• SofiaM

    Öviksmammor med barn födda höst/vintern 07-08.

    Barnen födda 2007 :

    Augusti:
    27 VIKTOR - 2800g, 50cm. BF +14 / Life is peachy

    September:
    4 TUVA - 2730g, 48 cm. BF -32 / lillLilja

    Oktober:
    12 ELTON - 4375g, 57 cm. BF +1 / Elton lillema
    20 FRODE - 2975g, 50 cm. BF -11 / Kattiz83

    November:
    19 FOLKE - 3725g, 52 cm. BF +3 / Virrigafamiljen
    22 NEO - 3835g, 52 cm BF. +2 / ewel

    December:
    2 MILLA - 2800g, 47 cm. BF -11 / SofiaM
    15 FREJA - 3060g, 50cm. BF -9 / Lindy79
    16 LOVA - 3550g, 50cm. BF +6 / Idur
    17 ALBIN - 4450g, 53cm. BF -4 / Susanna86
    20 LIVIA - 4100g, 52cm. BF +4 / Ronjah
    27 HEDVIG - 3380g, 50cm. BF +3 / Elsie76

    Barnen födda 2008:

    Januari:
    12 FELICIA 3395g, 49cm. BF -9 / Sataya

    Mars:
    7 DELISIA 3675g, 52cm. BF +7 / Smurf83

  • Svar på tråden Öviksmammor med barn födda höst/vintern 07-08.
  • RaketMorsan

    Hello tråden! Allt bra med alla?
    Tänkte slänga iväg en fråga till Sofia, du nämnde att Millas förskolelokal var på en övervåning. eller har jag fel? Jag undrar bara hur det ser ut där.
    Håller på att strida för att vår skola här i Trehörningsjö ska få vara kvar. Nu ligger det som förslag (eller är redan beslutat i hemlighet) att halva skolan skall kallställas. Vilken innebär att förskolan skickas upp på övervåningen i en slöjdsal, med toaletter och upphängning av kläder i källaren. *suck.

  • Ronjah
    RaketMorsan skrev 2009-04-20 21:09:54 följande:
    Hello tråden! Allt bra med alla? Tänkte slänga iväg en fråga till Sofia, du nämnde att Millas förskolelokal var på en övervåning. eller har jag fel? Jag undrar bara hur det ser ut där. Håller på att strida för att vår skola här i Trehörningsjö ska få vara kvar. Nu ligger det som förslag (eller är redan beslutat i hemlighet) att halva skolan skall kallställas. Vilken innebär att förskolan skickas upp på övervåningen i en slöjdsal, med toaletter och upphängning av kläder i källaren. *suck.
    Milla och Livia går på en avdelning som ligger på femte våningen!
    Det är fint där, men opraktiskt. En lång korridor med två klassrum, numera dagisavdelningar. Förstår inte varför de inte flyttade upp en skolklass istället... De kan ju faktiskt gå upp och ner för trapporna. Skulle en liten ta sig dit ut är det livsfarligt! Tack och lov är dörrarna rätt tunga och de har satt upp ett skydd så de inte ska komma ut till trappen.

    Inga vagnplatser, nej vagnarna skulle lämnas ute på skolgården med regnskydd på...
    Skulle aldrig lämna vagnen ute på skolgården. För det första är det lätt att sno om man vill det och för det andra så skulle jag vara rädd att skolbarnen skulle vara på vagnen.

