• Anatea

    Ni som har 1 barn men sedan fått upprepade missfall!

    Hej

    Finns det fler där ute som har 1 (eller fler) barn sedan innan men efteråt drabbats av upprepade missfall och/eller MA?

    Ni som fått utredning pga detta, vad har ni fått för svar att det beror på?

  • Svar på tråden Ni som har 1 barn men sedan fått upprepade missfall!
  • Lilla jag81

    1 mf och 2 ma, mf-utredning visade inget "fel". Ska få gulkroppshormon vid nästa grav som ska göra att det håller kvar där det ska, hoppas det hjälper... Men blir gärna bitter o nedstämd av detta.

  • Saga Carolin

    Hej,
    vi har en dotter på tre år och har efter henne drabbats av tre tidiga missfall. På torsdag har vi tid på kvinnokliniken i Göteborg. Hoppas på svar då. Jobbig väntan.

  • Anatea

    Tack för era svar!

    Väntar på brev från fert.kliniken då ska vi göra hälsodeklaration, sedan kommer vi få utredning inom 3 månader enl. vårdgarantin.

  • Fallopia

    Hej, jag och min man har två barn och vill gärna ha ett tredje. Vi har nu fått två mf och ett utomkvedshavandeskap på mindre än ett år. Jag har "tjatat mig till" en utredning. De ville först inte gå med på det, eftersom jag bara haft två riktiga mf (x är ju medicinskt sett inte ett mf). Jag ska ta prover på cykeldag 3, vilket kommer att vara om drygt två veckor. Jag återkommer och berättar när proverna är tagna och jag fått svar. Hittills har de bara sagt att det är otur.

  • Julia med A 04

    Hej alla...
    Jag har ett barn, en son som är född i januari 04...Vi hade inga problem att få honom, gick snabbt och en komplikationsfri graviditet....MEN SEN..
    I nov-06 bestämmer vi oss för att försöka få ett syskon...på nyårsafton 31/12-06 testar jag positivt första gången...men slutar i MA i v.14 i mars -07....Chockade och bedrövade blir vi men det är första missfallet och vi är fortfarnde hoppfulla..börjar försöka igen 1-2 cykler efter skrapningen...och i sep-07 testar jag pos igen...dagarana går och jag får ont på ena sidan..Jo-ett utomkveds i vänster äggledare...akutoperation på kvällen MEN de låter äggledaren vara kvar...(hmm det minskar juinte oron över ett nytt x direkt)...Nu är vi helt knäckta...åtminsonde jag...jag opereras exakt samma dag som BF för det första missfallet...6 sep...men..men...vi fortsätter försöka..och månaderna går..vi börjar spara till IVF men i mars-08 kommer testar jag positivt igen...men missfall bara några dagar senare...orkar inte ens ringa kk och fråga om man behöver kollas...
    Ägglossnignen kommer igång snabbt och vi fortsätter att försöka och i maj-08 testar jag positivt igen...veckorna går och jag får många VUL på KK men hela tiden är den för liten etc..tillslut i v.10 är fostret som i v.6+2 och jag får en tid för skrapning och utredning...nu är vi sent i juni...Alla runt om kring blir gravida och min frustration blir bara större..nu känns det som vi aldrig kommer få ett syskon...3 missfall och 1 utomkvedes och snart har två år passerat...jättejobbig tid...MEN i september-08 var det dags för nästa plus på stickan...
    Ringer snabbt min vanliga gynekolog då jag inte fått tid på RMC ännu...han skriver ut extra progesteronvagitatorer och bokar in mig på VUL 6+2 för att se att det inte är ett utomkveds...Kommer dit och ser ett foster på 6 mm men inget hjärta...Nu känner jag att det är kört igen...Och på 6+5 kommer en störtblödning...åker till KK för jag tror allt kommer ut...men istället ser man ett hjärta slå...Helt otrolig...får vul en gång i veckan pga blödningar...Nu är jag i v.15 och blödnignarna börjar avta och jag känner att jag kan börja tro på denna graviditet...
    Så visst kan det hända trots flera mf och x och massor av tid...Men den tiden som varit har påverkat mig mycket och jag kommer aldrig att bli samma Julia som jag var tidigare...på gott och ont...
    Hoppas det kan ge någon av er lite hopp även om man har svårt att ta till sig "solskenshistorier" när man själv är mitt i det...
    RMC rimgde när jag var i v.7 för att ge mig en tid men då hade jag redan hittat min gynekolog så jag orkade inte byta då..så jag tog alla blodproven men fick aldrig svaren..jag kommer heller inte ringa och fråga om allt ser bra ut om denna graviditet går vägen...Dessvärre har jag många bekanta som också haft upprepade mf och vet ingen som fått en förklaring...men nästan alla har numera efter olika lång tid fått sina syskon...
    Lycka till!

