade packat ner massor med gulliga 50 kläder, hon kom ut i strl 44=O)...så vi hade ingen användning alls av de då. Även om de passat hade jag inte behövt så mkt som jag packat.

    Annars så använde jag inte mina maximegabauta bindor jag köpt, använde de på bb och sen räckte det med vanliga.

    Det är skitvarmt på bb så packa ner lite sköna linnen åt dig för man svettas som en gris efter. Tofflor är skönt om man ska ut i korridorerna.

  • Catti41

    Jag är ju inte riktigt representativ eftersom mitt födande gick i ett rasande tempo och vi hann bara vara på förlossningen i knappa 40 minuter innan grabben var född... Så allt vi packat i "förberedande" syfte var helt onödigt: avslappnings- och musikcd, massageolja, snacks och godis och läsk och rekvisita till målbilderna och profylaxkompendiet och tja, allt sånt.

    Och kläderna till grabben i stl 56 var stora som hus... Nåja, bättre det än tvärtom.

  • SweetBaby

    Jag hade packat en mega väska med en massa saker.
    Saker som nu efteråt var heeelt onödigt.

    Jag hade bestämt att både jag och bebisen skulle ha sjukhusets kläder. Men när vi skulle ta webbis kortet ville vi att han skulle ha sina egna kläder och sen bytte vi helt enkelt inte.
    Så till vår son tog vi med oss pyjamas, 2-3 ombyten och ett par strumpor.

    Jag önskar att jag hade mer kläder med mig. Jag var så pass pigg så jag vill helst fixa iordning mig när folk kom på besök.
    När jag åkte hem ville jag känna mig fräsch och hade då rena kläder med mig till det.

    Hade med mig egna bindor men jag bytte bara till en sån när vi skulle åka hem. Varför slösa på sina egna saker när man får gratis?

    När sonen väl kommit så gjorde man inget annat än att titta på honom så tidningar och böcker var helt onödigt.

  • äntligen ett pyre i magen

    det enda jag använde var ett ombyte till mig, kläder till bebisen, tandborste tandkräm, dricka och kamera.
    Hon kom på natten och vi åkte hem på kvällen samma dygn så det behövdes inte så mycket. Det mesta finns ju som sagt på BB.

Svar på tråden Vad var onödigt i din BB-väska?