    Men jag får säga att jag faktiskt vant mig nu, finns ju hiss i alla fall.
  • RaketMorsan
    Ronjah skrev 2009-04-20 21:50:16 följande:
    Milla och Livia går på en avdelning som ligger på femte våningen!Det är fint där, men opraktiskt. En lång korridor med två klassrum, numera dagisavdelningar. Förstår inte varför de inte flyttade upp en skolklass istället... De kan ju faktiskt gå upp och ner för trapporna. Skulle en liten ta sig dit ut är det livsfarligt! Tack och lov är dörrarna rätt tunga och de har satt upp ett skydd så de inte ska komma ut till trappen.Inga vagnplatser, nej vagnarna skulle lämnas ute på skolgården med regnskydd på...Skulle aldrig lämna vagnen ute på skolgården. För det första är det lätt att sno om man vill det och för det andra så skulle jag vara rädd att skolbarnen skulle vara på vagnen. Men jag får säga att jag faktiskt vant mig nu, finns ju hiss i alla fall.
    Ok. Låter mycket opraktiskt. Ibland funderar man ju om det som beslutar om sådant någonsin tänker.
  • Ronjah
    RaketMorsan skrev 2009-04-20 21:55:16 följande:
    Ok. Låter mycket opraktiskt. Ibland funderar man ju om det som beslutar om sådant någonsin tänker.
    Ja verkligen! Men man får väl vara glad att man har en dagisplats i alla fall...
  • Smurf83
    Ronjah skrev 2009-04-20 21:50:16 följande:
    Milla och Livia går på en avdelning som ligger på femte våningen! Det är fint där, men opraktiskt. En lång korridor med två klassrum, numera dagisavdelningar. Förstår inte varför de inte flyttade upp en skolklass istället... De kan ju faktiskt gå upp och ner för trapporna. Skulle en liten ta sig dit ut är det livsfarligt! Tack och lov är dörrarna rätt tunga och de har satt upp ett skydd så de inte ska komma ut till trappen. Inga vagnplatser, nej vagnarna skulle lämnas ute på skolgården med regnskydd på... Skulle aldrig lämna vagnen ute på skolgården. För det första är det lätt att sno om man vill det och för det andra så skulle jag vara rädd att skolbarnen skulle vara på vagnen. Men jag får säga att jag faktiskt vant mig nu, finns ju hiss i alla fall.
    Det låter jobbigt!
    ♥ Mitt hjärta klappar för Julina (f. 7/3-06) & Delisia (f. 7/3-08) ♥
  • SofiaM

    Ronja. Som jag förstått det på fröknarna på Vivaldi (Sylvia) är det beslutat i hemlighet och inte offentliggjort än att båda småttingdagisen ska flytta upp ovanpå Vivaldi under sommarstängningen! Då flyttar ju 5:orna som har det om klassrum nu bort till Sörliden och kommande 5:or ska va där vi har dagis just nu.

    Vagnar får man lämna i förrådet på övre parkeringen, det är tillochmed uppvärmt under vintern :) (Står en lapp om det i hallen på Alice Tegnér..

    Vi trivs jättebra & Milla är rätt nöjd att vara i en grupp med bara småttingar, hon slipper framförallt Alva, som alltid ska visa att det är hon som är storasyster när man kommer nånstans så den biten slipper hon, dvs bli släpad omkring som en annan docka av henne ;) Sen hela det med att alla har samma behov och inga som är större och skriker när de leker eller springer omkull dem..

    Tillägger det att Toaletterna finns för båda avdelningar (7st 1½åringar i varje grupp) längst ner i koridoren med skötbord och garderober för blöjor bredvid (dvs ute i korridoren). På mitten av den långa korridoren (som går förbi båda två avdelningar och även ett extra studierum) finns hyllorna för ytterkläder, placerade utanför dörrarna intill respektive avdelning. Även lite småbänkar och stolar att sitta på när man klär på och av..
    Mysigt och lungt är det där uppe :) Det är tätt sammarbete mellan dem och när det är färre barn är dem tillsammans. Nästan bara vid mat & vila de är åtskiljda. Frukost äter de tillsammans inne på ena avdelningen, där köket finns.

  • casham

    slänger in en fråga som kan verka lite märklig :P
    men är det någon här i tråden som vet av någon kattunge i öviks området?
    hade tingat en katt men den vart avlivad utan min vetskap (för att göra en lång historia kort..) men har lovat min son att vi skulle skaffa en katt i sommar, såå inboxa mig eller svara här om ni vet av någon som är redo att flytta hemifrån snarast :D

  • Smurf83

    Här hemma sitter ja med en het tjej, Delisia har 39*C feber
    Hur ä de med er andra?


