• Blandis

    Hur mycket får man veta...

    Hur mycket får man veta om sina adoptivbarn vid ett BB? Får man reda på ”allt” vid BB eller kommer det mera information om barnen efter att man bestämt sig att gå vidare med adoptionen?
    Hur har det gått till för er?
  • Svar på tråden Hur mycket får man veta...
  • Helle68

    I vårt fall fick vi bara foton, namn och film på barnen vid själva barnbeskedet, dokumentationen kom ca en vecka senare eftersom de inte hade hunnit bli översatta. Gissa om vi var nyfikna på att få veta mer!

    Men när vi fick handlingarna så var all information med där. Vi fick bara ett tillägg på en av rapporterna efter det att vi tackat ja och det var för att vi själva begärt en komplettering av viss information vi redan fått och som vi inte tyckte var riktigt fullständig.

    Känner två andra familjer som adopterat från Slovakien ganska väl och vad jag förstått så gick det till på ungefär samma sätt för dem också.

  • Nimbus

    Ts: Det skiljer sig mycket mellan länderna. Vissa ger mycket information både innan och efter bb, medan andra länder lämnar väldigt lite info. Detta beror förstås på hur mycket information som finns att få om barnen, dvs. i vissa länder är det nästan uteslutande "hittebarn" som adopteras och då finns så klart inte mycket info om barnet alls, i andra länder är det vanligt att den biologiska modern väljer ut en familj till barnet och då kan man få mycket info om barnets bakgrund m.m.
    På organisationernas hemsidor kan man läsa om hur mycket man får veta om barnen vid ett bb.
    Vi har adopterat från Taiwan och har fått veta ganska mycket om vårt barns bakgrund. En heldel info kom redan vid bb, och sen fick vi uppdateringar medan vi väntade på att få hämta hem vår son. I Taiwan är den processen mellan bb och rb lång (oftast 6-8 mån.) så det blev flera uppdateringar och bilder som skickades till oss under vår långa väntan.

  • KimKatt

    Vi har adopterat från Nigeria och fick mycket information via mail då vi fick BB. Sen lyckades vi oxå att ta reda på lite mer när vi var på plats. Så det var inte så att vi fick reda på mer när vi tackat ja, allt som fanns då fick vi.

  • MammaSusan81

    Våra barn kommer från Sydafrika  (AC) & Kenya (BFA) & vi har vid bb fått foton & mycket bakgrundsinformation kring biologiska föräldrar.
    Olika länder gör på olika vis men så var det för oss.


    ♥ Astrid-06 ♥ & ♥ Vilgot-09 ♥
  • Marie IE B

    Har en dotter från Kina och vid bb fick vi:
    namn - födelsedata - orten där hon fanns - ett foto via mailen

    Dagen därpå fick vi med posten:
    3 foton - läkarrapport som var ett par månader gammal och som innehöll medicinska fakta och en ganska utförlig beskrivning av henne och vad hon t ex lekte med, kunde och vad hon åt. Fick också läsa om för henne typiska drag och beteenden.

  • Blandis
    Tack för svaren, jätte kul att läsa. Förstår att om det är hittebarn att det inte finns lika mycket information. Men att personalen ändå har en hel del som de kan berätta.

    Å, vad kul att vi kanske också kommer få en film på våra barn, då vi också ska adoptera från Slovakien.


    Tyckte ni att den informationen ni fick om era barn vid BB stämde?


    Var det något mer, nu så här i efterhand, som ni hade önskat att ni hade fått vet mer om om era barn innan ni for ner?


     


  • Ane63

    Vi har adopterat från Colombia två gånger. Har inte fått så mycket information någon av gångerna, utan fick fråga vid överlämnandet. Då var tyvärr inte fostarmammorna med så de kunde inte svara på så mycket.
    Vi fick i alla fall en rapport som de sociala myndigheterna hade skrivit om barnen och vaccinationskort. Det stämde väl i stort det som de skrivit förutom en sak. Det stod att vår son hade ett problem med sin högerhand och vi trodde kanske att han hade något hadikapp eller nedsatt funktion eller något. Inget som vi oroade oss för dock.
    Men problemet bestod i att han inte ville äta och skriva mm med den utan faktiskt var vänsterhänt !!!! Glad Detta var år 1991, så förhoppningsvis har lite hänt sedan dess och det är okej att vara vänsterhänt utan att ha problem.

Svar på tråden Hur mycket får man veta...