  • Lizo

    Hej! Har en flicka på tre år. Hon kom till m hjälp av gonalf inj.Innan henne hade jag tre missfall. I okt gjorde vi ett provrörsförsök som misslyckades, blödn 16/10. I tors 20/11 gjorde jag ett pos gravtest!! Var idag och gjorde vul, men läkaren såg ingenting!! Bara en förtjockad livmoderslemhinna. Borde han inte ha sett något!?! Jag borde ju åtminstone va i början av v. 5, minst.
    Någon som vet?
    Kram

  • Mom2006

    Jag har en flicka som blir 3 i april nästa år och vi har haft tre missfall efter henne. Första missfallet (ofosterligt) fick vi i juli förra sommarn och det slutade med en skrapning eftersom cytotecen inte tog.. Sen blev jag gravid efter en mens och då började jag blöda och blev kollad av gynläkare och då såg vi bara ett foster och vecka efter såg vi hjärtljud och sen två veckor därefter såg vi inga hjärtljud. Blev ett långdraget mf eftersom gynläkaren ville att kroppen skulle ta hand om det själv men till sist efter tre veckor fick jag cytotec och det tog denna gången. Detta var i november och sista kontrollen var 21 dec så över 1 månad. Nästa mf fick jag i mars nu i år och då var jag också på VUL tidigt hos min gynläkare och då såg vi hjärtljud och sen en lördag märkte jag att fostret dog och sen på måndagen var jag på VUL och mycket riktigt så hade det dött på lördagen. Båda de sista missfallen har dött när de skulle gå in i v. 7 så något händer i v. 7 som inte min kropp/foster klarar av. Någon sa att det var när moderkakan ska fästas..
    Det jag kämpar med just nu är alla vänner runt omkring som ska ha barn. Vi har bra kontakt men föräldrarna från mammagruppen sen jag väntade min flicka och nu har de antingen barn eller ska ha i början på nästa år så det är väldigt jobbiga att hantera detta samtidigt som att jag vill var glada för dem. Tror lite att jag tycker det är jobbigt för att jag äter p-piller för att kontrollera min PMDS (depression i samband med mensen) så vi kan inte bli med barn. Vi har pratat om att vänta ett tag nu till jag mår bättre och sen har jag fått för mig att jag ska gå ner ca 10 kg innan vi ska försöka igen för att förbättra oddsen.
    Det som jag känner mig trygg i är att jag ska till min gynläkare innan vi ska försöka igen för att vi ska diskutera om det är något som kan göra att jag kan fullfölja graviditeten. Känns bra att ha hennes stöd.. Hon tyckte inte det var lönt att bli skickad på utredning eftersom hon tror att vi har haft maximal otur. Det känns nästa som att jag har fått statistikens mf i mammagruppen. Var 4 graviditet slutar i mf och vi har hat tre och några ahr inte haft något så jag har stått för dem... Känns fel att känna så men..... Är det någon som vet hur man ska hantera dessa känslor???
    Znipp; om du är i v.5 finns allt utom ett hjärtljud och ibland även hjärtljud. Du är kanske inte i v. 5, jag har alltid varit två veckor senare är vad mensen har visat..