    ♥ Mitt hjärta klappar för Julina (f. 7/3-06) & Delisia (f. 7/3-08) ♥
  • Lindy79

    Hej Hej!

    Vad skönt det är med vår. Äntligen!
    Men trist med feber, Emma.

    Hemma hos oss är det full rulle. Trädgårsjobb (vilket jag INTE gillar), jobb och renovering. Det sistnämnda får komma i sista hand då man helst vill vara ute hela dagarna nu.
    Sambon är förkyld (fast jag tror på pollenallergi??), så jag får ta hans jobb då jag hinner.
    Freja är nöjd bara hon får vara utomhus.

    Nästa vecka blir jag jättejättegammal (??!!) och måste hinna baka och styra upp lite inför det.
    Så nu hoppas jag att vi slipper vara sjuka så jag hinner med allt.


    ♥Freja 071215♥
  • Kattiz83

    Här har vi nu vattkoppor, Frode är inte alls så pigg bara gnäller ooch kliar sig hela tiden vilket jag förstår. Det är hemdskt att ha! Men mitt problem är att Frejj inte får det. Frode fick det i tprsdags och Frej har inte fått ett enda litet rött märke. Vill ju att även han skull göra bort det nu. Men nej då...Fast dom kramas och dylikt så vill han inte alls få några märken alls.  Vill ju inte att han ska få det om ett tag då jag börjar jobba om en månad.

    Och sen så vill jag inte ns vara på internet längre, internet är snabbt men vår dator är seg så tyvärr så loggar man inte in så ofta för allt tar så låååååååååååååång tid. Måste köpa en ny burk.

    Ha det så bra och jag tar gärnas emot förslag på hur brorsan också kan få vattkoppor.


    ♥ Frej & Frode ♥ och med Sebastian i hjärtat...
  • Kattiz83

    glömde säga. Att säga att även om internet är snabbt så gör datorn att det går jättesegt. Om det var någon som missade det menar jag *S*


    ♥ Frej & Frode ♥ och med Sebastian i hjärtat...
  • SofiaM

    Kattis, det tar ca 16-21 dagar innan det bryter ut från smittotillfället, så smittades inte pojkarna samtidigt är risken stor att Frode hinner bli frisk innan Frej får det.. :(
    Förstår att det klias på dem, vi har ju nyss gjort bort det, och nu efter en pencillinkur är Milla helt frisk, fått bort infektionerna hon fick i dem och den i mungipan som aldrig ville läka utan som höll på att sprida sig över halva ansiktet är nu behandlad, eller den var iallafall kring hela munnen och utöver hela hakan, så i torsdags fick hon sista på behandlingen..

    Var har du fått jobb? Grattis!

  • Smurf83

    Ja, kanske man ska komma på besök och smittas ner, Kattiz - fast....

    Annars här hemma är jag ensammen med tjejerna itll lördag, maken är på kurs i Borlänge nu.


    ♥ Mitt hjärta klappar för Julina (f. 7/3-06) & Delisia (f. 7/3-08) ♥
  • Kattiz83
    SofiaM skrev 2009-05-04 22:20:53 följande:
    Kattis, det tar ca 16-21 dagar innan det bryter ut från smittotillfället, så smittades inte pojkarna samtidigt är risken stor att Frode hinner bli frisk innan Frej får det.. :(Förstår att det klias på dem, vi har ju nyss gjort bort det, och nu efter en pencillinkur är Milla helt frisk, fått bort infektionerna hon fick i dem och den i mungipan som aldrig ville läka utan som höll på att sprida sig över halva ansiktet är nu behandlad, eller den var iallafall kring hela munnen och utöver hela hakan, så i torsdags fick hon sista på behandlingen..Var har du fått jobb? Grattis!
    Hej jag pratade med BM och hon sa 2-3 veckor så bryter det ut. Trodde inte att det skulle ta så  lång tid.

    Japp har fått sommarjobb så det är ju bättre än inget, jobbar åt parkförvaltningen. Hur går det för dig då?
    ♥ Frej & Frode ♥ och med Sebastian i hjärtat...
Svar på tråden Öviksmammor med barn födda höst/vintern 07-08.