• V 77

    Nettoskatteintäkt...

    Varför bedriver socialdemokraterna en företagsfientlig politik? Varför har inte S förstått den privata sektorns roll när det gäller de skatter som genereras? Det känns för mig som om att socialdemokratin vill utarma och suga ut allt från den privata sektorn och för pengarna anställa människor i stat, kommuner och landsting. Vart finns morötterna för privat företagande? Är det rätt strategi att höja priset på en dagstidning när man ser att antalet läsare stadigt minskar? Till sist sitter man med en jättedyr tidning som ingen vill köpa...

  • Svar på tråden Nettoskatteintäkt...
  • Socialdemokraterna

    Hej!

    Som du förstår håller jag inte med dig om att vi socialdemokrater skulle driva en företagsfientlig politik. Nedan hittar du något av det vi vill genomföra för företagen, och därmed för fler jobb och ökade skatteintäkter som vi kan använda till bättre välfärd.


    Idag skapas de flesta nya jobb inom tjänstesektorn – särskilt bland de små- och medelstora företagen. De senaste åren har omkring 90 procent av de nya jobben skapats i företag med mindre än 200 anställda. Fler och växande företag är därför avgörande för att klara jobben. Det handlar om en framtidsinriktad politik för entreprenörer och företagare.


    Våra förslag gynnar främst småföretag. Vi vill göra en allmän nedsättning av arbetsgivaravgifterna med 2 procentenheter 2011 och 6 procentenheter 2012 upp till en lönesumma om 900 000 kronor. För ett företag med 2–3 anställda innebär det sänkta kostnader om cirka 50 000 kronor. Vi sänker också kostnaderna för att anställa unga arbetslösa. Vi vill se över små företags sjuklönekostnader och ge egenföretagaren möjligheten att välja en dags karenstid i sjukförsäkringen, istället för att tvingas ta sju dagars, som idag. Vi säger nej till regeringens straffskatt på småföretagare.

Svar på tråden Nettoskatteintäkt...