  • Blåmes

    Hej en tlll - en tjej via IVF första försöket, toppenglad. Hon blir 2 om en vecka. Hej hopp så blev jag gravid på naturlig väg i somras, men slutade med MA i vecka 10 vid inskrivningen, ej vuxit sedan vecka 6. Sedan FET 5 november men det blev inget. Så nu igen gravid på naturlig väg. Är i vecka 5 och blöder ganska bra, start med det idag. Den ogravida känslan har varit den samma vid mina missfall, inte kul.

    Ska åka till gynakuten i morgon, ser de om det är missfall då eller måste man egentligen vänta till att ett hjärta borde ha börjat slå typ vecka 6 eller 7. Någon som vet?

    Vill få detta överstökat, MA i somras var en seg historia som var tänkt att lösa sig på naturlig väg men det tog 4 veckor innan jag fick tabletter. Det har jag inte tid med!

    Sedan jobbar vi vidare, precis som alla andra.

  • Kakgumman

    Har en son (hösten -05) 2 mf hösten -06 ett sent mf hösten -07 ytterligare ett mf nyårsafton 2008.
    Står inför samma som du TS, ska in på utredning nu och har ingen aning om vad vi kommer att få för "dom" eller "behandling".
    Hoppas att nån i din tråd ska kunna ge ett svar på vad de får för hjälp, så att jag också får svar!

    Lycka till, TS!

  • Jessheim

    Hej! Här passar jag in. Jag har en son född -05 och vi har försökt att skaffa ett syskon i ett års tid nu. Jag blir gravid men behåller inte barnen. 2 MF och 1 MA. Har varit hos två specialister som menar att det bara är otur. Jag blir gravid och ägget fäster på riktig plats. Då menar dem att det nog är kromosomfel som gör att kroppen stöter ut fostren. Jag har frågat om det kan vara blodproppar som är orsaken till MF men eftersom jag har fått ett barn tidigare så menar de att jag inte har anlag för det....Tycker att det är ett märkligt uttalande!! Det kan ju bli fel på kroppen efter en graviditet. Är det fler som har födt med kejsarsnitt? Funderar om det kan har något med alla MF att göra. Är dessutom RH- och har inte fått några sprutor efter MF, bör man få det?

  • Katta

    Jessheim skrev 2009-01-16 15:15:12 följande:


    Hej! Här passar jag in. Jag har en son född -05 och vi har försökt att skaffa ett syskon i ett års tid nu. Jag blir gravid men behåller inte barnen. 2 MF och 1 MA. Har varit hos två specialister som menar att det bara är otur. Jag blir gravid och ägget fäster på riktig plats. Då menar dem att det nog är kromosomfel som gör att kroppen stöter ut fostren. Jag har frågat om det kan vara blodproppar som är orsaken till MF men eftersom jag har fått ett barn tidigare så menar de att jag inte har anlag för det....Tycker att det är ett märkligt uttalande!! Det kan ju bli fel på kroppen efter en graviditet. Är det fler som har födt med kejsarsnitt? Funderar om det kan har något med alla MF att göra. Är dessutom RH- och har inte fått några sprutor efter MF, bör man få det?
    Japp, du ska ha spruta. Jag är också RH- och har fått spruta varje gång jag gjort skrapning pga MA.
  • Katta

    Jessheim skrev 2009-01-16 15:15:12 följande:


    Hej! Här passar jag in. Jag har en son född -05 och vi har försökt att skaffa ett syskon i ett års tid nu. Jag blir gravid men behåller inte barnen. 2 MF och 1 MA. Har varit hos två specialister som menar att det bara är otur. Jag blir gravid och ägget fäster på riktig plats. Då menar dem att det nog är kromosomfel som gör att kroppen stöter ut fostren. Jag har frågat om det kan vara blodproppar som är orsaken till MF men eftersom jag har fått ett barn tidigare så menar de att jag inte har anlag för det....Tycker att det är ett märkligt uttalande!! Det kan ju bli fel på kroppen efter en graviditet. Är det fler som har födt med kejsarsnitt? Funderar om det kan har något med alla MF att göra. Är dessutom RH- och har inte fått några sprutor efter MF, bör man få det?
    Har ockå funderat om det kan vara ngr med blodproppar (min mamma och kusin har haft)...
  • Jessheim

    Ok, men i vilken vecka fick du konstaterat MA? Jag har fått ett tidigt MF (vecka 5) och två MA i vecka 8/9 men fostren har varit döda ett par veckor. Har hört att man inte ger sprutor vid tidiga MF/MA? Jag har inte gjort skrapning, bara medicinsk abort.

  • Katta

    Jag var också i tidigt skede. Vet att man ska ta sprutan varje gång man varit gravid. Då vet jag inte varför det skulle vara skillnad på medicinsk abort... för man har ju ändå varit gravid.
    Om du är Rh-negativ och väntar barn med en Rh-positiv man är risken att du ska bilda antikroppar mot fostrets blod lite olika i olika situationer.

    www.growingpeople.se/templates/Page.aspx

  • NilamNilam

    Hej!
    Ännu en som passar in här. Vi har en flicka född januari 06 och har kämpat aktivt för att få syskon i 1,5 år. Det har hittills resulterat i två väldigt tidiga MF och två MA (v.9 och 10).

    Precis som flera har sagt tidigare i tråden så känns det förbaskat jobbigt och ensamt när alla andra som fick barn samtidigt som en själv redan har fått syskon/är höggravida. Hur sjutton kan det vara så svårt att få nummer två?

    Kram till er allihopa och lycka till! Förr eller senare borde även vi ha lyckan igen...

  • nasdaqomx

    Gammal tråd men tänkte höra om någon upplevt detta i närtid? Jag har precis fått mitt tredje missfall inom loppet av 13 månader. Jag har sedan tidigare ett barn som blev till utan något missfall. Mitt senaste missfall skedde i vecka 11+6, efter att vi sett ett tickande hjärta vecka 7. Jag är helt knäckt och vet inte vad jag ska ta vägen. Hur har ni kommit över det? Jag är livrädd att något är fel eftersom jag denna gång såg ett tickande hjärta. Vart går man på utredning i stockholm? Någon som har tips? Jag har endast 2. Bekräftade missfall medan ett hanterade vi hemma då det var så pass tidigt.

  • Pyret2018
    nasdaqomx skrev 2020-07-20 22:33:07 följande:

    Gammal tråd men tänkte höra om någon upplevt detta i närtid? Jag har precis fått mitt tredje missfall inom loppet av 13 månader. Jag har sedan tidigare ett barn som blev till utan något missfall. Mitt senaste missfall skedde i vecka 11+6, efter att vi sett ett tickande hjärta vecka 7. Jag är helt knäckt och vet inte vad jag ska ta vägen. Hur har ni kommit över det? Jag är livrädd att något är fel eftersom jag denna gång såg ett tickande hjärta. Vart går man på utredning i stockholm? Någon som har tips? Jag har endast 2. Bekräftade missfall medan ett hanterade vi hemma då det var så pass tidigt.


    Hej! "Närtid" vet jag inte, men jag läser i tråden nu. Jag har haft tidigt spontant missfall, friskt barn, tidigt spontant missfall och två ma. Efter barnet har vi haft tre missfall I rad efter snart två års försök. Det är hemskt. Jag plussade igår och är nu lika lycklig som jag är livrädd. Att inte lita på sin kropp är otroligt svårt. Hur har det gått för dig?
  • Enkeli

    Jag joinat tråden men känns som det inte alla är aktivt här på FL längre. Jag fick förra veckan Ma, skulle varit i 8+0. Så jobbigt- mitt tredje Ma. Vi kåmpat för stskon i 4 År. Vet inte om jag orkar längre, mår inte bra heller 

Svar på tråden Ni som har 1 barn men sedan fått upprepade missfall!